top article

Δημοφιλέστερα άρθρα

 1. Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις
 2. Ζώδια Δεκέμβριος 2019: Οι αστρολογικές προβλέψεις του μήνα Ζώδια Δεκέμβριος 2019: Οι αστρολογικές προβλέψεις του μήνα
 3. 6 συνήθειες για να διατηρείς το σπίτι σου πάντα καθαρό 6 συνήθειες για να διατηρείς το σπίτι σου πάντα καθαρό
 4. Ο σύγχρονος (και πολύ πιο chic) τρόπος να φορέσεις την πλεκτή ζακέτα σήμερα Ο σύγχρονος (και πολύ πιο chic) τρόπος να φορέσεις την πλεκτή ζακέτα σήμερα
 5. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να φθείρει τη σχέση σου (χωρίς να το καταλαβαίνεις) Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να φθείρει τη σχέση σου (χωρίς να το καταλαβαίνεις)
 6. Τρία κοινά χαρακτηριστικά που δεν σε κάνουν ελκυστική σύμφωνα με την επιστήμη Τρία κοινά χαρακτηριστικά που δεν σε κάνουν ελκυστική σύμφωνα με την επιστήμη
 7. 11+1 ταινίες που κάθε λάτρης των ταξιδιών πρέπει να δει 11+1 ταινίες που κάθε λάτρης των ταξιδιών πρέπει να δει
 8. Αυτό το απλό τρικ θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι καλύτερα Αυτό το απλό τρικ θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι καλύτερα
 9. Οι πιο χαλαροί και ξεκούραστοι τρόποι να κάψεις θερμίδες Οι πιο χαλαροί και ξεκούραστοι τρόποι να κάψεις θερμίδες
 10. 3 τρόποι να αξιοποιήσεις έναν καυγά υπέρ της σχέσης σου 3 τρόποι να αξιοποιήσεις έναν καυγά υπέρ της σχέσης σου
 11. 8 διάσημα ζευγάρια δίνουν συμβουλές για μακροχρόνιες σχέσεις 8 διάσημα ζευγάρια δίνουν συμβουλές για μακροχρόνιες σχέσεις
 12. Αυτά είναι τα αντικείμενα που πρέπει να ξεφορτωθείς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου Αυτά είναι τα αντικείμενα που πρέπει να ξεφορτωθείς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου
 13. Πρέπει να κοιμάσαι περισσότερο με τον σύντροφό σου Πρέπει να κοιμάσαι περισσότερο με τον σύντροφό σου
 14. 7 fashion books που θα γεμίσουν το σαλόνι σου με στυλ 7 fashion books που θα γεμίσουν το σαλόνι σου με στυλ

Η απρόσεκτη διατροφή, η απουσία σωματικής άσκησης, οι ραγδαίες -και συνήθως επιπόλαιες- αυξομειώσεις βάρους αλλά και μια-δυο εγκυμοσύνες σε συνδυασμό με το πέρασμα του χρόνου γράφουν τη δική τους ιστορία στην περιοχή της κοιλιάς. Είναι άλλωστε και κάτι που μπορείς να παρατηρήσεις μόνη σου: η περιοχή της κοιλιάς χάνει το σφρίγος, τον τόνο και το σχήμα της και δυστυχώς πολύ δύσκολα επανέρχεται. Επαναλαμβανόμενες αυστηρές δίαιτες ή σκληρά προγράμματα γυμναστικής δεν μπορούν δυστυχώς να λύσουν το πρόβλημα της χαλαρής ή παχουλής κοιλιάς.

"Μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες που οδηγούν μια γυναίκα ή έναν άντρα στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού είναι η χαλάρωση της κοιλιακής χώρας, είτε λόγω των προαναφερόμενων αιτίων είτε κατόπιν προηγηθείσας βαριατρικής χειρουργικής επέμβασης", λέει ο πλαστικός χειρουργός Μιχάλης Κουτσούρης και συνεχίζει: 

"Η κλινική εικόνα ποικίλλει από μια απλώς χαλαρή κοιλιακή χώρα έως μια μεγάλη κρεμάμενη κοιλία. Το πρόβλημα της χαλάρωσης του δέρματος ή των κοιλιακών τοιχωμάτων δε βελτιώνεται με εξαντλητικές δίαιτες ή εξοντωτική γυμναστική. Η περίσσεια δέρματος και λίπους, συνοδευόμενη από χαλάρωση και ραγάδες μπορούν να διορθωθούν μόνο μετά από στοχευμένη χειρουργική αντιμετώπιση. Την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής".

 

Πώς επιτυγχάνεται η άμεση απώλεια λίπους από την κοιλιά με ταυτόχρονη σύσφιξη

"Η αποκατάσταση της επίπεδης κοιλιάς γίνεται με πολύ μεγάλη ασφάλεια με μια επέμβαση που ονομάζεται κοιλιοπλαστική. Κατά την κοιλιοπλαστική γίνεται χειρουργική αφαίρεση του χαλαρού δερμολιπώδη ιστού της περιοχής της κοιλιάς με ταυτόχρονη φροντίδα διατήρησης του ομφαλού στην ανατομική του θέση. Σε γυναίκες αν έχει προηγηθεί καισαρική μετά από γέννα χρησιμοποιείται συνήθως η ίδια τομή και δεν δημιουργούνται νέες ουλές στο σώμα. Συνήθως η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση εφόσον υπάρχει τοπικό πάχος ιδιαίτερα στα πλαϊνά μέρη της μέσης", λέει ο Μιχάλης Κουτσούρης.

Ιδανικός υποψήφιος για την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής είναι ο άντρας ή η γυναίκα που:

- έχει σταθερό βάρος για 6 μήνες τουλάχιστον,

- δεν είναι παχύσαρκος,

- έχει καλό δερματικό τόνο,

- έχει ρεαλιστικές προσδοκίες,

- δεν καπνίζει για τουλάχιστον ένα μήνα.

 •  

Η κοιλιοπλαστική τις περισσότερες φορές γίνεται με γενική αναισθησία σε περιβάλλον οργανωμένης κλινικής και ο ασθενής χρειάζεται να παραμείνει στην κλινική για μία ημέρα.

Στην περίπτωση που υπάρχει μικρή μόνο χαλάρωση στην υπομφάλια χώρα δηλαδή στο κατώτερο τριτημόριο της κοιλιάς, τότε μπορούμε να κάνουμε mini κοιλιοπλαστική χρησιμοποιώντας μέθη και τοπική αναισθησία και δεν χρειάζεται παραμονή στην κλινική παρά μόνο για λίγες ώρες.

Το μετεγχειρητικό στάδιο

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής συνήθως φορά μια ειδική ελαστική ζώνη που υποστηρίζει το κοιλιακό τοίχωμα για περίπου πέντε εβδομάδες. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται η περιοχή της επέμβασης και περιορίζεται το μετεγχειρητικό οίδημα. Ο πόνος σε γενικές γραμμές είναι ελάχιστος μετά από την επέμβαση και υποχωρεί με απλά αναλγητικά.

Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από επτά με δέκα ημέρες ανάλογα βέβαια και με τη φύση της δουλειάς τους. Όσον αφορά το γυμναστήριο, προτείνουμε να ξεκινά η άθληση μετά από τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Όπως ισχύει με τις περισσότερες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής, έτσι κι εδώ μια πρώτη εικόνα έχουμε μετά από ένα μήνα περίπου ενώ χρειάζονται τρεις με πέντε μήνες περίπου για να τελειοποιηθεί το αποτέλεσμα.

Τελικό αποτέλεσμα: Μόνιμο

"Το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης της κοιλιοπλαστικής είναι μια σφιχτή κοιλιά, επίπεδη χωρίς να κρέμεται το δέρμα και χωρίς να είναι πλαδαρή.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της κοιλιοπλαστικής είναι ότι η τομή μπορεί και κρύβεται εξαιρετικά μέσα στο εσώρουχο με αποτέλεσμα να είναι ουσιαστικά αόρατη. Στην αρχή και για πέντε με οκτώ μήνες περίπου είναι κοκκινωπή ή ροδαλή ενώ στη συνέχεια λεπταίνει και ασπρίζει το χρώμα της με αποτέλεσμα να μην φαίνεται ή να διακρίνεται ελάχιστα ακόμη και χωρίς εσώρουχο", λέει ο Μιχάλης Κουτσούρης.

Η διόρθωση της χαλάρωσης της κοιλιάς μετά από επέμβαση κοιλιοπλαστικής έχει μόνιμο αποτέλεσμα. Αν ο ασθενής διατηρεί ένα σταθερό, χωρίς ιδιαίτερες αυξομειώσεις βάρος, τότε θα έχει για πάντα μια κοιλιά σφιχτή, επίπεδη και πολλές φορές με τέλεια γράμμωση.

Ευχαριστούμε τον δρ. Μιχάλη Κουτσούρη, πλαστικό χειρουργό, επιστημονικό υπεύθυνο των Koutsouris Plastic Surgery centers σε Κολωνάκι, Ναύπλιο, Τρίπολη (www.koutsouris.gr, Facebook: Μιχάλης Κουτσούρης, Instagram: @m_koutsouris).

Ιούλιος 2018

>