top article

Mε την πεποίθηση ότι η φύση κρύβει τους πολυτιμότερους θησαυρούς, ο οίκος Chanel επενδύει στη μελέτη φυτών με πιθανή δράση στην περιποίηση της επιδερμίδας. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται πάντα η καμέλια, ένα λουλούδι που αποτελεί πλέον έμβλημα της Chanel. Η κόκκινη καμέλια της ποικιλίας camellia japonica "the czar" αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική κατά της πρόωρης γήρανσης και ενσωματώθηκε στη σύνθεση της νέας, ολιστικής και βιώσιμης σειράς N°1 de Chanel.

Με αφορμή την άφιξή της στην Ελλάδα, η Madame Figaro εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη με δύο από τους επιστήμονες που κρύβονται πίσω από τη δημιουργία της, τη δρα Nathalie Volpe, Διευθύντρια Διεθνούς Καινοτομίας Έρευνας και Ανάπτυξης και τη δρα Armelle Souraud, Διευθύντρια Επιστημονικής Επικοινωνίας της Chanel. 

N°1 de Chanel | Η ομορφιά του μέλλοντος

Τι το διαφορετικό έχει να προσφέρει η νέα σειρά του οίκου Chanel; Γιατί ξεχωρίζει και ποια είναι η φιλοσοφία της;

Δρ Nathalie Volpe: Μέσα από μακροχρόνιες έρευνες καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι έως το 2030 περισσότερο από το 70% του πληθυσμού θα κατοικεί στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη έκθεση στην αστική ρύπανση και στο στρες. Θελήσαμε λοιπόν να δώσουμε στη γυναίκα του μέλλοντος την ευκαιρία να χαλαρώσει και να φροντίσει τον εαυτό της. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε μια σειρά με ολιστική προσέγγιση, που ενσωματώνει περιποίηση της επιδερμίδας, μακιγιάζ και άρωμα, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο τελετουργικό ομορφιάς, κάτι που γνωρίζουμε από μελέτες ότι επιδρά θετικά στην ψυχική διάθεση και
τη συνολική ευεξία του οργανισμού. Η φιλοσοφία της νέας σειράς περιλαμβάνει και την ανάγκη για βιωσιμότητα, μια ανάγκη που έχουμε ενσωματώσει στη δουλειά μας εδώ και χρόνια και αφορά την επιλογή
των συστατικών, τη συγκομιδή και την επεξεργασία τους με περιορισμένη κατανάλωση νερού και ενέργειας. Και όλα αυτά χωρίς κανέναν
συμβιβασμό στην αισθητηριακή ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των προϊόντων. 

No1 De Chanel

Στο μέλλον πιστεύουμε ότι η γυναίκα θα αναζητά όλο και περισσότερες αφορμές για να φροντίζει τον εαυτό της, να χαλαρώνει και να απαλλάσσεται από το στρες με τελετουργικά περιποίησης και προϊόντα που συνδυάζουν τη φύση με την τεχνολογία. Η βιωσιμότητα, η ασφάλεια και η ισορροπία μεταξύ ομορφιάς και υγείας θα επικρατήσουν στον χώρο της ομορφιάς. 

Chanel

Τι κάνει την καμέλια τόσο μοναδική και ποια είναι η δράση της;

Δρ Armelle Souraud: Η καμέλια αποτελεί έναν φυσικό θησαυρό και υπήρξε το αγαπημένο λουλούδι της Gabrielle Chanel, ενώ η λευκή καμέλια πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 1998 στη σειρά Hydra Beauty. Σήμερα διαθέτουμε ένα υπαίθριο εργαστήριο όπου μπορούμε να αναλύσουμε όλα τα μέρη του φυτού και να καταγράψουμε όλες τις δυνατότητές του. Σε αυτό το εργαστήριο αναπτύξαμε ένα ερευνητικό πρόγραμμα γύρω από τη γήρανση και την απώλεια ενέργεια της επιδερμίδας. Έτσι, ξεχωρίσαμε τα εκχυλίσματα της κόκκινης καμέλιας, που έδωσαν εντυπωσιακά αποτελέσματα κατά της κυτταρικής γήρανσης, ειδικά στο πρώτο στάδιο, όταν η επιδερμίδα αρχίζει να χάνει τη ζωντάνια της και η διαδικασία της γήρανσης επιταχύνεται. Οι έρευνες έδειξαν ότι το εκχύλισμα κόκκινης καμέλιας ενισχύει τη ζωντάνια των κυττάρων κατά 67%. Αυτό το εκχύλισμα βρίσκεται στην καρδιά της σύνθεσης της νέας σειράς N°1 de Chanel, που προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση και την κυτταρική γήρανση, στοχεύοντας σε πέντε κύριες ανησυχίες της σύγχρονης γυναίκας: ρυτίδες, πόρους, άνεση, λάμψη και ελαστικότητα.

No1 De Chanel

Το όνομά της, N°1, είναι συμβολικό: Η Gabrielle Chanel επέλεγε συχνά αριθμούς ως ονομασίες των δημιουργιών της, ενώ, επιπλέον, η καμέλια είναι το Νο 1 λουλούδι του οίκου και δρα στα πρώτα στάδια γήρανσης. Τέλος, η σειρά διαθέτει πολυτελείς, αλλά βιώσιμες συσκευασίες, από τις οποίες έχουν αφαιρεθεί τα σελοφάν και τα χάρτινα φυλλάδια, ενώ το 80% των προϊόντων αποτελείται από γυαλί. Το βάζο της κρέμας είναι refillable και το καπάκι της περιέχει κελύφη σπόρων καμέλιας.

Η σειρά Nº1 de Chanel περιλαμβάνει:

• Τον ορό Revitalizing Serum: Το πρώτο βήμα της τελετουργίας περιποίησης. Διορθώνει τα πέντε σημάδια γήρανσης.

• Την κρέμα Revitalizing Cream: Ακολουθεί τον ορό και εξασφαλίζει λείανση και σφριγηλότητα. 

• Την κρέμα ματιών Revitalizing Eye Cream: Μειώνει τους κύκλους και τα οιδήματα.

• Τον αφρό Powder-to-Foam Cleanser: Απομακρύνει τους ρύπους και χαρίζει λάμψη.

• Τη λοσιόν Revitalizing Lotion: Εφαρμόζεται πριν από τον ορό και την κρέμα για να καταπραΰνει την επιδερμίδα και να συσφίγξει τους πόρους.

No1 De Chanel

• Το σπρέι Revitalizing Serum-in-Mist: Με υψηλή συγκέντρωση εκχυλίσματος κόκκινης καμέλιας, εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο και χαρίζει φωτεινότητα, ενώ ανανεώνει το μακιγιάζ.

• Το μέικαπ Revitalizing Foundation: Για φυσική κάλυψη αλλά και περιποίηση της επιδερμίδας.

• Το Revitalizing Lip and Cheek Balm: Προσδίδει χρώμα σε μάγουλα και χείλη.

• Το αρωματικό σπρέι L’Eau Rouge διά χειρός του αρωματοποιού Olivier Polge: Φοριέται μόνο του ή με το αγαπημένο σου άρωμα. 

No1 De Chanel

Η συλλογή NO1 de Chanel θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα καταστήματα καλλυντικών στις αρχές Φεβρουαρίου.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>