Τα σχέδια των διοργανωτών για το μεγαλύτερο event μόδας και τα σενάρια για δύο shows αντί για ένα.
Πολλοί ήταν εκείνοι που τη φετινή χρονιά έβαλαν στο στόχαστρο την αμερικανική μόδα, συμπεραίνοντας πως ύστερα από την αναιμική διαδικτυακή Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και τις πτωχεύσεις εταιρειών και καταστημάτων εξαιτίας της πανδημίας, έφτασε στο τέλος της. Η Anna Wintour και ο Andrew Bolton, επικεφαλής του Costume Institute του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης (MET) όμως, σε πείσμα της κακόβουλης κριτικής, αποκάλυψαν τα σχέδιά τους για το διάσημο event του Costume Institute που φέτος θα επικεντρωθεί στην αμερικανική μόδα. Και θα είναι ...διπλό!
Όπως ανακοίνωσε το The Met, αντί για μία, θα φιλοξενήσει δυο εκθέσεις αφιερωμένες στη αμερικανική μόδα, που η πρώτη θα κάνει εγκαίνια τον Σεπτέμβριο, στις 18, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη, και η δεύτερη στις 5 Μαίου 2022. Και οι δυο εκθέσεις θα "τρέξουν" ως τον Σεπτέμβριο του 2022. Κι όπως έγραψε και η Vanessa Friedman στους The New York Times "αυτό σημαίνει δυο Met Galas" [σ.σ. σε μία χρονιά]
Το κεντρικό θέμα των δύο εκθέσεων θα αφορά αποκλειστικά την αμερικανική μόδα. "Θέλαμε πολύ συνειδητά το event να είναι μια γιορτή της αμερικανικής κοινότητας της μόδας που υπέφερε τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας", δήλωσε ο Bolton. Όπως είπε, θα ήθελε αυτή να είναι η αφορμή για μια συνολικότερη επανεκτίμηση της αμερικανικής μόδας που όλα αυτά τα χρόνια συνδέεται με το sportswear και την αξία της λειτουργικότητας -όταν το "αντίπαλο δέος", η ευρωπαϊκή μόδα, χαρακτηρίζεται από έκφραση και συναίσθημα.
Διάβασε τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr