getty images
Η Μαρία Ολυμπία Ντε Γκρες περπάτησε στην πασαρέλα του Conner Ives, συμμετέχοντας στην παρουσίαση της νέας συλλογής του στη Νέα Υόρκη.
Η Μαρία Ολυμπία Ντε Γκρες δεν ήταν απλώς ανάμεσα στους καλεσμένους του Conner Ives στη Νέα Υόρκη, αλλά συμμετείχε ενεργά στο fashion show του σχεδιαστή, περπατώντας στην πασαρέλα για την παρουσίαση της συλλογής Spring/Summer 2027.
Η εμφάνισή της είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς η Μαρία Ολυμπία Ντε Γκρες διατηρεί εδώ και αρκετό καιρό μια ξεχωριστή σχέση με τον Conner Ives και τη δημιουργική του προσέγγιση. Η ίδια έχει επιλέξει στο παρελθόν δημιουργίες του, έχοντας δείξει ότι εκτιμά την τολμηρή αισθητική και τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα της δουλειάς του.
Η Μαρία Ολυμπία Ντε Γκρες στην πασαρέλα
Η συμμετοχή της στο show ήρθε σε μια σημαντική στιγμή για τον Conner Ives, ο οποίος επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, για το επίσημο ντεμπούτο του στην Εβδομάδα Μόδας της πόλης.
Η Μαρία Ολυμπία έχει συνδεθεί ήδη με τον σχεδιαστή μέσα από προηγούμενες εμφανίσεις και συνεργασίες. Το 2025, μάλιστα, είχε συνδιοργανώσει στη Νέα Υόρκη δείπνο για τον Conner Ives και τον Jimmy Choo, επιλέγοντας για την περίσταση μία δημιουργία του Ives.
Η σχέση αυτή φαίνεται πως συνεχίζεται με ακόμη πιο άμεσο τρόπο, καθώς αυτή τη φορά η Μαρία Ολυμπία βρέθηκε στην ίδια την πασαρέλα, παρουσιάζοντας τη νέα αισθητική πρόταση του σχεδιαστή.
Μια συλλογή γεμάτη χρώμα και θεατρικότητα
Η συλλογή Spring/Summer 2027 του Conner Ives κινήθηκε γύρω από τη νοσταλγία, την αμερικανική κουλτούρα και την προσωπική έκφραση. Το show πραγματοποιήθηκε στο The Grill, ένα από τα χαρακτηριστικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης, με την ατμόσφαιρα του χώρου να ενισχύει τη θεατρικότητα της παρουσίασης.

Στις δημιουργίες κυριάρχησαν τα χαρακτηριστικά κρόσσια του σχεδιαστή, τα κινεζικά κεντήματα και τα διακοσμημένα denim κομμάτια. Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχαν επίσης οι φούστες που δημιουργήθηκαν από παλιές πλισέ μεταξωτές εσάρπες, ενώ έντονο τιρκουάζ εμφανίστηκε σε παντελόνια που έδιναν ακόμη περισσότερη ένταση στη συλλογή.
Ο Conner Ives έχει μιλήσει στο παρελθόν για την "παθολογική αγάπη για το πάθος και τη θεατρικότητα", την οποία θεωρεί χαρακτηριστικά βαθιά αμερικανικά. Η νέα του συλλογή μοιάζει να μεταφέρει ακριβώς αυτή την ιδέα στην πασαρέλα, δημιουργώντας ένα show που περισσότερο έμοιαζε με γιορτή της μόδας παρά με μια συμβατική παρουσίαση.
Η επιστροφή του Conner Ives στη Νέα Υόρκη
Ο 30χρονος σχεδιαστής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, πριν μετακομίσει στο Λονδίνο το 2014 για να σπουδάσει στο Central Saint Martins. Έκτοτε, μεγάλο μέρος της δουλειάς του έχει παρουσιαστεί στη βρετανική πρωτεύουσα.
Η επιστροφή του στη γενέτειρά του για το επίσημο ντεμπούτο του στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης έδωσε στη συλλογή έναν έντονα προσωπικό χαρακτήρα.

