top article

Wedding season

  1. Η εμφάνιση της Μαρίας Ναυπλιώτου με φόρεμα Ελληνίδας σχεδιάστριας που είναι ιδανικό για όλα τα events της σεζόν Η εμφάνιση της Μαρίας Ναυπλιώτου με φόρεμα Ελληνίδας σχεδιάστριας που είναι ιδανικό για όλα τα events της σεζόν
  2. Η βασίλισσα Letizia  με ένα προσιτό φόρεμα που μπορείς να φορέσεις και στο γάμο σου Η βασίλισσα Letizia με ένα προσιτό φόρεμα που μπορείς να φορέσεις και στο γάμο σου
  3. Καλεσμένη σε γάμο | 10 Zara φορέματα για να δημιουργήσεις το πιο κομψό wedding look Καλεσμένη σε γάμο | 10 Zara φορέματα για να δημιουργήσεις το πιο κομψό wedding look
  4. Bridal Emergency Kit | Όσα πρέπει να περιέχει απαραιτήτως το νεσεσέρ σου την ημέρα του γάμου σου Bridal Emergency Kit | Όσα πρέπει να περιέχει απαραιτήτως το νεσεσέρ σου την ημέρα του γάμου σου
  5. Οι 7 πιο συχνές ερωτήσεις για τα αντηλιακά παίρνουν -επιτέλους- απάντηση Οι 7 πιο συχνές ερωτήσεις για τα αντηλιακά παίρνουν -επιτέλους- απάντηση
  6. Yes I Do Catwalk by System Professional | Όσα έγιναν στο φαντασμαγορικό bridal fashion show Yes I Do Catwalk by System Professional | Όσα έγιναν στο φαντασμαγορικό bridal fashion show
  7. Η Meghan Markle δείχνει τον πιο stylish τρόπο για να φορέσεις το σορτς φέτος το καλοκαίρι Η Meghan Markle δείχνει τον πιο stylish τρόπο για να φορέσεις το σορτς φέτος το καλοκαίρι
  8. Παντρεύεσαι; Το natural makeup της Αnne Hathaway στις Κάννες είναι ιδανικό για νύφες Παντρεύεσαι; Το natural makeup της Αnne Hathaway στις Κάννες είναι ιδανικό για νύφες
  9. Ετοιμάζεσαι να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας; Τα 5 bridal manis που πρέπει να δεις Ετοιμάζεσαι να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας; Τα 5 bridal manis που πρέπει να δεις
  10. Pre-Wedding Skin Prep | Πώς θα προετοιμάσεις σωστά την επιδερμίδα σου για την ημέρα του γάμου σου Pre-Wedding Skin Prep | Πώς θα προετοιμάσεις σωστά την επιδερμίδα σου για την ημέρα του γάμου σου
  11. It's Wedding Season | Tα πιο κομψά χτενίσματα εάν είσαι καλεσμένη σε γάμο It's Wedding Season | Tα πιο κομψά χτενίσματα εάν είσαι καλεσμένη σε γάμο

Αστέρια Michelin, Χρυσούς Σκούφους και λοιπές σημαντικές γαστρονομικές διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων "συλλέγουν" η Πάρος και η Αντίπαρος αυτή τη σεζόν. Ο Τάσος Μαντής, η dream team του Funky Gourmet –Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Νίκος Ρούσσος και Περικλής Κοσκινάς–, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και ο Γκίκας Ξενάκης ακονίζουν τα μαχαίρια τους και "ερμηνεύουν", ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο, την πλούσια τοπική παραγωγή, τόσο από τη στεριά όσο και από τη θάλασσα.

Τάσος Μαντής, Galazia Hytra Paros

Fine Dining στην Πάρο

Ο βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin για την αθηναϊκή Hytra και πάντα χαμηλών τόνων σεφ βρίσκεται φυσικά και πίσω από το άξιο "αδελφάκι" της, την Galazia Hytra Paros, που φιλοξενείται εντός του πολυτελούς Summer Senses Luxury Resort.

Ποια πλευρά της κουζίνας σας θα συναντήσουμε στην Galazia Hytra;

Η ελληνική κουζίνα ήταν, είναι και θα είναι η μεγάλη μου αγάπη. Εδώ θα γευτείτε μια ελληνική κουζίνα με γεύσεις βαθιά ριζωμένες μέσα μας, παρουσιασμένες με σύγχρονο τρόπο, κατά τα πρότυπα της κουζίνας που χρόνια τώρα υπηρετούμε στη Hytra.

Ποιος ο ρόλος της μαγειρικής παράδοσης και των πρώτων υλών του τόπου εδώ;

Δεν μπορείς να μην επηρεαστείς από τον τόπο που σε φιλοξενεί, πόσο μάλλον από την Πάρο με την πλούσια γη και γαστρονομική παράδοση. Είναι αρκετές οι παριανές πινελιές που έχουν ενταχθεί στα πιάτα και ιδιαίτερα σε αυτά που έρχονται από τη θάλασσα.

Ένας σεφ που υπηρετεί το fine dining μπορεί να μαγειρέψει πιο απλά;

Για μένα fine dining είναι το καλό φαγητό, είτε αυτό σερβίρεται σε ένα εστιατόριο με αστέρια Michelin είτε σε μια παραδοσιακή ταβέρνα. Φυσικά και υπάρχουν σαφείς διαφορές, ωστόσο έχουν κοινή αφετηρία και στόχο, που είναι πάντα η γεύση.

Το αγαπημένο σας πιάτο από το μενού;

Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις, γιατί κάθε μενού έχει δομηθεί έτσι ώστε να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Κάθε πιάτο κρύβει μια ολόκληρη ιστορία πίσω από τη δημιουργία του και θέλω πραγματικά οι επισκέπτες του εστιατορίου να τις γνωρίσουν όλες.

Τάσος Μαντής συνταγή

Info: Galazia Hytra, www.summersenses.gr

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Νίκος Ρούσσος και Περικλής Κοσκινάς, Beach House Antiparos

Funky Gournet

Οι βραβευμένοι με δύο αστέρια Michelin σεφ και συνιδιοκτήτες του Funky Gourmet ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον καταξιωμένο σεφ και συνιδιοκτήτη του Cookoovaya και δημιουργούν ένα από τα πιο fun και γευστικά projects του καλοκαιριού στο Beach House Antiparos.

Ποια πλευρά της κουζίνας σας θα συναντήσουμε στο Beach House;

Την καλοκαιρινή! Το μενού του ΒΗΑ είναι ελαφρύ, υγιεινό και κυρίως νόστιμο. Είναι βασισμένο στο concept raw & fire, δηλαδή πιάτα ωμά και πιάτα μαγειρεμένα στα κάρβουνα, αλλά και πολλά special ανάλογα με την ψαριά της ημέρας. Δε λείπουν φυσικά οι φρέσκες σαλάτες και τα αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα του τόπου μας.

Ποιος ο ρόλος της μαγειρικής παράδοσης και των πρώτων υλών του τόπου εδώ;

Όταν συνθέτουμε ένα μενού, χρησιμοποιούμε πάντα τοπικά και εποχικά υλικά και μελετάμε τις συνταγές του τόπου. Στο μενού του ΒΗΑ έχουμε χρησιμοποιήσει πολλά τοπικά τυριά, λαχανικά, φρέσκα αιγαιοπελαγίτικα ψάρια και θαλασσινά.

Ένας σεφ που υπηρετεί το fine dining μπορεί να μαγειρέψει πιο απλά;

Το ζητούμενο για έναν σεφ είναι να δημιουργεί πάνω απ’ όλα νόστιμα πιάτα με ουσία. Αυτό μπορείς να το επιτύχεις όποια κουζίνα και όποιο στυλ κι αν υπηρετείς, αρκεί να χρησιμοποιείς ποιοτικές πρώτες ύλες και να μαγειρεύεις νόστιμα. Καμιά φορά το απλό μπορεί να είναι και το πιο δύσκολο.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο από το μενού;

Είναι πραγματικά δύσκολο να διαλέξουμε. Το tataki φρέσκου τόνου με αρώματα χωριάτικης σαλάτας; Το nigiri σφυρίδας; Το σουβλάκι φρέσκου καλαμαριού με πέστο βασιλικού και salsa pico de gallo; Το ποσέ χαλούμι με μαρμελάδα; Το ιμάμ με λινγκουίνι; Αλήθεια, είναι τόσο πολλά!

Funky Gourmet συνταγή

Info: Beach House Antiparos, www.beachhouseantiparos.gr

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Mr. E

Αλέξανδρος Τσιοτίνης,

Ο βραβευμένος με 10 Χρυσούς Σκούφους, μεταξύ άλλων σημαντικών διακρίσεων, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου CTC έχει αναλάβει τα ηνία του Mr. E, του εστιατορίου μέσα στο πανέμορφο design hotel Parīlio, που έχει αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια από το εκλεκτικό foodie κοινό του νησιού.

Ποια πλευρά της κουζίνας σας θα συναντήσουμε στο Mr. E;

Στο Parīlio κάνουμε μια κουζίνα που θα ήθελα να την ονομάσω "fine comfort". Στο επίκεντρό της θα βρείτε τη γνήσια ελληνικότητα στο πιάτο αλλά και τη βαθιά ιστορία της γαστρονομικής κουλτούρας των Κυκλάδων.

Ποιος ο ρόλος της μαγειρικής παράδοσης και των πρώτων υλών του τόπου εδώ;

Όλο μας το concept χτίστηκε γύρω από την παράδοση της Πάρου. Μελετήσαμε ενδελεχώς τον γευστικό χαρακτήρα, τις τοπικές συνταγές αλλά και τα υλικά στα οποία βασίζεται η γαστρονομική κουλτούρα του νησιού. Έτσι, σχεδιάσαμε ένα μενού που πατάει στο χθες, αλλά κοιτάει το σήμερα και το αύριο προσφέροντας τελικά μια φιλόξενα νόστιμη κουζίνα.

Ένας σεφ που υπηρετεί το fine dining μπορεί να μαγειρέψει πιο απλά;

Στο φαγητό η αξία που πρέπει πάντα να έχουμε όλοι στο μυαλό μας είναι η γεύση, είτε πρόκειται για fine dining είτε για comfort food, αυτό που προσφέρουμε στον πελάτη πρέπει είναι πάνω απ’ όλα νόστιμο. Από εκεί και πέρα, πάντα πρέπει να προσαρμοζόμαστε και στις ανάγκες που έχει να εξυπηρετήσει ο κάθε χώρος εστίασης.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο από το μενού;

Εντάξει, αυτό είναι άδικο για τα υπόλοιπα (γέλια). Αλλά νομίζω πως, αν επιμένετε, θα πρέπει να αναφέρω το σαλατούρι. Είναι ένα πιάτο βασισμένο στο ψάρι –ό,τι βρούμε κάθε μέρα–, μια κρύα σαλάτα που αρωματίζουμε με άνηθο, λουίζα, αλμυρίκια και κρίταμο.

Μr  ε συνταγή

Info: Mr E., www.mre.gr

Γκίκας Ξενάκης, Raδa

Γκίκας Ξενάκης

Γνωστός από το αθηναϊκό Aleria, o βραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους και αναγνωρισμένος ως Σεφ της Χρονιάς για το 2020, σύμφωνα με τον διεθνή γαστρονομικό οδηγό Gault & Millau, επιμελείται το μενού του Raδa εντός του ολοκαίνουριου boutique resort Cove Paros.

Ποια πλευρά της κουζίνας σας θα συναντήσουμε στο Cove Paros;

Ανέκαθεν αγαπούσα τις καλοκαιρινές γεύσεις, τους παραδοσιακούς συνδυασμούς και τα αρώματα των νησιώτικων πρώτων υλών. Αυτό ακριβώς προσπάθησα να αποδώσω στο μενού του Raδa μέσα από μια πιο σύγχρονη ματιά και με μια εξαιρετική ομάδα με executive chef τον Δανιήλ Παπατριανταφύλλου. Αν έπρεπε λοιπόν να την ονομάσω, θα τη χαρακτήριζα δημιουργική-comfort.

Ποιος ο ρόλος της μαγειρικής παράδοσης και των πρώτων υλών του τόπου εδώ;

Πολύ σημαντικός. Στο σύνολό τους οι κυκλαδίτικες γεύσεις και γαστρονομικές παραδόσεις έχουν επηρεάσει το μενού, ενώ η εποχικότητα και η άριστη ποιότητα των πρώτων υλών αποτελούν προτεραιότητα, όπως πάντα. Επομένως, στηρίζουμε και τους τοπικούς παραγωγούς, ώστε να πετύχουμε ένα νόστιμο αποτέλεσμα με αγνά υλικά.

Ένας σεφ που υπηρετεί το fine dining μπορεί να μαγειρέψει πιο απλά;

Για μένα η κουζίνα είναι μία. Θέλω να σκέφτομαι ότι υπηρετώ την ελληνική δημιουργική γαστρονομία, καθώς, για όπου κι αν δημιουργώ στόχος μου είναι να μεταδώσω την αγάπη μου για τις ελληνικές γεύσεις μέσα από σύγχρονες τεχνικές και πρωτόγνωρους συνδυασμούς.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο από το μενού;

Δύσκολο να επιλέξω μόνο ένα. Είναι ένα μενού που στο σύνολό του μυρίζει καλοκαίρι. Ένας φόρος τιμής στην ελληνική γαστρονομία. Η τσιπούρα με χυμό ντομάτας και φρέσκα λαχανικά, τα χόρτα και βλίτα με σκορδαλιά από αμύγδαλα είναι σίγουρα δύο συνταγές που έχω αγαπήσει πολύ και ανυπομονώ να δοκιμάσουν και οι επισκέπτες μας.

Γκίκας Ξενάκης συνταγή

Info: Raδa, www.coveparos.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>