Summer feeling
Εδώ και 30 σχεδόν χρόνια, μία οικογενειακή μονάδα, το Porto Valitsa resort, στη μύτη του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, στο Παλιούρι, ορίζει τη ζεστή φιλοξενία στους όμορφους χώρους του και την αυθεντική ελληνική γαστρονομία μέσα από το εστιατόριο του Sea of Tastes. Λίγο πριν ο Τορωναίος συναντήσει την ανοιχτωσιά του Αιγαίου, μια από τις τελευταίες αυθεντικές γωνιές του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής κάνει τη δική της αντίσταση στο γαστρονομικό τετριμμένο σε γαλαζοπράσινο φόντο. Το Porto Valitsa και το εστιατόριο του Sea Of Tastes, είναι ένα διαφορετικό σημείο με ισχυρή άποψη για την φιλοξενία και την γαστρονομία. Ένας προορισμός, που αποτελεί από μόνος του, ένα ξεχωριστό κεφάλαιο φιλοξενίας εδώ και 30 περίπου χρόνια, χάρη στους ανθρώπους του και το ασίγαστο πάθος τους για το ξεχωριστό και το αξιομνημόνευτο.

Και ναι, "σαν τη Χαλκιδική δεν έχει". Το χιλιοειπωμένο όμως αποκτάει άλλον τόνο και χροιά μόλις πιάσεις στα χέρια σου τα μενού του Sea Of Tastes. Τα μισά και πλέον από τα υλικά του είναι οργανικά, ενώ αρκετά απ’ αυτά διανύουν μικρότερη απόσταση από τα μποστάνια ως την κουζίνα, από αυτή που θα κάνεις από το τραπέζι σου ως τη θάλασσα και είναι βήματα που μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών σου.

Όσο για τις συνταγές; Ένα αντάμωμα της ελληνικής κουλτούρας, με πρωτοτυπία, σεβασμό και φαντασία, πάνω από τηγάνια, κατσαρόλες και φιλόξενες γάστρες. Πάντα με παραδοσιακές τεχνικές και μεθόδους. Σκέψου πως ένα χταπόδι, που εσύ θα το φας σε 10 λεπτά, χρειάζονται πάνω από 10 ώρες προεργασία και 6 διαφορετικές υπό-συνταγές για να παρουσιαστεί μπροστά σου.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο head chef Θάνος Παπαδόπουλος με το δεξί του χέρι Θάνο Μυρμήγκο, δεν δημιουργούν απλά πιάτα με βάση τις τρέχουσες τάσεις ή τις ισχύουσες νόρμες. Βλέπουν τριγύρω τους υλικά φρέσκα και της εποχής τους, μαζεύουν ότι έχουν στα μποστάνια τους, τα "συστήνουν" μεταξύ τους και μεταφέρουν σε κάθε μπουκιά τον ενθουσιασμό που φέρνει αυτό το αντάμωμα. Μεταξύ των highlight το χειροποίητο ραβιόλι γαρίδας με κακαβιά, αλλά και το κότσι από αρνί με vegetarian μουσακά, καθώς και η σαλάτα από μαριναρισμένα ντοματίνια σε ελαιόλαδο και βασιλικό, μαζί με ταραμά και σαρδέλα και ένα μπενιέ από καπνιστό ψάρι ή η αθηναϊκή σαλάτα, με κλεφτή ματιά από προηγούμενες και επόμενες γαστρονομικές γενιές. Επιπλέον, η ίδια ομάδα εξυπηρετεί το comfort snack στο bar του Porto Valitsa.
Το bar του Porto Valitsa είναι ένας προορισμός-σύμβολο του απλού και ανέμελου, της ξεγνοιασιάς και της ελευθερίας, της τέλειας ισορροπίας ανάμεσα στο κλασικό και το πρωτοποριακό. Μια άλλη άποψη ζωής, η απόλαυση, η αίσθηση του τέλειου σε συνοδεύουν τις ώρες της περιπλάνησής σου στο χώρο.Το Sea Of Tastes και το Porto Valitsa είναι και θα είναι άνθρωποί του, που θα το κάνουν μοναδικό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι η ομάδα πάντα επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Ο Ιορδάνης ο Μουρατίδης, είναι ξανά εκεί για να δώσει τον ρυθμό τους, όπως και ο γνωστός Τσίτσος Βασιλούδης. Από το "καλωσήρθατε" και τη δική τους, σχεδόν λυρική περιγραφή του μενού, μέχρι την πρόταση για ένα επιδόρπιο ποτό, όλες και όλοι είναι κομμάτι της εμπειρίας του Porto Valitsa & Sea of Tastes.
Info: www.seaoftastes.com , www.portovalitsa.gr
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr