top article

Ως πρόεδρος της Ένωσης Αμερικανών Σχεδιαστών (CFDA), ο Tom Ford έστειλε στα μέλη του μία ανοιχτή επιστολή, το απόγευμα της Δευτέρας, αναλύοντας τις επιπτώσεις που θα έχει, η παγκόσμια υγειονομική κρίση του κορονοϊού, στη βιομηχανία της μόδας.

"Οι προκλήσεις με τις οποίες θα έρθουμε αντιμέτωποι πραγματικά είναι άνευ προηγουμένου”, ανέφερε ο σχεδιαστής, εξηγώντας ότι, μέρος της αποστολής του CFDA είναι και το να παρέχει πληροφορίες και στήριξη ώστε "όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις να επιβιώσουν της κρίσης”. Ο Ford ανέφερε ότι η πρωτοβουλία του CFDA, A Common Thread, κατάφερε να συγκεντρώσει 4.2 εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήγηκαν από την πανδημία καθώς και ότι, οι επιχειρήσεις για υπαγωγή στο πρόγραμμα χρηματοδότησης είναι πάνω από 1000. "Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να τους σώσουμε όλους, αλλά ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να επιβιώσουν ώστε, στο μέλλον, να μπορέσουμε να επιβιώσουμε κι εμείς”, είπε.

Ο διάσημος σχεδιαστής αναφέρθηκε ακόμα και στις νέες προκλήσεις που θα φέρει η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων μετά το πέρας της πανδημίας. "Τα brands θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τον τρόπο που γίνονταν οι λιανικές πωλήσεις ώστε να δημιουργήσουν περιβάλλοντα ασφαλή και τους εργαζόμενους και τους πελάτες τους”, συνέχισε ενώ αναρωτήθηκε κατά πόσο θα αλλάξουν οι αγοραστικές συνήθειες των πελατών, στη νέα εποχή. "Θα βγαίνουν οι άνθρωποι έξω για να ξοδέψουν χρήματα; Τι προϊόντα θα θέλουν να αγοράσουν όταν όλο αυτό τελειώσει;”.

Παρότι το μέγεθος των προβλημάτων ακόμα δεν είναι σαφές, ο fashion designer δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους συναδέλφους του για την στάση τους κατά τη διάρκεια της κρίσης. "Ένιωσα απίστερυτα περήφανος που είμαι μέρος της αμερικανικής βιομηχανίας της μόδας ”, τόνισε, αναφερόμενος στην εύρεση πόρων αλλά και στις άλλες πρωτοβουλίες με σκοπό την ενίσχυση όσων έχουν πληγεί από τον κορονοϊό. "Το CFDA εργάζεται πυρετωδώς ώστε να διασφαλίσει ότι οι σχεδιαστές έχουν τις πληροφορίες και τους πόρους που χρειάζονται για να στηρίξουν και να στηριχθούν και να έχουν πρόσβαση στον προστατευτικό εξοπλισμό, ενώ πολλά από τα μέλη μας ανέλαβαν την παραγωγή μασκών και ιατρικών στολών”.

Σημειώνοντας ότι "δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις” και ότι εισερχόμαστε σε μία περίοδο αβεβαιότητας που θα συνεχιστεί, ο Ford εξήγησε ότι ο CFDA κινητοποιείται "στην στήριξη και την καθοδήγηση της αμερικανικής fashion κοινότητας”, και ότι αυτή την περίοδο εξερευνά digital προορισμούς λιανικών πωλήσεων στους οποίους μπορούν να διατεθούν οι υπάρχουσες συλλογές που δεν έχουν πωληθεί, καθώς και ότι είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με αντίστοιχους φορείς στο Παρίσι, το Μιλάνο και το Λονδίνο, ώστε να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να καταλήξουν στο ποια θα είναι η μορφή των fashion weeks το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ο σχεδιαστής κλείνει την επιστολή του με ένα απόλυτο συμπέρασμα. "Η βιομηχανία θα αλλάξει. Η αλλαγή, όμως, αποτελεί και μία ευκαιρία επαναφοράς, επανεκκίνησης αλλά και δημιουργίας γερών θεμελίων για το μέλλον της αμερικανικής μόδας. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ, είναι ότι θα υπάρξει μέλλον για όλους μας ”.

Ιούλιος 2018

>