Στο πανέμορφο εστιατόριο Qurio με τη μαγική θέα στο Πόρτο Χέλι, ο 2 Michelin-starred chef Arnaud Bignon υπογράφει ένα πολύ ενδιαφέρον και φρέσκο concept.
Η αλήθεια είναι μία, όταν είσαι διακοπές, και δη σε ένα ξενοδοχείο τόσο ξεκούραστο όσο είναι το Nikki Beach Resort & Spa Porto Heli, όπου η απόσταση από το ονειρικό κρεβάτι σου μέχρι την εντυπωσιακή πισίνα και από εκεί μέχρι την αμμουδιά και τη θάλασσα μετριέται σε βήματα και όχι σε μέτρα, θες μία αντίστοιχα χαλαρή εμπειρία και στο φαγητό σου. Το Qurio λοιπόν, που άνοιξε πέρσι στο rooftop του ξενοδοχείου και η θέα του πραγματικά δεν περιγράφεται με λόγια, είναι ακριβώς αυτό: ένα χαλαρό και fun venue με ωραίες μουσικές, υπέροχα cocktails με την υπογραφή του υπερδραστήριου Barro Negro και απίθανο φαγητό to share με την σφραγίδα του 2άστερου σεφ Arnaud Bignon και του Ομίλου Τραστέλη. Φυσικά τεράστιο ρόλο στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος παίζει και η δυναμική παρουσία του executive chef του ξενοδοχείου Νίκου Κουτρουμανίδη, τον οποίο θα συναντήσεις από το λαχταριστό πρωινό μέχρι το υπέροχο lunch και από εκεί πάλι στο dinner να φροντίζει για την κάθε λεπτομέρεια.

Αυτό λοιπόν που κάνει το Qurio να ξεχωρίζει και προσωπικά κατέκτησε μετά βεβαιότητας μία θέση στη δική μου τουλάχιστον καρδιά είναι πως συνδυάζει όλα αυτά τα όμορφα πράγματα που θέλεις στις διακοπές σου: χαλαρή διάθεση, υπέροχες μουσικές -τόσο όσο πρέπει δυνατά ώστε να κρατά το fun element αλλά να μπορείς ταυτόχρονα να επικοινωνήσεις με το διπλανό σου-, καλοφτιαγμένα cocktails και τα εμπνευσμένα πιάτα του πάντα εξαιρετικού Arnaud Bignon, που στην προκειμένη περίπτωση κατόρθωσε να αποδώσει στην εντέλεια τον gourmet χαρακτήρα της κουζίνας του σε μορφή tapas. Και ναι το εννοώ, όλα τα πιάτα του μενού είτε είναι φτιαγμένα να τα φας με το χέρι είτε είναι δημιουργημένα για να τα μοιραστείς σε ένα όμορφα χαλαρό dinner με θέα τη θάλασσα και τα αναμμένα φωτάκια στο βάθος. Αν πας νωρίς θα προλάβεις και ηλιοβασίλεμα, από τα ωραιότερα που έχεις δει ποτέ.

Δεν νομίζω καν πως χρειάζεται να σου πω πως δοκιμάσαμε κυριολεκτικά σχεδόν όλο το μενού, και όπως πάντα θα σου ξεχωρίσω τα απόλυτα must! Πάνω στη φωτογραφία βλέπεις ένα υπέροχο Purple Rain με βάση το gin, που αν θυμάμαι καλά το όμορφο χρώμα του προέρχεται από acai berries.

Λοιπόν -σε τυχαία σειρά εμφάνισης- εάν βρεθείς στα κομψά τραπέζια του Qurio πρέπει να δοκιμάσεις απαραιτήτως τα εξής. Το ολόφρεσκο Tartare Τόνου μέσα σε μία υπέροχα φινετσάτη και τραγανή χειροποίητη τάρτα.Το Μοσχαρίσιο Carpaccio πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με καλοκαιρινή τρούφα. Μιλάμε για τέλεια κρεατένια και comfort σχεδόν απόλαυση.

Την απίθανη καθαρά umami Μελιτζάνα γλασαρισμένη με miso και σερβιρισμένη μέσα σε μία πληθωρική κρέμα από φυστικοβούτυρο. To Tuna Tataki με tonnato sauce, το οποίο όσο νόστιμο είναι τόσο είναι και ιδανικό για insta-worthy φωτογραφίες.

Και το φανταστικό Ribeye ψημένο στη robata με μία τόσο όσο spicy sauce σε μορφή glaze που σε έκανε να θες να φας και το πιάτο ει δυνατόν! Για το κλείσιμο μην παραλείψεις τα ολόφρεσκα σου με παγωτό καφέ και πληθωρική chocolate sauce.

Μέχρι την ώρα που θα βρεθείς στα τραπέζια του Qurio, δηλαδή από το σούρουποκαι μετά, μην χάσεις την ευκαιρία να γευτείς τα υπέροχα πιάτα του Café Nikki και του Nikki Beach Club, που σερβίρονται φυσικά και στην πισίνα και στην παραλία. Τα signature πιάτα του Nikki Beach παγκοσμίως, όπως η διάσημη Sexy Salad και τα signature sushi rolls, εδώ είναι εξαιρετικά εκτελεσμένα και προσωπικά πεθαίνω για τα Nikki Beach Sushi Dragons που είναι τόσο χαρακτηριστικά του brand, αλλά και ό,τι άλλο δοκιμάσαμε, από club sandwich μέχρι κεφτεδάκια, ήταν πεντανόστιμα.
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information