top article

Wedding season

  1. Η εμφάνιση της Μαρίας Ναυπλιώτου με φόρεμα Ελληνίδας σχεδιάστριας που είναι ιδανικό για όλα τα events της σεζόν Η εμφάνιση της Μαρίας Ναυπλιώτου με φόρεμα Ελληνίδας σχεδιάστριας που είναι ιδανικό για όλα τα events της σεζόν
  2. Η βασίλισσα Letizia  με ένα προσιτό φόρεμα που μπορείς να φορέσεις και στο γάμο σου Η βασίλισσα Letizia με ένα προσιτό φόρεμα που μπορείς να φορέσεις και στο γάμο σου
  3. Καλεσμένη σε γάμο | 10 Zara φορέματα για να δημιουργήσεις το πιο κομψό wedding look Καλεσμένη σε γάμο | 10 Zara φορέματα για να δημιουργήσεις το πιο κομψό wedding look
  4. Bridal Emergency Kit | Όσα πρέπει να περιέχει απαραιτήτως το νεσεσέρ σου την ημέρα του γάμου σου Bridal Emergency Kit | Όσα πρέπει να περιέχει απαραιτήτως το νεσεσέρ σου την ημέρα του γάμου σου
  5. Οι 7 πιο συχνές ερωτήσεις για τα αντηλιακά παίρνουν -επιτέλους- απάντηση Οι 7 πιο συχνές ερωτήσεις για τα αντηλιακά παίρνουν -επιτέλους- απάντηση
  6. Yes I Do Catwalk by System Professional | Όσα έγιναν στο φαντασμαγορικό bridal fashion show Yes I Do Catwalk by System Professional | Όσα έγιναν στο φαντασμαγορικό bridal fashion show
  7. Η Meghan Markle δείχνει τον πιο stylish τρόπο για να φορέσεις το σορτς φέτος το καλοκαίρι Η Meghan Markle δείχνει τον πιο stylish τρόπο για να φορέσεις το σορτς φέτος το καλοκαίρι
  8. Παντρεύεσαι; Το natural makeup της Αnne Hathaway στις Κάννες είναι ιδανικό για νύφες Παντρεύεσαι; Το natural makeup της Αnne Hathaway στις Κάννες είναι ιδανικό για νύφες
  9. Ετοιμάζεσαι να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας; Τα 5 bridal manis που πρέπει να δεις Ετοιμάζεσαι να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας; Τα 5 bridal manis που πρέπει να δεις
  10. Pre-Wedding Skin Prep | Πώς θα προετοιμάσεις σωστά την επιδερμίδα σου για την ημέρα του γάμου σου Pre-Wedding Skin Prep | Πώς θα προετοιμάσεις σωστά την επιδερμίδα σου για την ημέρα του γάμου σου
  11. It's Wedding Season | Tα πιο κομψά χτενίσματα εάν είσαι καλεσμένη σε γάμο It's Wedding Season | Tα πιο κομψά χτενίσματα εάν είσαι καλεσμένη σε γάμο

Μικρά και μεγάλα νέα από τα ελληνικά νησιά καταφθάνουν διαρκώς και εμείς ταξιδεύουμε νοητά σε καταγάλανες θάλασσες, ατελείωτες χρυσές αμμουδιές και λαχταριστά καλοκαιρινά πιάτα. Έλα να ταξιδέψουμε μαζί σήμερα στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Ίο, την Κέρκυρα και την Κύθνο μέσα από τις γεύσεις του Αιγαίου, αλλά και του Ιονίου, παρέα με γνωστούς σεφ και όχι μόνο!

#Tidbits *: Γευστικές βόλτες στα νησιά!

Μύκονος
Ftelia Pacha Mykonos για Open Beach εμπειρία με αέρα από Ibiza.
Μόλις πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε τη λειτουργεία του το Ftelia Pacha Mykonos, η νέα open beach εμπειρία που συνδυάζει εξαιρετικό φαγητό και μουσική παγκόσμιας κλάσης σε ένα μοναδικό σημείο πάνω στην παραλία της Φτελιάς. Το εμβληματικό brand μουσικής και φιλοξενίας Pacha φέρνει τη διασκέδαση, τον ηδονισμό και την ελευθερία της Ίμπιζα στη Μύκονο με ένα καλοκαιρινό line up με παγκοσμίως διάσημους DJs, όπως Guy Gerber, Tale of us, Marco Carola, Solomun και κάθε Κυριακή ο resident DJ Kaz James. Καταλαμβάνοντας μια προστατευμένη άκρη στην βόρεια πλευρά της ακτής, το Ftelia Pacha Mykonos απλώνεται προς την αμμουδιά και στα διαφορετικά του επίπεδα προσφέρει εστιατόριο, δύο μπαρ και ένα όμορφο χώρο lounge. Οι ίδιοι αυτοί χώροι μεταμορφώνονται κάθε βράδι από νωρίς έως τα μεσάνυκτα στον απόλυτο χώρο πάρτι. Το πιο σύγχρονο ηχοσύστημα που έχει εγκατασταθεί στο νησί και η μελέτη στον φωτισμό του χώρου δημιουργούν ένα φανταστικό περιβάλλον για χορό.  

Ftelia Pacha

Το νέο αυτό σημείο συνάντησης στο νησί, με την boho chic και παράλληλα λαμπερή αισθητική, είχε εξαρχής σχεδιαστεί ως ένας ανοικτός χώρος πολλαπλών επιπέδων. Καθημερινά ανοικτό για πρωινό, καφέ, σνακ, γεύμα, βραδινό και κοκτέιλς, το Ftelia Pacha Mykonos προσφέρει ένα αυθεντικό μεσογειακό sharing-style μενού που έχει δημιουργήσει ο σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός. Εμπνευσμένο από premium ελληνικά προϊόντα και περιλαμβάνοντας πιάτα με Ισπανικό άρωμα, οι επισκέπτες θα απολαύσουν φρέσκα θαλασσινά, ψάρια όπως επίσης premium κοπές και νόστιμα σνακς. Η λίστα των κρασιών και κοκτέιλς έχει δημιουργηθεί για να συμπληρώνει τα πιάτα που σερβίρονται, από ελαφρά λευκά και αρωματικά ροζέ έως ερυθρά με γεμάτο σώμα, που είναι διαθέσιμα σε ποτήρι ή με τη φιάλη.  Tο Ftelia Pacha Mykonos ολοκληρώνει την εμπειρία Pacha στο νησί, μετά το boutique hotel Destino Pacha Mykonos και το λαμπερό cabaret club Lio Mykonos, που άνοιξαν για πρώτη φορά το προηγούμενο καλοκαίρι στη Μύκονο.   

rocabella santorini

Σαντορίνη
Ο Γιάννης Παρίκος στο Rocabella Santorini.

Ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Παρίκος παρουσιάζει τη γνωστή δημιουργική του τέχνη στο εστιατόριο του Rocabella Santorini, όπου έχει σχεδιάσει ένα πολύ ενδιαφέρον νέο μενού. Τα πιάτα βασίζονται αποκλειστικά και μόνο σε ελληνικές πρώτες ύλες και δη από τη Σαντορίνη, με τις οποίες δημιουργεί ένα μενού με τα πιο διάσημα εδέσματα από διάφορες περιοχές του κόσμου, αλλά παράλληλα διατηρεί και εξυψώνει παραδοσιακές ελληνικές συνταγές στην πιο δημιουργική εκδοχή τους. Το μενού επιμελείται ως executive chef ο Γιάννης Παρίκος και εκτελεί ο σεφ του ξενοδοχείου Βασίλης Κούλης.

rocabella santorini


Με φόντο λοιπόν την Καλντέρα και το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα του κόσμου δοκιμάζουμε δροσερό σεβίτσε λαβράκι με Σαντορινιό φραγκόσυκο, άνυδρα ντοματίνια Σαντορίνης και αβοκάντο Κρήτης, ταρτάρ μελανούρι με αχλάδι ποσέ σε σαντορινιά μπύρα, ελάχιστο σαφράν, νότες κερκυραϊκού κουμκουάτ και νερό ντομάτας με μοσχολέμονο, τραγανό αυγό, με κρέμα πατάτας Νάξου, ραγού μανιταριών και τυρί Σαν Μιχάλη, αλλά και ταλιολίνι με αστακό σε ζωμό αστακού με φρέσκο βασιλικό, ξύσμα λεμονιού και Σαντορινιά ντοματίνια κονφί, ζουμερή σκορπίνα με τραγανή πέτσα με καλοκαιρινά τσιγαριστά χόρτα και βελούδινη κρέμα από σελινόριζα, ή φιλέτο Μόσχου με ψητά σπαράγγια, γλασαρισμένα νιόκι πατάτας Νάξου, γραβιέρα Ίου και πιπεριά Φλωρίνης. Ο σομελιέ του εστιατορίου προτείνει στους επισκέπτες το wine pairing με το κάθε πιάτο ή κάποια από τις επιλογές μεταξύ των 98 ετικετών που διαθέτει το Rocabella Hotel Santorini. 

ios-hotels-liostasi

Ίος
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου στο Liostasi Hotel & Suites.

To πανέμορφο εστιατόριο Grandma’s με τη μαγική θέα στην πισίνα και τη θάλασσα σε ένα από τα καλύτερα 5άστερα boutique hotels της Ίου πρεσβεύει την πιο νόστιμη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, ήδη από πέρσι με την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου. Το κομψό εστιατόριο που απλώνεται στο μεγάλο deck με την πανοραμική θέα τιμάται τα τελευταία χρόνια με Χρυσό Σκούφο για τη δημιουργική του κουζίνα και για τη συνολική γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει στους επισκέπτες του.

ios-hotels-liostasi

Η κουζίνα του Σωτήρη Ευαγγέλου είναι γνωστή για την βαθιά ελληνική ψυχή που αποδίδεται πάντα με αληθινά δημιουργικό τρόπο, χωρίς περιττολογίες και επιτηδεύσεις, κάτι που σίγουρα εκτιμάται εξίσου από τους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες του πολυτελούς ξενοδοχείου. Με έμπνευση φυσικά τις Κυκλάδες και μοντέρνες τεχνικές, ο διάσημος σεφ προσφέρει μία εξαιρετική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις με αφετηρία και βάση φυσικά την ποιοτική πρώτη ύλη, τόσο από την ίδια την Ίο όσο και από την ευρύτερη περιοχή των τριγύρω ελληνικών νησιών. 

mirra

Κύθνος
Μια αυθεντική εμπειρία φαγητού στο πανέμορφο Mirra.

Το Mirra εμφανίστηκε πέρσι στο Μέριχα, το λιμάνι της up-and-coming Κύθνου, και από την πρώτη στιγμή κέρδισε τις εντυπώσεις με το ποιοτικό comfort-food με προσεχτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες, την αυθεντικότητα και γευστική απλότητα, τη σύγχρονη προσέγγιση και το φιλόξενο περιβάλλον του. Μπροστά στην παραλία με θέα στο γραφικό λιμάνι, το Mirra έδωσε το στίγμα του στη γευστική σκηνή του νησιού και φέτος επιστρέφει ανανεωμένο. Οι ιδιοκτήτες του Mirra, Νικόλας Λαμπρογεώργος και Κωνσταντίνα Ρούσσου, με μια συναρπαστική πορεία σε διάσημα αθηναϊκά εστιατόρια (Μylos, Vezene, Birdman), προσπαθούν να αναπτύσσουν διαρκώς συνεργασίες με εμβληματικά ονόματα της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής. Με έμφαση στο comfort food και στο κρέας, η δημιουργική συνεργασία με τον αδερφικό τους φίλο και σεφ Στέφανο Σαράντο, προτείνει νόστιμες συνταγές, ποιοτικές κοπές αλλά και πιάτα με πολυτελή υλικά. Διαρκής είναι η προσπάθεια να εντάσσονται οι τοπικές πρώτες ύλες στο μενού, όπως το τυρί τρίμμα της Κύθνου, τα λαχανικά, το μέλι και τα αυγά.

mirra

Εδώ απολαμβάνουμε ένα από τα καλύτερα brunch του νησιού, αλλά και μία κομψή μεσημεριανή κάρτα με tartare από βοδινό φιλέτο, καβουροσαλάτα tartare με βασιλικό καβούρι Αλάσκας, yellow tuna αλλά και ολόφρεσκες σαλάτες. Στη βραδινή κάρτα, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα USDA Prime Black Angus, striploin και rib eye φιλέτα, ενώ στο μενού φιλοξενούνται συχνά διάφορες κοπές ωρίμανσης. Εξαιρετικές και οι προτάσεις σε ζυμαρικά με το νιόκι με μαύρη τρούφα και το ραβιόλι με μανιτάρια porcini με μοσχολόμενο και θυμάρι να ξεχωρίζουν. Το Mirra αγαπάει πολύ το κρασί, με τη sommelier Κωνσταντίνα Ρούσσου να έχει δημιουργήσει μια λίστα κρασιών με γνωστές αλλά και πιο ψαγμένες ετικέττες από ελληνικά οινοποιεία, ενώ εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στα cocktails.

 

callao

Κέρκυρα
Callao On the Coast για τοπ καλοκαιρινές απολαύσεις. 

Callao σημαίνει βότσαλο, όνομα που πηγάζει από την τοποθεσία του πανέμορφου αυτού all-day restaurant bar σε μία από τις πιο ειδυλλιακές παραλίες της βορειοανατολικής ακτής, στον κόλπο του Καλαμιού. Το Callao εκφράζει τον μεσογειακό τρόπο ζωής σε ένα περιβάλλον που εναρμονίζεται απόλυτα ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός με τη φυσική ομορφιά του τοπίου. Ο σεφ Florian Ogici επιλέγει άριστη πρώτη ύλη και τοπικά προϊόντα, για να δομήσει ένα ευφάνταστο μενού που ισορροπεί ανάμεσα στην παραδοσιακή απλότητα και τη σύγχρονη ματιά, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της Μεσογειακή διατροφής. 

callao

Ένα all day menu με γνωστές ελληνικές γεύσεις και πιάτα που αποπνέουν την Κερκυραϊκή και Βενετσιάνικη παράδοση σερβίρεται από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ, ενώ υπάρχει και ειδικό beach time menu με casual bites που συνοδεύει ιδανικά τα signature cocktails και τις μπύρες της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας. Εδώ γευόμαστε σύγχρονες εκδοχές παραδοσιακών πιάτων, όπως σφυρίδα μπουρδέτο και κόκορας παστιτσάδα, μοντέρνες παρασκευές με εξαιρετικά ωμά, όπως ταρτάρ από ψάρι ημέρας και θαλασσινά, αλλά και υπέροχα vegetarian πιάτα. H προσεγμένη κάβα κρασιών, με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα αναδεικνύει τις εκλεπτυσμένες γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας δημιουργώντας το ιδανικό pairing για κάθε πιάτο, ενώ έντονη παρουσία έχουν και τα μοναδικά twisted classics και signature cocktails. 

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>