top article

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ λατρεύω το street food σε κάθε του ποιοτική εκδοχή, είναι comfort, είναι λαχταριστό, είναι value for money και κυρίως σου δίνει την ευκαιρία να "περάσεις" από κάπου που σου αρέσει και να απολαύσεις αυτό που θες, χωρίς πλάνα, δεσμεύσεις και πολύωρη αφοσίωση. Τόσο το Ancho Mexican Grill όσο και το Hoocut για εμένα τουλάχιστον αποτελούν από τα πιο αγαπημένα μου street food joints της Αθήνας, και έτσι με χαρά μοιράζομαι μαζί σου πως και τα δύο ανακοίνωσαν μέσα στο καλοκαίρι νέα spots όπου θα τα απολαμβάνουμε, βρίσκοντάς τα σε περισσότερα μέρη της πόλης, ώστε να τα έχουμε κοντά μας όπου κι αν μένουμε!

#Tidbits *: Δύο αγαπημένα στέκια αποκτούν νέα "αδελφάκια"!

Ancho και στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης 
Μετά από μια επιτυχημένη πορεία που μετρά 10 ολόκληρα χρόνια και 3 καταστήματα σε Χαλάνδρι, Κηφισιά και Γλυφάδα, ένα νέο κατάστημα Ancho άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Αιόλου 25, έτοιμο να υποδεχτεί τους λάτρεις της μεξικάνικης κουζίνας. Σε ένα διώροφο κτίριο στην hip πλατεία Αγίας Ειρήνης, τον απόλυτο street food προορισμό της πόλης, τα μεξικάνικα street vibes συναντούν το καλιφορνέζικο coolness των burrito bars σε ένα fast casual spot με το ιδιαίτερο concept των Ancho που βασίζεται στην απόλυτη γευστική ελευθερία, τις ξεχωριστές γεύσεις και τα αρώματα και φυσικά τη μοναδική fiesta ατμόσφαιρα. Η απόλυτη Do It Yourself εμπειρία περιμένει τον επισκέπτη των Ancho μέσα από ένα μενού απλό, πιστό στον street χαρακτήρα των Ancho αλλά και στην αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα που αποτελεί και την απόλυτη πηγή έμπνευσής τους. Αρχικά, διαλέγεις τη βάση που επιθυμείς μέσα από διάφορες επιλογές όπως nachos, chivichangas και burrito bowls και φυσικά την αγαπημένη τριάδα της Tex-Mex κουζίνας - tacos, burritos και quesadillas! Στη συνέχεια, επιλέγεις τη γέμισή σου ανάλογα με τη διάθεση και τις προτιμήσεις σου. Θα βρεις σιγομαγειρεμένο για ώρες μοσχάρι barbacoa, χοιρινό carnitas με chipotle paste, χειροποίητο χοιρινό γύρο Al Pastor, chicken asada αλλά και spicy shrimps που μπορείς μάλιστα να συνδυάσεις και με κρέας για μια surf ‘n turf εμπειρία. Σειρά έχουν τα extras και οι salsas, φτιαγμένες με μεξικάνικες πιπεριές όπως jalapeno, serrano, habanero και chipotle, από την ήπια έντασης ranchera μέχρι την ghost pepper sauce - επιλογή για τους πολύ "τολμηρούς” που αγαπούν τις αληθινά spicy γεύσεις. Στα sides μπορεί κανείς να βρει ψητές jacket ή armadillo πατάτες, τραγανά tortilla chips εμπνευσμένα από τους πολύβουους δρόμους του Μεξικό και το cultural blend τους. Στο μενού υπάρχουν και signature dishes όπως steak quesadilla με ψητό μοσχάρι σχάρας και Monterey Jack cheese, shrimp tacos και Cali burrito με tortilla ολικής άλεσης, ψητό κοτόπουλο και mesclun. Για το vegetarian crowd υπάρχουν πιάτα βασισμένα στο βιολογικό tofu, πάντα με μεξικάνικο twist. Frozen margaritas και μεξικάνικες - μεταξύ άλλων - μπύρες συνοδεύουν ιδανικά το φαγητό, ενώ για ένα γλυκό φινάλε σας περιμένουν λαχταριστά χειροποίητα churros, πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα έτοιμα να βουτηχτούν σε ελαφρώς spicy Mayan σοκολάτα και dulce de leche. Όλα, ανεξαιρέτως, τα υλικά είναι ολόφρεσκα, άλλωστε εδώ δεν υπάρχουν καταψύξεις ή φούρνοι μικροκυμάτων. Όλα φτιάχνονται στην κουζίνα καθημερινά, όπως το ολόφρεσκο guacamole από ώριμα, γεμάτα γεύση αβοκάντο, που ανανεώνεται κάθε 2 με 3 ώρες και τα λαχταριστά nachos που κόβονται καθημερινά στο χέρι.

hoocut

 

Hoocut και στη Νέα Σμύρνη 
Έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία 4 χρόνων το Hoocut, το πιο αγαπημένο "πρόχειρο"  φαγητό της πόλης επεκτείνεται δυναμικά, καθώς δύο ολοκαίνουρια καταστήματα σε Νέα Σμύρνη (Ελ. Βενιζέλου 71) και σύντομα στο Περιστέρι έρχονται να συμπληρώσουν το flagship κατάστημα της πλ. Αγίας Ειρήνης. Το καινοτόμο δημιούργημα των αδελφών Λιάκου, Κλεομένη Ζουρνατζή, Νίκου Καραθάνου και Περικλή Κοσκινά επαναπροσδιόρισε τόσο την ίδια την έννοια που είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή το σουβλάκι όσο και τον τρόπο με τον οποίο το καταναλώνουμε. Η αληθινή πίτα όπως την οραματίστηκαν, ως ένα απόλυτα θρεπτικό, ισορροπημένο και πλήρες γεύμα δημιουργήθηκε το 2018 και από τότε, τα διάσημα κόκκινα τραπεζάκια φιλοξενούν κόσμο από όλα τα σημεία της Αθήνας. Πλέον οι φανατικοί ακόλουθοι του Hoocut μπορούν να απολαύσουν το αγαπημένο τους τυλιχτό και από το νέο του πόστο στη Νέα Σμύρνη, ενώ και το κατάστημα στην πλ. Αγίας Ειρήνης συνεχίζει να φιλοξενεί τους fan του κέντρου. Σε έναν ευρύχωρο χώρο στήθηκε για άλλη μια φορά η μαγική κουζίνα του Hoocut όπως τη γνωρίζουμε, να εξυπηρετεί γενναιόδωρα τους μαγείρους που φτιάχνουν από την αρχή το προϊόν με τις καλύτερες προδιαγραφές για να το προσφέρουν στον πελάτη. Πρωταγωνιστής σε αυτή τη διαδικασία πάντα το τεράστιο θερμαινόμενο τραπέζι, ακριβώς στο κέντρο της κουζίνας, να μαρτυρά όλη εκείνη τη διαδικασία παρασκευής στα μάτια του πελάτη: Διαχείριση πρώτης ύλης, κοπές, ψήσιμο του κρέατος.

hoocut

Η πίτα & το κρέας 
Τι σημαίνει όμως αληθινή πίτα; Μια πίτα φτιαγμένη στο χέρι, ανάλαφρη, τραγανή αλλά και αφράτη που αγκαλιάζει διαλεχτά υλικά, ολόφρεσκα και ποιοτικά, δημιουργώντας το πιο comfort ελληνικό φαγητό. Γρήγορα; Ναι. Βιαστικά; Όχι. Επίσης, το επιτυχημένο δίδυμο των αδελφών Λιάκου πήγε ένα βήμα παραπέρα και δημιούργησε ένα παρασκευαστήριο επεξεργασίας κρεάτων με την ονομασία Metameat, προκειμένου να πλαισιώσει ολιστικά το εγχείρημα που λέγεται αληθινό σουβλάκι. Η εμμονή τους στην ποιότητα, στην ισορροπία της γεύσης των πρωτογενών συστατικών, στη σωστή επεξεργασία του κρέατος, τους οδήγησε στην ανάγκη δημιουργίας ενός πλήρως εξοπλισμένου παρασκευαστηρίου κρέατος, οι ποιοτικοί έλεγχοι του οποίου έχουν ανατεθεί στο μικροβιολογικό εργαστήριο του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το Metameat είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής κρέατος του Hoocut. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ο απόλυτος έλεγχος ποιότητας, τεχνογνωσίας, ασφάλειας της πρώτης ύλης. Το Hoοcut αποτελεί το πιο ποιοτικό, νόστιμο και υγιεινό σουβλάκι με αληθινό κρέας για όλες τις επόμενες γενιές με τη σφραγίδα του Metameat, meat for life όπως δηλώνεται στο tagline του. Οι προτάσεις, ιδανικές για κάθε επιθυμία: πίτα τυλιχτή με λεπτοκομμένα κομμάτια κρέατος από βοδινό ή προβατίνα, ανοιχτές πίτες με ψητό κρέας χοιρινό, κοτόπουλο ή και λουκάνικο από μαύρο χοίρο αποτελούν ενδεικτικές επιλογές ενώ και οι vegetarian επιλογές, πίτα με χειροποίητα ντολμαδάκια και πίτα τυλιχτή με κομμάτια από λεπτοκομμένο καλαμάρι, ταραμοσαλάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι έχουν τους δικούς τους φανατικούς οπαδούς. 


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information


 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>
window.addEventListener('message', function(event){ console.log("Message received from the child: " + event); });