September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits *: Που θα δοκιμάσεις τα πιάτα του Γκίκα Ξενάκη στην Πάρο;

#Tidbits *: Που θα δοκιμάσεις τα πιάτα του Γκίκα Ξενάκη στην Πάρο;

Ο Γκίκας Ξενάκης συνδυάζει την κυκλαδίτικη παράδοση, τα τοπικά προϊόντα και την αστείρευτη δημιουργικότητά του στο Rada της Πάρου.

Τιμώντας τα προϊόντα της εποχής και τους θησαυρούς της κυκλαδίτικης γης, το εστιατόριο Rada στην παραλία των Αγίων Αναργύρων στη Νάουσα της Πάρου προσφέρει πιάτα γεμάτα άρωμα και συναίσθημα και απαράμιλλη φιλοξενία. Δίνοντας έμφαση στην πληθωρική γεύση σε όλο το μενού, ο Consultant Chef Γκίκας Ξενάκης προτείνει πιάτα που έχουν τις ρίζες τους στην παράδοση, τις οποίες έχει αποδώσει με φαντασία και σύγχρονο τρόπο. 

rada

Οι εμπνευσμένες επιλογές του μενού ξεδιπλώνονται ξεκινώντας από τα ωμά και περιλαμβάνουν λαβράκι σεβίτσε μαριναρισμένο με βερίκοκο-λάιμ, βανίλια και σχοινόπρασο, αλλά και παλαμίδα πλακί, ημίπαστη με τοματοσαλάτα, φρέσκια ρίγανη και βασιλικό. Το ταρτάρ μοσχαράκι χουνκιάρ με κρέμα μελιτζάνας είναι επίσης ένα εξαιρετικό πιάτο βασισμένο σε μια παραδοσιακή συνταγή με ρίζες από την ανατολή, που έχει εκφραστεί με σύγχρονο τρόπο. Η πλούσια επιλογή από πιάτα που μπορούν να τοποθετηθούν στην μέση του τραπεζιού για να απολαύσει όλη η παρέα περιλαμβάνει μια πλούσια, γεμάτη μελιτζανοσαλάτα, ένα πολύ ενδιαφέρον χταπόδι με καπαροσαλάτα Σίφνου, όπως επίσης και ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό πιάτο με ελληνικά μάνγκο και καρότα στη σχάρα, ντρέσινγκ σουσαμιού και γιαούρτι με μυρωδικά. Από τις επιλογές με τα πράσινα και τις σαλάτες, αξίζει να δοκιμάσει κανείς τα βλίτα στη σχάρα με σκορδαλιά αμυγδάλου – ένα άκρως καλοκαιρινό και γευστικό πιάτο. Στα κυρίως, το μελωμένο αρνάκι είναι μία από τις πιο εμβληματικές προτάσεις του σεφ που και σε αυτή την εκδοχή του με μελιτζανοσαλάτα και Κατίκι Δομοκού προκαλεί επιφωνήματα απόλαυσης. Σε όλο το μενού ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στην παρουσία αρκετών χορτοφαγικών πιάτων καλύπτοντας τις διατροφικές συνήθειες όλων των καλεσμένων χωρίς να στερούνται σε γεύση και δημιουργικότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πιάτο με το ριζότο, μια πολύ νόστιμη πρόταση με σπανάκι και άνηθο που αντλεί έμπνευση από το κλασσικό σπανακόριζο. 

rada

Όλα τα πιάτα έχουν εμφανή την φαντασία του σεφ σε κάθε στάδιο. Οι επεξεργασίες γίνονται στο εστιατόριο όπως επίσης και τα χειροποίητα ψωμιά και γλυκά του μενού. Μέσα από την κουζίνα ο σεφ Δανιήλ Παπατριανταφύλλου στη εκτέλεση του μενού, βγάζει τα πιάτα που παίρνουν έμπνευση από την Ελλάδα, με έμφαση στα προϊόντα της εποχής και τις τοπικές πρώτες ύλες και συστατικά.  Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην επιλογή της λίστας κρασιού, προσφέροντας ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα που ο sommelier του Rada Στάθης Τσώκος θα ταιριάξει με κάθε πιάτο. Το Rada βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Cove Paros, καλωσορίζοντας από νωρίς πελάτες τόσο του ξενοδοχείου όσο και εξωτερικούς. Σε μια προνομιακή θέση με άμεση πρόσβαση στην παραλία και πανέμορφη θέα προς τη θάλασσα, το Rada εξυπηρετεί με γευστικά σνακ και δροσερά κοκτέιλς όσους θέλουν να περάσουν την ημέρα τους στις αναπαυτικές ξαπλώστρες στην παραλία ή γύρω από την πισίνα. Για όσους προτιμούν τον υπαίθριο χώρο του εστιατορίου και την δροσερή βεράντα, το μενού του Rada είναι διαθέσιμο μεσημέρι και βράδυ.  

Info:  

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information


 

BEST OF NETWORK