Ο σχεδιαστής αναγκάστηκε να απαντήσει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram
Ο Virgil Abloh αναγκάστηκε να ποστάρει μία μακροσκελή απάντηση για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε μετά τη στάση του απέναντι στα πρόσφατα γεγονότα. Ο σχεδιαστής της ανδρικής σειράς του οίκου Louis Vuitton και ιδρυτής του label Off-White δέχτηκε έντονες επικρίσεις για αυτά που έγραψε κάτω από ένα βίντεο που είχε ποστάρει ο Sean Wotherpoon, από το κατάστημά του Round Two που λεηλατήθηκε από διαδηλωτές.
Ο Abloh έγραψε "Βλέπεις το πάθος, το αίμα, τον ιδρώτα και τα δάκρυα που βάζει ο Sean στην κουλτούρα του. Αυτό με αηδιάζει. Όλα εσείς τα παιδιά που κλέψατε το κατάστημά του αλλά και όλα τα καταστήματά μας θα πρέπει να ξέρετε ότι το προϊόν που κοιτάζετε τώρα απέναντί σας είναι σημαδεμένο και είναι μία υπενθύμιση ενός χαρακτήρα που ελπίζω να μην είστε. Είμαστε όλοι μαζί. Αυτό θέλετε; Αν τον συναντήσετε στο μέλλον παρακαλώ να έχετε την αξιοπρέπεια να μην τον κοιτάξετε κατάματα, κατεβάστε το κεφάλι από ντροπή..."
Αντίθετα ο ίδιος ο οίκος Louis Vuitton δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με τις καταστροφές αλλά μοιράστηκε posts κατά του ρατσισμού. Και κάποιοι σχεδιαστές όμως, όπως ο Marc Jacobs και ο Michael Kors, όχι απλώς δεν σχολίασαν αρνητικά τις λεηλασίες, αλλά έστειλαν και μηνύματα αλληλεγγύης στους διαδηλωτές. "Οι περιουσίες μπορούν να αντικατασταθούν, οι ανθρώπινες ζωές όχι" έγραψε μεταξύ άλλων ο Jacobs.
Ο Abloh βρέθηκε στο στόχαστρο και για τη δωρεά 50 δολαρίων που έκανε στην Fempower, που βοηθάει τους διαδηλωτές με τα νομικά τους έξοδα. "Κάθε συνεισφορά μετράει αλλά το ότι ο Virgil Abloh έδωσε 50 δολάρια ενώ βγάζει τα διπλά από ένα ζευγάρι κάλτσες..." έγραψε ένας χρήστης. "Δεν το πιστεύω ότι δώρισα περισσότερα χρήματα από τον Virgil Abloh και είμαι και άνεργος” σχολίασε κάποιος άλλος.
Πηγή: Harpersbazaar.gr