Δεν βλέπεις συχνά μια εταιρία/κολοσσό να βοηθάει με τέτοια αφοσίωση, αυτούς που το έχουν ανάγκη. Ο λόγος για την εταιρία καλλυντικών MAC, η οποία εδώ και 18 χρόνια συμβάλλει στην καταπολέμηση του AIDS σε όλο τον κόσμο. Με λιγότερους από τους μισούς οροθετικούς ανά τον κόσμο να μη έχουν τη δυνατότητα να λάβουν την απαραίτητα φαρμακευτική αγωγή, το MAC AIDS Fund έχει ηγηθεί της εξάρθρωσης του θανατηφόρου ιού όπως ακριβώς ηγήθηκε, και δεκαοχτώ χρόνια πριν, του αγώνα για την καταπολέμησή του. Με περισσότερους από 33 εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν με τον HIV/AIDS, και την υπόσχεση ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην θεραπευτική αγωγή, η συνεχής δέσμευση του διάσημου beauty brand στην καταπολέμηση του ιού, είναι πιο ισχυρή από ποτέ.

Όλα ξεκίνησαν το 1994, όταν οι ιδρυτές και εργαζόμενοι της MAC συγκεντρώθηκαν σε ένα δωμάτιο και αποφάσισαν ότι η εταιρεία τους θα υποστήριζε τον αγώνα κατά του HIV/AIDS, καθώς αρκετοί φίλοι, εργαζόμενοι και συγγενείς είχαν ήδη νοσήσει. Παρόλο που οι εργαζόμενοι στη MAC ξεπερνούν τους 15.000 παγκοσμίως, η προσωπική δέσμευση που έχουν καταφέρει στο έργο του MAC AIDS Fund είναι ισχυρή, όπως αποδεικνύεται καθημερινά. Από την ίδρυσή του, το Μac AIDS Fund αγωνίζεται σταθερά για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση γύρω από το AIDS, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τα κοινωνικά ζητήματα που σχετίζονται με αυτό. Από το ξεκίνημά του μέχρι σήμερα, το MAC AIDS Fund έχει συγκεντρώσει πάνω από 350 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Όλα τα χρήματα που έχουν συλλεχθεί είναι από την πώληση των προϊόντων VIVA GLAM, τα έσοδα των οποίων διατίθεται 100% στο MAC AIDS FUND.

Φυσικά, δεν είναι λίγοι οι stars που έσπευσαν, όλα αυτά τα χρόνια, να βοηθήσουν. Μέχρι στιγμής, στις καμπάνιες του VIVA GLAM, έχουν πρωταγωνιστήσει αγαπημένα πρόσωπα από τον κόσμο της showbiz, όπως η Christina Aguilera, η Linda Evangelista, η Chloë Sevigny, ο Boy George, η Mary J. Blige, η Shirley Manson, η Missy Elliott, ο Elton John, η Lil’ Kim, η RuPaul, η Κ.D. Lang, η Pamela Anderson, η Dita Von Teese, η Eve, η Lisa Marie Presley, η Debbie Harry, η Fergie, η Cindy Lauper, η Lady Gaga, Νicky Minaj, o Ricky Martin, η Rihanna και η Miley Cyrus. Αυτοί οι σταρ είναι ταυτόχρονα και εκπρόσωποι του MAC AIDS Fund, με αποστολή την ενημέρωση των πελατών της MAC και του ευρύτερου κοινού γύρω από τον ιό HIV/AIDS.

Φέτος η MAC έγινε ο μεγαλύτερος δωρητής χρημάτων στον κόσμο συνεισφέροντας σε προγράμματα για την καταπολέμηση του AIDS σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, το brand έχει προσφέρει συνολικά το ποσό του 1.200.000€  από το 2001 έως σήμερα υποστηρίζοντας οργανισμούς και οργανώσεις και προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας.
Συγκεκριμένα η MAC συγχρηματοδοτήσε έναν ξενώνα του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη στέγασή των νοσούντων, τους Γιατρούς του Κόσμου, τη UNICEF, την Action Aid αλλά και τοπικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς όπως το Κέντρο Ζωής, την Praxis και πολλούς άλλους.

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Γαστρονομία Δευτέρα 05.03.2018

Fusing Asia

Το ανανεωμένο Hama2.0 υποδέχεται τον ανατρεπτικό σεφ Alsi Sinanaj στην κουζίνα του και ορίζει εκ νέου την έννοια του fusion.

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>