Δημοφιλέστερα άρθρα
To δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος και συγχρόνως και το σημείο που επιβαρύνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Τα τελευταία χρόνια ακούμε διαρκώς για τις επιβλαβείς δράσεις του ήλιου και για αυτό θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας. Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμάσουμε τον οργανισμό μας για την επικείμενη έκθεση στον ήλιο μέσω της διατροφής μας.
Η διατροφή μας είναι αυτή η οποία θα ενισχύσει τη διαδικασία του μαυρίσματος αλλά και αυτή που θα προστατεύσει το δέρμα μας.
Οι ουσίες που βοηθούν το μαύρισμα είναι τα καροτενοειδή. Τα καροτενοειδή είναι χρωστικές ουσίες οι οποίες μετασχηματίζονται στον οργανισμό σε βιταμίνη Α και εκτός από την αντιοξειδωτική τους δράση, συμμετέχουν στο μαύρισμα της επιδερμίδας. Τα βρίσκουμε σε φρούτα και λαχανικά. Συγκεκριμένα το β-καροτένιο συναντάται στο καρότο, στο ροδάκινο και στο βερύκοκο. Το λυκοπένιο βρίσκεται στη ντομάτα και στο καρπούζι και τέλος η λουτεΐνη στο καλαμπόκι, στο σπανάκι, στο λάχανο, στις πιπεριές και στα φυστίκια.
Διάβασε τη συνέχεια στο shape.gr