top article

Το μέλι, εκτός από τη θρεπτική του αξία, έχει σημαντική αντιβακτηριδιακή και αντιοξειδωτική δράση. Στη συγκεκριμένη μελέτη, που παρουσιάστηκε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας στην Αλεξανδρούπολη το 2015, εξετάστηκε η αντιοξειδωτική δράση και οι ολικές φαινόλες που περιέχονται σε εννέα κατηγορίες ελληνικών αμιγώς μελιών: πευκόμελο, πορτοκαλιάς, βελανιδιάς, ελάτου, βαμβακιού, ερείκης, καστανιάς, θυμαριού και παλιουριού. Για τις ανάγκες της μελέτης συλλέχθηκαν 48 δείγματα των παραπάνω κατηγοριών μελιού. Στη συλλογή αυτή προστέθηκαν 6 δείγματα manuka από την ευρωπαϊκή αγορά.

Manuka ή ελληνικό μέλι; Στην ίδια έρευνα συγκρίθηκε η δράση των ελληνικών μελιών με την αντιοξειδωτική δράση του μελιού manuka που παράγεται στη Νέα Ζηλανδία, το οποίο και είναι πολυδιαφημισμένο για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Θέλεις να μάθεις ποιο αποδείχτηκε πιο αποτελεσματικό και ποιο είναι το μέλι με τα περισσότερα αντιοξειδωτικά;

Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr

Ιούλιος 2018

>