Αυτή τη δεκαετία θα αρχίσεις να βλέπεις και τις πιο σημαντικές αλλαγές στο δέρμα σου, που θα γίνουν έντονες από την εμμηνόπαυση και μετά. Υπεύθυνη είναι η μειωμένη παραγωγή οιστρογόνων και σταδιακά η παύση τους, που έχει ως συνέπεια τη μείωση κολλαγόνου και ελαστίνης. Το δέρμα αρχίζει να λεπταίνει, να εμφανίζει έντονες ρυτίδες και σε πιο προχωρημένο στάδιο χαλάρωση.

Παράλληλα, παρατηρείται στο δέρμα μεγάλη μείωση κάποιων ουσιών, όπως του υαλουρονικού οξέος, με αποτέλεσμα την αφυδάτωσή του. Επίσης, επιβράδυνση των διαδικασιών ανανέωσης της επιδερμίδας και ελάττωση του σμήγματος, που λειτουργεί προστατευτικά γι’ αυτήν, ενώ γίνονται όλο και πιο αισθητά τα σημάδια της φωτογήρανσης και των καταχρήσεων.
Tι χρειάζεσαι τώρα για την περιποίηση προσώπου μετά τα 40

‣ Ο διπλός καθαρισμός είναι απαραίτητος: Καθάρισε το πρόσωπό σου το πρωί με ένα γαλάκτωμα και ξέβγαλε με άφθονο νερό, ενώ το βράδυ χρησιμοποίησε ένα πολύ λιπαρό σαπούνι. Φόρεσε σε καθημερινή βάση αντηλιακή κρέμα για να προλάβεις περαιτέρω ζημιά και επίλεξε προϊόντα με αντιοξειδωτικά για να καταπολεμήσεις τις ελεύθερες ρίζες.


Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr