top article

Από τη Δέσποινα Μαρσέλου, κλινικό διαιτολόγο με ειδίκευση στα αυτοάνοσα νοσήματα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, BSc, ΜSc, PgD (CERT Cornell University (notanordinarymum.gr)

Σίγουρα δεν πίστευες ότι οι ξηροί καρποί μπορούν να "μεταμορφωθούν” σε… γιαούρτι. Και όμως, παρακάτω θα βρεις την πιο νόστιμη συνταγή για vegan γιαούρτι φτιαγμένο από κάσιους και γάλα καρύδας. Τα κάσιους περιέχουν χαλκό (Τα 40γρ παρέχουν 98% της συνιστώμενης ποσότητας) κάτι που το μετατρέπει στο τέλειο vegan πρωινό.

Ο χαλκός εμφανίζεται να είναι απαραίτητος για τον μεταβολισμό του σιδήρου και το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος. Επίσης συμβάλει στην ανάπτυξη των οστών και του συνδετικού ιστού (ότι καλύτερο για αυτούς που αθλούνται) .

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Ιούλιος 2018

>