Δημοφιλέστερα άρθρα
Μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της διαδικτυακής πλατφόρμας Asos σχετικά με την απαγόρευση διάθεσης προϊόντων από κασμίρ, μετάξι και μοχερ, έρχεται μια νέα συνεργασία. Όπως έγινε γνωστό το Asos αναλαμβάνει μέσω ενός νέου προγράμματος να εκπαιδεύσει τους σχεδιαστές για τη βιωσιμότητα στη μόδα.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης γίνεται σε συνεργασία με το London College of Fashion’s Centre με σκοπό να διερευνηθούν οι τεχνικές σχεδιασμού που εμπεριέχουν ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός προϊόντος.
Πιο αναλυτικά, 15 μέλη της ομάδας σχεδιασμού του Asos θα πραγματοποιήσουν διαλέξεις και εργαστήρια όπου θα διερευνήσουν μαζί με τους συμμετέχοντες, ιδέες, μελέτες και πρακτικές εφαρμογές του κυκλικού σχεδιασμού. ''Με αυτή τη μέθοδο είμαστε σίγουροι ότι οι σχεδιαστές μας θα έχουν τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και τη δεξιότητα ώστε να μεταμορφώσουν τη βιομηχανία της μόδας σε βιώσιμη'', δήλωσε η design director του Asos, Vanessa Spence και πρόσθεσε: ''Είναι ένα ζωτικής σημασίας βήμα στο ταξίδι μας για την επίτευξη ενός κυκλικού τρόπου σχεδιασμού των προϊόντων. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα θα παραμείνουν σε χρήση για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την πώλησή τους και ότι δεν θα προκαλέσουν άσκοπα απορρίμματα''.
Η επίτευξη μιας κυκλικής βιομηχανίας της μόδας δεν έχει να κάνει μόνο με την ανακύκλωση αλλά με το γενικότερο βήμα προς μια επανορθωτική και αναγεννητική κυκλική οικονομία.