top article

Βήμα 1
Όταν διαλέγεις το σαμπουάν και τη μάσκα για τα μαλλιά σου ψάξε για λέξεις όπως “ενυδάτωση”, και “λάμψη”. Αντίθετα, τα σαμπουάν που υπόσχονται όγκο συνήθως έχουν συστατικά που αφυδατώνουν τα μαλλιά οπότε απόφυγέ τα.

Βήμα 2

Ένα πολύ βασικό στοιχείο για υγιή ενυδατωμένα μαλλιά είναι ο τρόπος που εφαρμόζεται το conditioner. Είναι βασικό να βάζεις μια επαρκή ποσότητα στις άκρες των μαλλιών σου και ύστερα να τα ξεμπλέκεις με μία χτένα ή με τα δάχτυλά σου. Με αυτό τον τρόπο, το προϊόν θα εισχωρήσει μέσα στην τρίχα και δε θα δράσει μονάχα επιφανειακά. Άφησε για 2-3 λεπτά και μετά ξέβγαλε καλά.

Βήμα 3
Μπορεί να σου ακουστεί αντιφατικό όμως προσπάθησε να μην λούζεσαι κάθε μέρα. Το τόσο συχνό λούσιμο αφαιρεί όλα τα φυσικά έλαια και ξηραίνει τα μαλλιά σου, αφήνοντας τα αδύναμα και επιρρεπή στην ψαλίδα. Προσπάθησε να λούζεσαι μονάχα 1-2 φορές κάθε εβδομάδα, ανάλογα και με τη λιπαρότητα του δέρματός σου.

Βήμα 4
Τα ξηρά λάδια για τα μαλλιά που έχουν πολλαπλασιαστεί τελευταία, είναι οι νέοι καλύτεροι φίλοι των μαλλιών σου. Η πιο καλή στιγμή να τα χρησιμοποιείς είναι μετά το λούσιμο, σε υγρά, χτενισμένα μαλλιά. Αν έχεις λιπαρό δέρμα απόφυγε την περιοχή κοντά στις ρίζες ενώ αν οι άκρες σου είναι ξηρές βάζε τους μια μικρή ποσότητα ελαίου καθημερινά.

Βήμα 5
Το πιστολάκι είναι πολύ συχνά ο συνήθης ύποπτος πίσω από τα ξηρά, θαμπά μαλλιά. Η συμβουλή μας είναι αφού τα στεγνώσεις, να ανάβεις το διακόπτη για τον κρύο αέρα και να τους δίνεις μια τελική φόρμα. Αυτό θα κάνει τους πόρους της τρίχας να κλείσουν και θα τους χαρίσει λάμψη και απαλότητα.

Βήμα 6
Αν είσαι φίλη του ισιωτικού σίδερου βεβαιώσου πως αυτό έχει πλάκες τουρμαλίνης που κλείνουν τους πόρους της τρίχας δίνοντάς της λάμψη. Ακόμα, βρες τη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία που λειτουργεί για την ποιότητα του μαλλιού σου και μην την ξεπερνάς για να αποφύγεις τη φθορά από την έντονη θερμότητα.

Βήμα 7
Η ρουτίνα που ακολουθείς σχετικά με τα μαλλιά σου έχει άμεση σχέση με την τελική τους όψη. Όπως αναφέραμε και πριν το λούσιμο και το στέγνωμα έχουν συγκεκριμένους κανόνες. Αντίστοιχα καλό θα είναι να προσέχεις το πόσο συχνά τα βάφεις και τις διαδικασίες στις όποιες το υποβάλλεις γενικά. Διάλεξε βαφές καλλυντικές για την τρίχα και απόφυγε να κάνεις συχνά πολύ δυνατές επεμβάσεις -όπως είναι η ντεκαπάζ, η ισιωτική κ.α.-. Τέλος, χτένισέ τα απαλά και με φροντίδα 2-3 φορές τη μέρα για να είναι πάντα στην καλύτερη κατάσταση.

Σχετικά άρθρα:
Hair Trend: Οι celebrities αγαπούν τη βαθιά χωρίστρα στο πλάι
Fall Hair: Παιχνίδι Χρωμάτων
All-time classic: Εντυπωσιακά μαλλιά με έμπνευση γυναίκες-θρύλους του Χόλιγουντ

Γαστρονομία Κυριακή 21.02.2021

Παστίτσιο με Σπανάκι και Κιμά

Η κουζίνα της Πόλης από παλιά ήξερε πόσο ταιριάζει ο κιμάς με το σπανάκι. Εκεί μαγειρεύουν και τα δύο στο τηγάνι, σπάνε από πάνω και αυγά και συνοδεύουν το φαγητό με γιαούρτι.

Ιούλιος 2018

>