top article

Κάθε χρόνο, η Μονάδα του ΟΗΕ για τις Γυναίκες συνεργάζεται με διάφορους ηγέτες του ιδιωτικού τομέα για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια για την ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών σε όλο τον κόσμο.

Στους φετινούς συνεργάτες περιλαμβάνονται ο πολυτελής οίκος μόδας Gucci, η Microsoft και η Paypal, καθώς και οργανισμοί νεολαίας απ' όλο τον κόσμο για να προωθήσουν μια δραματική επιτάχυνση της Ισότητας των Φύλων στο επερχόμενο φόρουμ για την Iσότητα των Γενεών.

Η εκτελεστική διευθύντρια της Μονάδας του ΟΗΕ για τις Γυναίκες, Φουμζίλ Μλάμπο-Νγκούκα μίλησε για τη σημασία και τον επείγοντα χαρακτήρα του φόρουμ κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση του 2021 αυτήν την εβδομάδα. "H COVID-19 έχει επιδεινώσει τις υπάρχουσες ανισότητες σε όλες τις πτυχές της ζωής για τις γυναίκες, τα κορίτσια και τις κοινότητές τους. Ο αντίκτυπος της έλλειψης εκπαίδευσης για τα παιδιά, ειδικά τα κορίτσια, είναι πιθανό να έχει μόνιμες επιπτώσεις για μεγάλο αριθμό".

Σε πολλούς κλάδους, οι περισσότερες από τις απώλειες θέσεων εργασίας που σχετίζονται με την πανδημία έχουν επηρεάσει τις γυναίκες. Εν μέσω αυτής της παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης, ο ΟΗΕ καλεί τους εταίρους του από διάφορους τομείς να αντιμετωπίσουν την ανισότητα.

"Αυτή η ευρεία συμμετοχή εταίρων στους Συνασπισμούς Δράσης φέρνει νέα δύναμη και ενέργεια. Με τη συμμετοχή εκπροσώπων διαφορετικών ηλικιών και τομέων, αυτές είναι δυνάμεις που μπορούν να σπάσουν τους παλιούς περιορισμούς, κατά των οποίων οι γυναίκες αγωνίστηκαν για πάρα πολύ καιρό" εξήγησε η Φουμζίλ Μλάμπο-Νγκούκα.

Τα θέματα στα οποία θα αναληφθεί δράση είναι φεμινιστικά κινήματα και ηγεσία (στα οποία η Gucci ηγείται στον ιδιωτικό τομέα) και η βία με βάση το φύλο, στην οποία εστιάζει ο όμιλος Kering στον οποίο ανήκει ο οίκος μόδας. Σε κάθε τομέα θα ανακοινωθούν "σχεδιαγράμματα" για δράσεις που θα έχουν απτό αντίκτυπο στην ισότητα των φύλων εντός του χρονικού πλαισίου 2021 έως 2026.

Το 2013, ο Gucci ξεκίνησε την πρωτοβουλία Chime for Change για να υποστηρίξει και να προωθήσει την ισότητα των φύλων. Μέχρι στιγμής, έχει συγκεντρώσει πάνω από 17,5 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει εκατοντάδες προγράμματα που υλοποιούνται υπό την καθοδήγηση γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο.

"Κάθε άνθρωπος γεννιέται ίσος. Όλοι έχουμε τη δύναμη να χρησιμοποιήσουμε τις φωνές μας για να υπερασπιστούμε αυτό που πιστεύουμε" δήλωσε ο διευθυντής δημιουργικού του Gucci, Alessandro Michele αναφερόμενος στο πρότζεκτ του οίκου το 2019. "Όταν συγκεντρωνόμαστε μαζί, γενιές και κοινότητες, έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε πραγματική αλλαγή. Το θάρρος αυτής της γενιάς να εκφράζεται μου δίνει την ελπίδα ότι είναι δυνατό ένα μέλλον ελευθερίας και ισότητας" είπε.

Το φόρουμ για την Ισότητα των Γενεών διοργανώνεται φέτος στην Πόλη του Μεξικού από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου. Πρόκειται για μια παγκόσμια συνέλευση για την ισότητα των φύλων, που συγκαλείται από την Μονάδα του ΟΗΕ για τις Γυναίκες και συνδιοργανώνεται από τις κυβερνήσεις του Μεξικού και της Γαλλίας, σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών, τον ιδιωτικό τομέα και διεθνείς οργανισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτο: Splash News/Ideal Image

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>
window.addEventListener('message', function(event){ console.log("Message received from the child: " + event); });