Όσο και αν μας αρέσουν, τα μακαρόνια δεν είναι η επιτομή της υγιεινής διατροφής. Μπορεί να μην περιέχουν βλαβερά συστατικά, αλλά είναι σίγουρα καλύτερο να μειώσεις τις ποσότητες που τρως αν θέλεις να χάσεις βάρος. 

Πάντως, υπάρχει ένας τρόπος να τα απολαμβάνεις σχεδόν χωρίς ενοχές, αν τα καταναλώνεις στην πιο υγιεινή εκδοχή τους. Ποια είναι αυτή; Το να τα συνοδεύεις με σάλτσες που φτιάχνεις εσύ και όχι με συσκευασμένες από το σούπερ μάρκετ. 

"Πολλές έτοιμες σάλτσες περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη", λέει η διαιτολόγος Cara Harbstreet. "Ακόμη και αν δεν έχεις ιδιαίτερο ταλέντο στη μαγειρική, είναι πανεύκολο να ετοιμάσεις μια αυτοσχέδια σάλτσα marinara με μερικές ντομάτες και ένα μείγμα από λάδι, σκόρδο, κρασί και μυρωδικά"

Επιπλέον, μπορείς να δοκιμάσεις απλές συνταγές με λαχανικά, τροφές πλούσιες σε πρωτεϊνες και ενδιαφέροντα twists στις κλασικές συνταγές ώστε να τις κάνεις πιο υγιεινές.

Για παράδειγμα, μπορείς να αντικαταστήσεις την κρέμα γάλακτος με λίγο γιαούρτι, ενώ αν φτιάχνεις μακαρόνια με κιμά, μπορείς να μειώσεις την ποσότητα στο μισό και να προσθέσεις φακές και μανιτάρια για να αυξήσεις την πρόσληψη σιδήρου και θρεπτικών ουσιών.