top article

New season trends

Η νέα σεζόν βρίσκεται και επίσημα εδώ και σιγά σιγά αρχίζουν να καταφθάνουν όλα τα όμορφα γευστικά νέα που θα μας συνοδέψουν αυτό το φθινόπωρο. Το αγαπημένο ιταλικό aperitivo παίρνει νέα διάσταση με το "Il Giardino Segreto” στο Atrium του Alexander’s Lounge στην εμβληματική Μεγάλη Βρεταννία όπου οι κομψές γεύσεις του Executive Chef Αστέριου Κουστούδη απογειώνουν την όλη after office εμπειρία. Tο αίθριο του Alexander’s Lounge, ο "μυστικός κήπος" στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου, αποτελεί το ιδανικό σημείο συνάντησης για κάθε στιγμή της ημέρας.  Ελαιόδεντρα, δάφνες, μικρά κυπαρίσσια και λουλούδια εναρμονίζονται απόλυτα με τον κομψό περιβάλλοντα χώρο, μακριά από το θόρυβο της πόλης και ταυτόχρονα στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας. 

#Tidbits *: Ιταλικός αέρας στο Atrium του Alexander’s Lounge

Καθώς ο ήλιος δύει εδώ ανακαλύπτουμε το "Il Giardino Segreto” που έχει δημιουργήσει ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης με την ομάδα του και απολαμβάνουμε ένα ξεχωριστό aperitivo σε συνδυασμό με αυθεντικά  ιταλικά συνοδευτικά εδέσματα, τα οποία ετοιμάζονται μπροστά μας με μεσογειακά υλικά εξαιρετικής ποιότητας που απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα. Ακαταμάχητα αρώματα αναδίδονται από το φούρνο του κήπου, καθώς ψήνεται χειροποίητη πίτσα σε διαφορετικές εκδοχές με προζυμένιο ζυμάρι, φίνα σάλτσα από βιολογικές ντομάτες και διαλεχτά διεθνή τυριά, αχνιστές πίτες με δενδρολίβανο που ταιριάζουν ιδανικά με τις σπιτικές αλοιφές του μενού και τραγανή focaccia με ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι ως βάση για τη μπρουσκέτα της επιλογής μας. Το εκλεκτό αλλαντικό ημέρας - Jamon Iberico, Prosciutto San Daniele, σαλάμι Sbriciolona και άλλα - κόβεται επί τόπου σε λεπτές φέτες με την εντυπωσιακή κόκκινη vintage μηχανή κοπής και σερβίρεται με αγκινάρες Τήνου, ελιές και τραγανές φέτες focaccia. Η επιλογή τυριών του μενού έχει ελληνικό άρωμα καθώς περιλαμβάνει γραβιέρα τρούφας, μανούρα Σίφνου, παλαιωμένο κασέρι Σοχού, Αρσενικό Νάξου και Σκοτύρι Ίου, σερβίρεται με τσάτνεϊ από γλυκιές και καυτερές πιπεριές, σαλάμι σύκου Ευβοίας και κριτσίνια και συνοδεύει άριστα το κρασί ή το cocktail σας. Δεν παραλείπουμε να δοκιμάσουμε τη συγκλονιστική panzanella με γλυκά ντοματίνια και βουβαλίσια Burrata Κερκίνης, τις περίφημες ισπανικές αντζούγιες με τη μπρουσκέτα σας αλλά και τα εντυπωσιακά επιδόρπια του μενού, όπως τον baba με σιρόπι εσπεριδοειδών και κρέμα μασκαρπόνε βανίλια καθώς και την τάρτα σοκολάτας με το χειροποίητο παγωτό "Fior di Latte”. Στη μοναδική ατμόσφαιρα του χώρου, οι βραβευμένοι bartenders του ιστορικού ξενοδοχείου ετοιμάζουν δροσιστικά cocktails που συμπληρώνουν την εμπειρία, ενώ εξαιρετική είναι και η λίστα των κρασιών και ποτών. Για τους λάτρεις των πούρων, το αίθριο του Alexander’s Lounge διαθέτει μεγάλη ποικιλία άριστα συντηρημένων πούρων που αξίζει να εξερευνήσετε.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ | 11.00 - 02.00
APERITIVO | 17:00 – 23:00  

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information


 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>