Beauty Stars With Attitude
Οι αρχιτέκτονες Jun Aoki και Peter Marino ανέλαβαν να ανακαινίσουν το κατάστημα Louis Vuitton Ginza Namiki στο Τόκιο δημιουργώντας ένα ολοκαίνουργιο πολυόροφο κτίριο που συνυπάρχει αρμονικά με το υπόλοιπο τοπίο.

Το κτίριο ήταν ιδιοκτησίας της Louis Vuitton από το 1981, όμως αυτό που πλέον βρίσκεται στη θέση του είναι κάτι που δείχνει εντελώς καινούριο. Ο Jun Aoki οραματίστηκε την πρόσοψη σαν μια "κολόνα από νερό". Έτσι, δημιούργησε τις κυματοειδείς επιφάνειες που μιμούνται την κίνηση του νερού και παίρνουν διάφορες αποχρώσεις αντανακλώντας το φως τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό, παράγοντας ασταμάτητα μία ποικιλία από χρωματισμούς.

Ο Peter Marino από την άλλη, ασχολήθηκε κυρίως με τους εσωτερικούς χώρους, όπου δεσπόζει η ξύλινη σκάλα από σκαλισμένο δρυ. Και εκεί, τα στοιχεία ακολουθούν τη λογική του νερού, με πολλές καμπύλες και αντανακλάσεις που δίνουν την αίσθηση της διαρκούς ροής.


Το κτίριο διαθέτει 7 ορόφους, από τους οποίους οι 4 είναι αφιερωμένοι στις γυναικείες και αντρικές συλλογές του οίκου, ενώ φιλοξενούν επίσης ένα μόνιμο pop-up χώρο για τις εποχικές προβολές των νέων αφίξεων αλλά και έναν όροφο αφιερωμένο στις πριβέ συναντήσεις με πελάτες.

Στον 7ο όροφο βρίσκεται το Le Café V, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την πρώτη σειρά με σοκολάτες της Louis Vuitton. τη Le Chocolat V και τις γαστριμαργικές δημιουργίες του διάσημου Ιάπωνα σεφ Yosuke Suga που επιμελείται το μενού σ' αυτή τη δεύτερη συνεργασία του με τον οίκο.

Το κατάστημα εκτός από τις νέες συλλογές θα φιλοξενεί και exclusive κομμάτια, και η αρχή θα γίνει μια limited reedition της συνεργασίας του οίκου με τη Rei Kawakubo για τη συλλογή με δερμάτινα είδη "Celebrating Monogram" του 2014.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr