September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits *: Το La Cantine προσγειώθηκε στη Μύκονο

#Tidbits *: Το La Cantine προσγειώθηκε στη Μύκονο

Μία νέα, άκρως κοσμοπολίτικη άφιξη μόλις έκανε την εμφάνισή της στη Μύκονο, απογειώνοντας το lifestyle dining scene του διάσημου νησιού.

Η Μύκονος δεν σταματά να μετρά νέες και άκρως κοσμοπολίτικες αφίξεις, όχι δηλαδή πως σταμάτησε και ποτέ. Αυτή τη φορά το λόγο έχει ένα διεθνώς διάσημο restaurant brand που πρεσβεύει το lifestyle dining στα καλύτερά του. Το La Cantine du Faubourg προσγειώθηκε στον Ορνό της Μυκόνου και ήδη απογειώνει τα κυκλαδίτικα standards της γαστρονομικής απόλαυσης. Επεκτείνοντας την παρουσία του στους πιο λαμπερούς προορισμούς της Ευρώπης, όπως η Ίμπιζα και το Ντουμπάι, το διεθνές εστιατοριακό brand La Cantine du Faubourg εγκαινίασε μόλις πριν από λίγες ημέρες τον νέο του γαστρονομικό προορισμό στο κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου. Πιστό στη μέχρι σήμερα bespoke φιλοσοφία του, αυτή που συνδυάζει τη μοναδικά υψηλή άποψη στη γεύση με την κομψότητα στην αισθητική, o όμιλος La Cantine du Faubourg καταφθάνει στην παραλία του Ορνού για να ανεβάσει σε νέα ύψη την εμπειρία της εστίασης.

Cantine

Χαλαρό και συνάμα εκλεπτυσμένο, το La Cantine du Faubourg γίνεται ο νέος dining προορισμός του νησιού. Το υπαίθριο εστιατόριό του είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε να παντρεύει την πεμπτουσία της chic φιλοσοφίας του La Cantine με τη φρεσκάδα του κυκλαδίτικου αέρα. Οι δημιουργοί της αισθητικής του, Pierre Pirajean και Helena Paraboschi, το αποκαλούν "ένα καλλιτεχνικό rendez-vous, ένα lifestyle statement”. Η μεσογειακή προσέγγιση του interior design που υπογράφει ο Pirajean Lees περιλαμβάνει αρχετυπικά φινιρίσματα από φυσική πέτρα, στέγαστρα από ακατέργαστο ξύλο και καθίσματα σπαρμένα μέσα σε μια τέτοια οργιώδη βλάστηση που λες ότι η κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα μόλις απέκτησε μια εξωτική νότα που της πάει πολύ. Στην κουζίνα, ο Γάλλος corporate chef, εστεμμένος και με αστέρι Michelin, Gilles Bosquet είναι επικεφαλής μιας της ταλαντούχας 20μελούς ομάδας που αποτίει γευστικό φόρο τιμής στις κοσμοπολίτικες ρίζες του brand ενώ ταυτόχρονα υπογράφει την δέσμευση του  La Cantine  στην τελειότητα. 

Cantine

Στο μενού, παρελαύνουν λιχουδιές της στεριάς και της θάλασσας, όπως το "ολόκληρο μπούτι καβούρι με πικάντικη μαγιονέζα”, η "αστακοσαλάτα με πεπόνι και ντομάτα” ή το "ταλιολίνι με χαβιάρι και λεμόνι”. Ο Bosquet προσθέτει εδώ επίσης αποκλειστικά πιάτα που φέρουν την προσωπική του υπογραφή και που μπορούν να αναγνωρίσουν με μια πιρουνιά οι διεθνείς θιασώτες του brand. Tα "μελωμένα παϊδάκια με πόμελο και ρόδι” αλλά και το "σεβίτσε κιτρινόπτερου τόνου με σουσάμι, αβοκάντο και βινεγκρέτ γλυκού κρεμμυδιού”, είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που οι τακτικοί θαμώνες του La Cantine ανά τον κόσμο μπορούν να απολαύσουν και εδώ με φόντο την παραλία του Ορνού. 

Cantine

Το La Cantine du Faubourg Mykonos, σχεδιασμένο ώστε να αποθεώνει την σύγχρονη προσέγγιση του μινιμαλισμού, με 250 καθίσματα σπαρμένα σε μια έκταση 1.300 τετραγωνικών μέτρων είναι ένας χώρος πολυ-αισθήσεων. Καλλιτεχνικό στέκι, προορισμός για φαγητό ή βραδινό κρησφύγετο, το La Cantine du Faubourg είναι ο νέος τόπος συνάντησης για του λάτρεις των κοκτέιλ, τους γαστρονομικούς ειδήμονες, τους jet setters και τους σύγχρονους απαιτητικούς ταξιδιώτες. 

Info: Ορνός, Μύκονος, τηλ. 2289 029111


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information


 

BEST OF NETWORK