top article

New season trends

Το καλοκαίρι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο απόλυτο peak του, όμως αυτό δεν σημαίνει πως όπου κι αν βρεθούμε δεν υπάρχουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο χώρο του dining & drinking, που θα κάνουν τις διακοπές μας ακόμη πιο γευστικές. Παρακάτω σου έχω τρία νέα που αφορούν τη Μάνη, την Πάρο, αλλά και το Πόρτο Χέλι. Enjoy!

#Tidbits *: Νέες αφίξεις και συνεργασίες!

Medikon Restaurant στη Μάνη
Με την ιστορία τους να φτάνει πίσω στο 15ο αιώνα και στα λαμπερά παλάτια των Μεδίκων της Φλωρεντίας, μία οικογένεια από τη Μάνη άνοιξε φέτος ένα πανέμορφο restaurant & cocktail bar στο γραφικό ψαροχώρι του Αγίου Νικολάου, το Μεδίκων, το όνομα του οποίου αποτίνει φόρο τιμής στους προγόνους τους. 

medikon

Εδώ μέσα στο εντυπωσιακό πετρόχτιστο αρχοντικό δίπλα στη θάλασσα μας περιμένουν ενδιαφέροντα πιάτα, ψαγμένα κοκτέιλ και σπάνια αποστάγματα, αλλά και φιλικό σέρβις, εθιστικές μυρωδιές και γεύσεις, σχεδόν ερωτική σχέση με αρωματισμένους οίνους, επιλεγμένες μπύρες. Το Γαστριμαργικό ταξίδι ξεκινάει με το άναμμα του ξυλόφουρνου νωρίς το πρωί για το πρωινό με φρέσκα τοπικά - farm to table - προϊόντα, περνάει στην παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής μαγειρεύοντας τα πιάτα ημέρας για το μεσημέρι και αναδεικνύοντας τις ιδιαίτερες γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας το βράδυ με την καθοδήγηση και τις εμπνεύσεις του executive chef Σιμου Αβραμπου. Η έμπειρη ομάδα του μπαρ ηγείται από τον βραβευμένο και με μεγάλες συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό Σπύρο Δάβιο, που είναι σίγουρο πως θα κερδίσει την καρδιά ακόμη και των πιο sophisticated cocktail lovers με τις δημιουργίες του. (medikon.com) 

Parostia

Parostia στην Πάρο
Μία νέα εξαιρετικά σημαντική άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη των Κυκλάδων, για την οποία έχουμε ξαναμιλήσει στο παρελθόν αλλά χωρίς τότε να γνωρίζουμε και πολλές λεπτομέρειες είναι το παραλιακό εστιατόριο Parostia μέσα στο επίσης καινούριο ξενοδοχείο Cosme, A Luxury Collection Resort.  Eπικεφαλής του γευστικού αποτελέσματος ο διεθνούς φήμης Έλληνας σεφ Γιάννη Κιόρογλου (σεφ των εστιατορίων La Petite Maison στις Κάννες και La Guerite στο Saint Barth). Το Parostia επιδιώκει ένα γαστρονομικό ταξίδι στη "Medite-grecian” κουζίνα. Μένοντας πιστός στις ελληνικές του ρίζες και αποπνέοντας το concept της "ελληνικής φιλοξενίας" σε κάθε δημιουργία του, τα πιάτα του Γιάννη Κιόρογλου αντικατοπτρίζουν τις χαλαρές, αν και πλούσιες, γευστικές παραδόσεις της Πάρου, της Ελλάδας και της Μεσογείου γενικότερα.

Parostia

Ο επιφανής σεφ έχει επιμεληθεί όλων των μενού του ξενοδοχείου, από το φανταστικό πρωινό μέχρι το χαλαρό αλλά με εντυπωσιακές πινελιές Beach Menu με πιάτα όπως τα King Crab Mini Rolls και το Royal Club Sandwich με αστακό, και από το εμπνευσμένο Lunch Menu, με πιάτα όπως η Ρεβιθάδα αλά Cosme με κρέμα τρούφας, το Red Ceviche με γάλα τίγρης με κεράσι και το Sashimi με ψάρι ημέρας, μέχρι τη μοναδική βραδινή κάρτα, όπου η Bottarga Pasta συναγωνίζεται το Ceviche Σαλατούρι και η Αγκινάρα Τήνου κοιτάει κατάματα την επιλογή από κορυφαίο χαβιάρι. (kanavahotels.com)

Porfyra

AKS Riviera & AKS Porfyra 
Όχι ένα αλλά δύο εστιατόρια ανέλαβε να αναδείξει με τις δημιουργίες του φέτος ο διάσημος σεφ Γιάννης Λουκάκος. Με φόντο το πανέμορφο τοπίο του Πόρτο Χελίου η AKS Hotels σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Λουκάκο παρουσιάζει μία νέα γαστρονομική εμπειρία φέτος το καλοκαίρι. Στα δύο νέα μενού γευσιγνωσίας που επιμελείται για τα ολοκαίνουρια εστιατόρια των AKS Hotels, Riviera και Porfyra, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δημιουργίες εμπνευσμένες από τις παραδόσεις της Μεσογείου, με έμφαση στην εποχικότητα και την αγνότητα των ντόπιων πρώτων υλών.

aks

Σε μία ειδυλλιακή ατμόσφαιρα με φόντο τον πανέμορφο κόλπο του Πόρτο Χελίου, το εστιατόριο Riviera, στο AKS Porto Heli, υποδέχεται του επισκέπτες του με ένα μενού που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Το τραγανό καλαμάρι με κρούστα από panko, το γιουβέτσι της θάλασσας με κρόκο κοζάνης, καθώς και το black angus rib eye με σάλτσα chimichurri, είναι λίγοι μόνο από τους συνδυασμούς που θα απογειώσουν τη νέα αυτή γαστρονομική εμπειρία. Παράλληλα σε μία τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και με θέα στις Σπέτσες, το εστιατόριο Porfyra εγκαινιάζει μια νέα εποχή για το AKS Hinitsa Bay, με ανατρεπτικές γευστικές επιλογές που θα ενθουσιάσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ανάμεσα στα πιάτα ξεχωρίζουν το λαβράκι ceviche με σάλτσα passion fruit, η δροσερή σαλάτα φινόκιο με ελιές καλαμών, καθώς και το κοτόπουλο tandoori με σαλάτα κινόα και σος γιαουρτιού. Λαχταριστά επιδόρπια και δροσιστικά signature cocktails συμπληρώνουν ιδανικά το καλοκαιρινό σκηνικό, σε έναν από τους πιο όμορφους παραθαλάσσιους προορισμούς. 


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information


 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>