top article

Από τη Δήμητρα Γλυνού, κλινικό διαιτολόγο -διατροφολόγο Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, MSc.

Έρευνες έχουν δείξει πως ορισμένα θρεπτικά συστατικά μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν την προστασία του δέρματος από τον ήλιο, να μειώσουν τον κίνδυνο για ηλιακό έγκαυμα, βλάβη από τον ήλιο και καρκίνο του δέρματος, υποστηρίζοντας την ικανότητα του δέρματός σου να παραμείνει υγιές.

Τι να φας αν καείς στον ήλιο; Οι τροφές που θα σε ανακουφίσουν:

Ντομάτα

Το λυκοπένιο που περιέχει είναι ένα καροτενοειδές και αντιοξειδωτικό που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται από τον υπερβολικό ήλιο και ελαχιστοποιεί οποιαδήποτε φλεγμονώδη απόκριση στις βλάβες από το σώμα σου. Αυτά τα αποτελέσματα μεγεθύνονται όταν τρως μαγειρεμένες ντομάτες, γεγονός που καθιστά το λυκοπένιο πιο βιοδιαθέσιμο.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Ιούλιος 2018

>