Ο διάσημος σεφ Γιάννης Κιόρογλου αναλαμβάνει τα γευστικά ηνία δύο νέων εστιατορίων στην Κέρκυρα και ανεβάζει το γαστρονομικό πήχη στο νησί.
Είναι γεγονός πως ο Γιάννης Κιόρογλου δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις, αφού αρκεί ένα απλό και χαλαρό namedropping για να καταλάβουν ακόμη και οι λίγοι που μπορεί να μην ξέρουν τι ακριβώς σημαίνει να είσαι ένας Έλληνας σεφ με διεθνείς περγαμηνές. La Guérite Restaurant και La Petite Maison στις Κάννες, La Guérite Restaurant και Shellona Greek Restaurant στον Saint Barth της Καραϊβικής, Victoria Paris Restaurant, και Shellona Greek Restaurant στο Σαν Τροπέ είναι μερικά από αυτά που έχουμε να πούμε, πριν περάσουμε στο θέμα μας, δηλαδή την ανάληψη της γευστικής ευθύνης δύο νέων εστιατορίων στην Κέρκυρα εντός του MarBella Corfu από τον Γιάννη Κιόρογλου.

Έτσι λοιπόν από την αρχή της σεζόν ένα νέο γαλλικό εστιατόριο, το Celeste, και ένα νέο pan-asian εστιατόριο, το Kum Kuat, ήρθαν να προστεθούν στις γευστικές επιλογές του διεθνούς κοινού του κομψού κερκυραϊκού ξενοδοχείου, καθένα με το δικό του μοναδικό χαρακτήρα, αλλά και τα δύο με την υπογραφή του διάσημου Έλληνα σεφ. Πιο συγκεκριμένα, σε μια ιδανική τοποθέσια η οποία περιβάλλεται από νερό, το Kum Kuat εισάγει την Pan-Asian κουζίνα στην ομπρέλα επιλογών των επισκεπτών της Κέρκυρας. Το à la carte μενού με γαστρονομικές επιρροές απ’ όλη την Ασία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χταπόδι σχάρας με γλάσο τεριγιάκι και αρνίσια παϊδάκια μαριναρισμένα σε καντονέζικη σάλτσα με κρέμα miso καπνιστής μελιτζάνας.

Το Celeste πάλι είναι ένα εστιατόριο à la carte γαλλικής κουζίνας -και πιο συγκεκριμένα, με λαχταριστές δημιουργίες εμπνευσμένες από την κουζίνα της Προβηγκίας. Οι καλεσμένοι του θα βιώσουν την εμπειρία των "διακοπών μέσα στις διακοπές" καθώς από την Κέρκυρα θα μεταφερθούν στην Κυανή Ακτή χάρη στον εκλεπτυσμένο και κομψά διαμορφωμένο χώρο του, αλλά και κλασικά πιάτα της περιοχής όπως το Tartare du Boeuf και Daube à la Niçoise. Η θέα από το Celeste είναι πραγματικά μαγική και μαζί με τα πιάτα του σεφ είναι σίγουρο πως θα αποτελέσει ένα εστιατόριο talk of the town μεταξύ των επισκεπτών του νησιού.
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information