top article

Δημοφιλέστερα άρθρα

 1. Οι επίσημες φωτογραφίες από τη βάπτιση της πριγκίπισσας Adrienne της Σουηδίας Οι επίσημες φωτογραφίες από τη βάπτιση της πριγκίπισσας Adrienne της Σουηδίας
 2. Catherine Zeta-Jones: Η δήλωση που προκάλεσε Catherine Zeta-Jones: Η δήλωση που προκάλεσε
 3. Kristin Davis: H Charlotte του Sex and the City αποκαλύπτει τι συνέβαινε στα backstage με τα outfits της σειράς Kristin Davis: H Charlotte του Sex and the City αποκαλύπτει τι συνέβαινε στα backstage με τα outfits της σειράς
 4. Ο Tom Brady ποζάρει με τη Gisele Bündchen και εκφράζει δημόσια τον έρωτά του Ο Tom Brady ποζάρει με τη Gisele Bündchen και εκφράζει δημόσια τον έρωτά του
 5. Brigitte Macron:Το ντοκιμαντερ για τη ζωή και τον έρωτα της με τον Emmanuel Macron Brigitte Macron:Το ντοκιμαντερ για τη ζωή και τον έρωτα της με τον Emmanuel Macron
 6. Meghan Markle: Δες φωτογραφίες από την επίσημη κοινή εμφάνιση με τη βασίλισσα Ελισάβετ Meghan Markle: Δες φωτογραφίες από την επίσημη κοινή εμφάνιση με τη βασίλισσα Ελισάβετ
 7. Meghan Markle-Πρίγκιπας Harry: Το τρυφερό στιγμιότυπο που έγινε viral Meghan Markle-Πρίγκιπας Harry: Το τρυφερό στιγμιότυπο που έγινε viral
 8. Θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο για το σχόλιο του Stefano Gabbana σε φωτογραφία της Selena Gomez Θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο για το σχόλιο του Stefano Gabbana σε φωτογραφία της Selena Gomez
 9. Doria Ragland: Η γνωριμία και το δώρο της Oprah Winfrey στη μητέρα της Meghan Markle Doria Ragland: Η γνωριμία και το δώρο της Oprah Winfrey στη μητέρα της Meghan Markle
 10. Victoria Beckham | Πιστή στο total black look ακόμη και το καλοκαίρι Victoria Beckham | Πιστή στο total black look ακόμη και το καλοκαίρι
 11. Η Pippa Middleton θα αποκτήσει τίτλο ευγενείας Η Pippa Middleton θα αποκτήσει τίτλο ευγενείας
 12. Meghan Markle: Τα τρυφερά λόγια για το γάμο της με τον πρίγκιπα Harry Meghan Markle: Τα τρυφερά λόγια για το γάμο της με τον πρίγκιπα Harry
 13. Η ανιψιά της πριγκίπισσας Diana παντρεύτηκε και φόρεσε την τιάρα της Η ανιψιά της πριγκίπισσας Diana παντρεύτηκε και φόρεσε την τιάρα της
 14. Πριγκίπισσα Ελεονώρα της Σουηδίας: Η 4χρονη ''τράβηξε'' τα βλέμματα πάνω της στη βάπτιση της αδερφής της Πριγκίπισσα Ελεονώρα της Σουηδίας: Η 4χρονη ''τράβηξε'' τα βλέμματα πάνω της στη βάπτιση της αδερφής της

Η αποκατάσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή, μπορεί να έχει σαν τελικό της σταθμό το ιατρικό τατουάζ θηλής

Αυτό επιτυγχάνεται με τη δημιουργία του συμπλέγματος θηλής με σχεδιασμό και εισαγωγή χρώματος από έμπειρο ιατρικό και παραιατρικό προσωπικό.

 

Περιστατικά Καρκίνου Μαστού

Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως 1 στις 8 γυναίκες εμφανίζει καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής της, ενώ περίπου 47 γυναίκες διαγιγνώσκονται καθημερινά με την νόσο.

Η ηλικία είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού, περισσότερες από 2 στις 3 περιπτώσεις δε εμφανίζονται μεταξύ 40 και 69 ετών.

Η έγκαιρη ανίχνευση αποτελεί κλειδί στην διατήρηση του μαστού καθώς υπάρχουν υψηλά ποσοστά επιβίωσης εφόσον ακολουθηθούν προληπτικές εξετάσεις οι οποίες συνδυαστούν με βελτιωμένες θεραπείες. 

 

Ολοκληρωμένη και πάλι

Το ιατρικό τατουάζ θηλής είναι το τελικό στάδιο στη διαδικασία αποκατάστασης του μαστού και μια τελική μη χειρουργική πράξη που χαρίζει στην γυναίκα ένα αισθητικά ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Μετά την χειρουργική αποκατάσταση με ενθέματα, οι δρόμοι που έχει να ακολουθήσει μια γυναίκα είναι δύο:

-Ο πρώτος περιλαμβάνει μια μικρή χειρουργική επέμβαση, που μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και με τοπική αναισθησία. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ανακατασκευάζονται οι θηλές τοπικά με δερματικούς κρημνούς και δημιουργείται το έπαρμα, δηλαδή η θηλή, με δέρμα από τον ίδιο τον μαστό.

Μετά την παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος -ώστε να υπάρξει ικανοποιητική επούλωση- υπάρχει η δυνατότητα χρωματισμού της περιοχής με ιατρικό τατουάζ θηλής ώστε να προστεθεί χρώμα, ρεαλισμός και υφή στην περιοχή.

-Ο δεύτερος δρόμος που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στο εξωτερικό, είναι η ανακασκευή του συμπλέγματος θηλής και θηλαίας άλω με την τεχνική του 3D τρισδιάστατου αποτελέσματος illusion. 

Όσα πρέπει να ξέρεις για την αποκατάσταση του μαστού μετά την μαστεκτομή

Η εφαρμογή πραγματοποιείται χωρίς χειρουργείο, με την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας και χαρίζει ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως κατά την διάρκεια της ίδιας συνεδρίας δύναται να πραγματοποιηθεί και κάλυψη των δύσμορφων ουλών με ιατρικό τατουάζ, ουλές που μπορεί να προέκυψαν στο δέρμα μετά την μαστεκτομή. Αυτό επιτυγχάνεται με εγχύσεις χρώματος ίδιας απόχρωσης του περιβάλλοντος δέρματος επάνω στην περιοχή των ουλών. 

 

Η αισθητική βελτίωση που προκύπτει είναι της τάξεως του 60% και μερικές φορές ακόμα μεγαλύτερη. 


Στην περιοχή όπου εφαρμόζουμε το τατουάζ, δημιουργούνται εσχάρες επούλωσης οι οποίες δε θα πρέπει να αφαιρούνται βίαια, γιατί ενδέχεται να αφαιρέσουν το χρώμα. Για να δημιουργηθεί πλήρη εικόνα του τελικού χρωματικού αποτελέσματος χρειάζεται χρόνος αναμονής ο οποίο μπορεί να διαρκέσει έως και 6 εβδομάδες.

 

Τατουάζ Σώματος ή Ιατρικό Τατουάζ

Το ιατρικό τατουάζ (medical tattooing) είναι μια εξειδικευμένη εργασία η οποία πρέπει να εφαρμόζεται μόνο από επαγγελματίες του κλάδου, σε συνεργασία με ιατρούς, νοσοκομεία και ιατρεία όπου τηρούνται υψηλά standards. 

Το ιατρικό προσωπικό χρειάζεται να ακολουθεί συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση και να επιδεικνύει ενσυναίσθηση και συμπόνια, με σκοπό την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.

Ιατρικό Τατουάζ Θηλής

Τα τατουάζ σώματος είναι δημοφιλή και αποτελούν στοιχείο μόδας, ωστόσο πρέπει να γίνονται σοβαρές εκτιμήσεις ως προς το γιατί τα ιατρικά τατουάζ πρέπει να παρέχονται μόνο από σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό.

 

Οι Επαγγελματίες στο χώρο των Ιατρικών Τατουάζ


Είναι σημαντικό οι γιατροί και το παραιατρικό προσωπικό που εφαρμόζουν το τατουάζ, να έχουν καλλιτεχνικές και τεχνικές ικανότητες καθώς και άριστη αισθητική αντίληψη. 

Επιπλέον είναι κρίσιμο ο γιατρός να κατανοήσει επαρκώς τους διαφορετικούς τύπους αποκατάστασης που ενδέχεται να αντιμετωπίσει, όπως επίσης να έχει καλή γνώση της διαδικασίας αποκατάστασης, παρέχοντας στον ασθενή ένα υψηλό επίπεδο ικανοποίησης.

Το ιατρικό τατουάζ θηλής αποτελεί συνήθως το τελικό βήμα στη διαδικασία πλήρους αποκατάστασης του μαστού. Οι ασθενείς με απώλεια της θηλής εξακολουθούν να αισθάνονται έντονη ψυχολογική δυσφορία ακόμη και πολύ καιρό μετά την αναδημιουργία του μαστού. Μετά την αποκατάσταση του μαστού, η αποκατάσταση του συμπλέγματος των θηλών μπορεί να αποφέρει σημαντικά ψυχολογικά οφέλη στην ασθενή. 

 

Η εικόνα του σώματος

Η ολοκλήρωση της αποκατάστασης του μαστού πραγματοποιείται με τη διαδικασία επαναχρωματισμού, χαρίζοντας στην γυναίκα την εμφάνιση ενός ρεαλιστικού αποτελέσματος σχετικά με τη συμμετρία, το μέγεθος, το σχήμα, το χρώμα και τη θέση της θηλής, προσθέτοντας σημαντικά στοιχεία στο τελικό αποτέλεσμα. 

Ωστόσο, το πλέον σημαντικό είναι ο νέος χρωματισμός της θηλής να ικανοποιεί αισθητικά την ασθενή ώστε η ίδια να αποδεχτεί και να αγκαλιάσει τη νέα εικόνα του σώματός της.

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μία νόσο που αφορά γυναίκες όλων των ηλικιών και η οποία εφόσον υπάρξει έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση είναι θεραπεύσιμος. 

Σκοπός της σύγχρονης ιατρικής είναι να προσφέρει πέρα από ζωή, ποιότητα ζωής στους ανθρώπους που κερδίζουν τη μάχη με τον καρκίνο. 


                                                                   
Ευχαριστούμε πολύ τον γιατρό Νίκο Δημήτρουλα και το σύγχρονο εργαστήρι Ιατρικής Κοσμητολογίας Facemed

Διάβασε περισσότερα στο facemed.gr
 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Γαστρονομία Δευτέρα 05.03.2018

Fusing Asia

Το ανανεωμένο Hama2.0 υποδέχεται τον ανατρεπτικό σεφ Alsi Sinanaj στην κουζίνα του και ορίζει εκ νέου την έννοια του fusion.

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

>