top article

Οι Muzungu Sisters είναι η Dana Alikhani και η Tatiana Casiraghi (σύζυγος του Andrea Casiraghi) φίλες από το 2002 και συνεργάτες από το 2011. Στη γλώσσα σουαχίλι, η λέξη "muzungu" σημαίνει "περιπλανώμενος" ή "ταξιδιώτης". Παλιότερα, αποκαλούσαν έτσι τους ευρωπαίους ταξιδιώτες σε ολόκληρη την ανατολική και κεντρική Αφρική. Το "Muzungu" είναι πλέον ένας όρος που χρησιμοποιείται στην καθημερινή αφρικανική γλώσσα όταν αναφέρεται κάποιος σε αλλοδαπούς ή λευκούς ανθρώπους.

Οι δημιουργοί του brand προσπαθούν να υποστηρίξουν τον πολιτιστικό σεβασμό και την κοινωνική ευθύνη, αποφεύγοντας να αφήσουν πίσω τους το "ανθρώπινο αποτύπωμα". Όλα τα προϊόντα που παρουσιάζονται στις Muzungu Sisters παράγονται υπό συνθήκες ηθικής εργασίας. "Εγγυόμαστε ότι ακολουθούμε υπεύθυνες πρακτικές για να αναζητάμε τις προμήθειές μας και κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι προμηθευτές μας αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Οι παραγωγοί ποικίλουν: κάποιοι είναι άτομα που διδάσκουν την τέχνης τους ως μέσο ενδυνάμωσης ή αύξησης του εισοδήματος. Άλλοι αντιπροσωπεύουν ολόκληρες οικογένειες τεχνιτών που έχουν κληρονομήσει τις δεξιότητές τους από τις προηγούμενες γενιές. "Εν πάση περιπτώσει, πολλά από τα αντικείμενά μας αποτελούν το μοναδικό μέσο εισοδήματος των τεχνιτών και των υπολοίπων στις κοινότητές τους. Με την έκθεση των προϊόντων τους σε ένα διεθνές ακροατήριο και σε νέες αγορές, είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε ότι οι τεχνίτες υποστηρίζουν τα προσωπικά και κοινοτικά μέσα διαβίωσής τους με τρόπο που σέβεται τις δικές τους πολιτιστικές πρακτικές. Ενώ όλοι οι παραγωγοί μας μπορεί να μην έχουν πιστοποίηση δίκαιου εμπορίου, οι στενοί δεσμοί μας με τους τεχνίτες μας επιτρέπουν να διασφαλίσουμε ότι οι δίκαιες εργασιακές πρακτικές θα διατηρούνται σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού. Όλοι οι τεχνίτες με τους οποίους συνεργαζόμαστε πληρώνονται απευθείας για τα αγαθά που παράγουν για εμάς" τονίζουν στο site τους.

Οι Muzungu Sisters χρησιμοποιούν μόνο φυσικά, βιώσιμα, βιοδιασπώμενα υλικά που αφήνουν ελάχιστα ίχνη στο περιβάλλον. Όλα τα κομμάτια έχουν σχεδιαστεί και κατσκευαστεί στο χέρι για να διατηρούνται στο πέρασμα του χρόνου, σε μία προσπάθεια συνειδητής και συντηρητικής κατανάλωσης. Ινδία, Μαρόκο, Περού, νότια Αφρική, Ουζμπεκιστάν, Κολομβία, Ελλάδα, Ουγγαρία και Ιταλία είναι τα μέρη όπου ζουν και ασκούν την τέχνη τους, οι συνεργάτες του brand. Κάθε τόπος έχει κάτι ξεχωριστό να προσφέρει και οι "αδερφές" Muzungu αναζητούν πάντα τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια. Αυτά είναι τα δικά μας αγαπημένα για την άνοιξη και το καλοκαίρι. 

Wayuu mini mochila, Κολομβία

Muzungu Sisters | Ένα brand με ήθος και έμπνευση από τους τεχνίτες του κόσμου

Spike Necklace, Μαρόκο

μαροκο-muzungu

Suzani Jacket, Ουζμπεκιστάν

uzbek-muzungu

Καφτάνι, Νότια Ινδία

southindia-muzungu

Μπλούζα με floral embroidery, Ουγγαρία

hungary-muzungu

 

Φωτογραφίες: Muzungu Sisters

Ιούλιος 2018

>