Η πιο νέα τεχνική αυξητικής στήθους φέρνει ελληνική υπογραφή και ο πλαστικός χειρουργός, Ευάγγελος Κεραμίδας, μας μιλάει γι'αυτή.

Μία νέα τεχνική για την αυξητική στήθους με ταχύτερη ανάρρωση και λιγότερο πόνο φέρνει το στήθος των ονείρων μας ένα βήμα πιο κοντά. Ονομάζεται Non Touch-No Pain και την υπογράφει ο πλαστικός χειρουργός Ευάγγελος Κεραμίδας. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Διεθνές Συνέδριο Αισθητικής Χειρουργικής, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ISAPS (International Society of Aesthetic, Plastic and Reconstructive Surgery).
Η παρουσίαση έγινε σε βίντεο 13 λεπτών, όπου και περιγραφόταν βήμα προς βήμα η νέα τεχνική, ενώ ιδίαιτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός πως η νέα μέθοδος εξασφαλίζει ακόμη ταχύτερη ανάρρωση, ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου, απουσία παροχετεύσεων στο μαστό και σφικτών κορσέδων στο στήθος.

Ο τρόπος

Η Non Touch-No Pain διαφοροποιείται από τις προϋπάρχουσες τεχνικές σε τρία βασικά σημεία:

1. Πριν από το χειρουργείο

Γίνονται 5 σημαντικές μετρήσεις στο στήθος, ενώ η ενδιαφερόμενη δοκιμάζει τα ενθέματα της σιλικόνης, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό, αφού έτσι μπορεί να σχηματίσει μια καλή ιδέα για το πώς θα είναι το στήθος της μετά το χειρουργείο. Οι μετρήσεις και οι επιθυμίες της ασθενούς θα καθορίσουν το είδος και το μέγεθος του ενθέματος.

2. Χειρουργείο

Όσο λιγότερο τραυματίζονται οι ιστοί, τόσο λιγότερη αιμορραγία εμφανίζεται και βέβαια τόσο καλύτερη ανάρρωση ακολουθεί. Κατά τη Non Touch-No Pain χρησιμοποιούνται ειδικά σχεδιασμένα εργαλεία, χάρη στα οποία προετοιμάζεται η θήκη στο μαστό, όπου και θα τοποθετηθεί το ένθεμα της σιλικόνης, εντελώς ατραυματικά και σχεδόν αναίμακτα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται η οποιαδήποτε κάκωση στους ιστούς και, άρα, να ελαχιστοποιείται ο πόνος και η εμφάνιση εκχυμώσεων μετά το χειρουργείο.

3. Μετά το χειρουργείο

Λόγω της ατραυματικής αυτής τεχνικής δεν τοποθετούνται παροχετεύσεις (σωληνάκια) στον μαστό, ούτε κορσέδες, ούτε επιβάλλονται περιορισμοί στις κινήσεις των χεριών. Η πρωτοποριακή αυτή τεχνική υπόσχεται πως θα μπορείς με άνεση να σηκώσεις τα χέρια σου ψηλά αμέσως μετά το χειρουργείο.

Πλεονεκτήματα

Η Non Touch-No Pain χαρακτηρίζεται από ακρίβεια και μεγάλο σεβασμό των ιστών. Λόγω του προσεκτικού σχεδιασμού προχειρουργικά και της εντελώς ατραυματικής τεχνικής, η επιστροφή στο σπίτι μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια 6 ώρες μετά την επέμβαση. Ακόμη, ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν σωληνάκια, κορσέδες ή πιεστικά σουτιέν, η δυνατότητα κίνησης είναι άμεση.

Τα στοιχεία της τεχνικής

Έχουν πραγματοποιηθεί με την εν λόγω τεχνική πάνω από 1.350 αυξητικές μαστού. Μάλιστα η Non Touch- No Pain, σε συνδυασμό με τη Μυοδιαχωριστική Τεχνική Διπλού Επιπέδου, έλαβε το 3ο βραβείο ανάμεσα σε 500 εργασίες στο 14ο Διεθνές Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής στο Βερολίνο.

Ευχαριστούμε τον κ. Ευάγγελο Κεραμίδα MD, EBOPRAS, Πλαστικό Χειρουργό, Διπλωματούχο του European Board of Plastic Reconstructive & Aesthetic Surgery, Μέλος του ISAPS (International Society of Aesthetic, Plastic and Reconstructive Surgery), Μέλος του Βρετανικού Registry για πλαστική χειρουργική (www.keramidasevangelos.gr, info@mdone.gr)

 

 

 

 

 

Ιούλιος 2018

Από το Περιοδικό

>