top article

Σπάνια συναντάς ανθρώπους που είναι τόσο παθιασμένοι με την δουλειά τους. Και όταν το κάνεις, προσπαθείς να ρουφήξεις λίγο από την ενέργειά τους, στην προκειμένη βέβαια οποιαδήποτε πληροφορία ήταν κάτι παραπάνω από δώρο εξ ουρανού. 

Όσες με ακολουθείται στο Instagram @vasilikos, θα έχετε παρατηρήσει ότι πλέον έχω αφήσει την περιποίηση του δέρματος του προσώπου μου μα και του σώματός μου στα έμπειρα χέρια της Ειρήνης Θαλασσινού και της Γεωργίας Κικεντζή, των μυαλών πίσω από το Assai Healthy Skin (Μηκυνών 3, Χαλάνδρι), και με χαρά πια μπορώ να πω ότι διαθέτω τους δικούς μου skin coaches. Θες να μάθεις τι είναι αυτό; Τότε δεν έχεις παρα να διαβάσεις παρακάτω καθώς και να μάθεις τελικά τι χρειάζεται ένα δέρμα για λάμπει! 

 

Τι είναι τελικά ένας skin coach;

Ο προπονητής του δέρματος σου είναι αυτός που σε καθοδηγεί ώστε το δέρμα σου να παραμένει υγιές και λαμπερό, όπως και αν επιλέγεις εσύ να ζεις τις μέρες σου. Σε ακολουθεί στα σκαμπανευάσματά σου και είναι εκεί για τα ισορροπεί πριν αυτά ξεσπάσουν στο δέρμα σου. Διαλέγει τις κατάλληλες θεραπείες για εσένα και πέρα από αυτό σου μαθαίνει πώς να φροντίζεις πραγματικά το δέρμα σου, ώστε να το δεις τελικά να μεταμορφώνεται! Πέρα από κατάρτιση και εμπειρία, ο advanced skin coach έχει εργαλεία τεχνολογίας που δείχνουν με ακρίβεια όλα όσα ένα γυμνό μάτι δεν μπορεί να διακρίνει όσοι έμπειρο και να είναι. Στον κόσμο της ομορφιάς λένε συχνά μόνο το μισό της ιστορίας προκαλώντας περισσότερη βλάβη παρά όφελος στις γυναίκες. Εμείς πια το λέμε καθαρά. Μην ζητάτε τη μέθοδο, απαιτείστε το αποτέλεσμα. Ποια είναι η μία και μοναδική αλήθεια; Αυτό που λειτούργησε για μια συγκεκριμένη γυναίκα δεν είναι πάντα το καλύτερο για την επόμενη!

Πόσο σημαντικό αλλά και πόσο δύσκολο είναι για μία γυναίκα να εμπιστευτεί την εικόνα της σε εσάς;

Η απάντηση είναι πολύ και ...πολύ! Η εξωτερική εικόνα μιας γυναίκας είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Πάντα ήταν έτσι και πάντα θα είναι. Και αυτό συμβαίνει επειδή η εικόνα της διαμορφώνεται όχι μόνο από όσα το γυμνό μάτι βλέπει αλλά και από μια εσωτερική αντανάκλαση. Η γυναίκα που λάμπει καθρεφτίζει πάνω στο πρόσωπο και το σώμα της μια δυναμική που ξεκινάει από μέσα. Θέλουμε να απελευθερώσουμε την εσωτερική δύναμη των γυναικών πάνω και πέρα από την εξωτερική εμφάνιση. Την ομορφιά μπορούμε να την κερδίσουμε πανεύκολα μαζί. Έχουμε τη γνώση, τα χρόνια και την εμπειρία να το κάνουμε. Ο κόσμος της ομορφιάς γεννάει ενοχές για να λειτουργεί. Εμείς θέλουμε οι άνθρωποι μας να απενοχοποιηθούν, γι' αυτό σε ακολουθούμε και βελτιώνουμε τις δικές σου σωματικές καταβολές άμεσα και με τρόπο που δεν φθείρει ούτε την ψυχή ούτε το σώμα.

Περιποίηση μέσα και έξω. Επειδή έχω επισκεφτεί τον υπέροχο χώρο σας, παρατηρώ ότι σκοπός σας δεν είναι μόνο μια λαμπερή επιδερμίδα αλλά και η χαλάρωση, η ψυχική ηρεμία και η θετική ενέργεια. Πώς το πετυχαίνετε αυτό;

Το assai ειναι κάτι παραπάνω από το άθροισμα των μελών του. Έχει όραμα, ταυτότητα, γλώσσα και αισθητική που ορίζουν και το χώρο των εγκαταστάσεων του και βάζουν και εμάς κάθε μέρα στον κόσμο του. Αφού ο άνθρωπος διαμορφώνεται από το περιβάλλον του, αυτό το περιβάλλον καταλήγει να είναι κομμάτι σου και φυσικά κομμάτι μας. Όλοι έχουμε κακές μέρες αλλά όταν συμβαίνει αυτό γυρνάμε να κοιτάξουμε στον πυρήνα μας. Σε αυτό που είμαστε και αυτό που επιλέξαμε να δημιουργήσουμε για να μας περιβάλλει καθημερινά. Αυτό στη ζωή περιλαμβάνει τους ανθρώπους αλλά και τους χώρους. Η χαλάρωση, η ψυχική ηρεμία και η ελεύθερη ροή της ενέργειας είναι κομμάτια της πραγματικής συνολικής ομορφιάς.

Πρόσφατα είχα επίσης την ευκαιρία να απολαύσω στο assai και μία συνεδρία μασάζ. Πόσο πολυτέλεια είναι αυτό θεωρείται και πώς πρέπει να πεισθεί μία γυναίκα να κάνει αυτό το δώρο στον εαυτό της πιο συχνά;

H αλήθεια είναι πώς δεν υπάρχει κουλτούρα μασάζ ευρέως διαδεδομένη. Και αυτό γιατί θεωρείται μια πολυτέλεια που δίνει κάποιος σαν σπάνια ανταπόδοση στο σώμα του όταν αυτό έχει φτάσει να εξαντληθεί. Τα πραγματικά οφέλη όμως του μασάζ κρύβονται στην επανάληψη. Έτσι μόνο λειτουργεί ως θεραπευτική μέθοδος και μπορεί να δουλέψει το σώμα σου μέσα και έξω. Για να αποδώσει τα βέλτιστα θέλει τουλάχιστον 2 φορές το μήνα και τα οφέλη του είναι αθροιστικά. Η αρμονία που φέρνει στο σώμα είναι απίστευτη. Λύνει περισσότερα ζητήματα από όσα μπορείς να φανταστείς. Εμείς σαν assai έχουμε δημιουργήσει τα beauty programms για να μπορεί η τιμή κάθε μεμονωμένου μασάζ να είναι απόλυτα προσιτή για κάποιον που επιλέγει να το δοκιμάσει σαν repeated θεραπεια στο σώμα του και την ψυχή του.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by assai Healthy Skin | Skin Spa (@assai_healthy_skin) on

Πώς φτιάχνεται ένα ιδανικό πλάνο φροντίδας από εσάς για κάθε μία μας ξεχωριστά; Ποια είναι τα βήματα που ακολουθείται;

Όλα ξεκινάνε με την κατάσταση του δέρματος κάθε γυναίκας, τους στόχους και τους περιορισμούς που υπάρχουν εξαιτίας καταβολών ή ιδιαιτεροτήτων. Ξεκινάμε με διάγνωση για να έχουμε μετρήσιμα στοιχεία για την κατάσταση του δέρματος και τις ανάγκες του. Χρησιμοποιούμε high tech skin scanner για δερμοανάλυση νέας γενιάς. Σε αυτό προσθέτουμε στοιχεία για το lifestyle σου και το χαρακτήρα σου ώστε αυτό που θα σχεδιαστεί για εσένα να μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει και να σε ακολουθήσει. Η δημιουργική αυτή ερμηνεία και σύνθεση ξεχωρίζει έναν καλό από έναν μέτριο skin coach. Έτσι ο skin coach σου ορίζει τελικά τους τρόπους που μπορείς να φτάσεις στο στόχο σου με βάση πραγματικά δεδομένα που ταιριάζουν μόνο σε εσένα. Σου προτείνει διαφορετικούς εναλλακτικούς δρόμους με βάση τους χρόνους και το κόστος, που όλοι όμως φτάνουν στον στόχο και εγγυώνται το αποτέλεσμα. Μετά είναι στο χέρι σου να αποφασίσεις. Πάντα ενημερώνουμε γιατί επιλέγουμε κάθε βήμα και τι πρέπει να περιμένεις από αυτό. Θέλουμε να εκπαιδευτείς στο skin care γιατί είναι σημαντικό να καταλαβαίνεις το δέρμα σου και μόνη σου. Αντίστοιχη είναι και η διαδικασία που ακολουθούμε για το σώμα.

Μερικές συμβουλές από εσάς για όλες τις γυναίκες που ξεκινούν να προετοιμάζονται από τώρα για το καλοκαίρι. Τι πρέπει να αλλάξουν στην ρουτίνα τους;

Μια είναι η φράση που αναφωνούμε 2 φορές το χρόνο: seasonal preparation γκαίρως! Το δέρμα είναι ζωντανός οργανισμός και γι' αυτό πρέπει να ακολουθεί το τελετουργικό αλλαγής των εποχών. Αλλάζοντας οι εποχές το δέρμα προσαρμόζεται και αλλάζει κατάσταση, αφού αλλάζει ριζικά το περιβάλλον στο οποίο αυτό εκτίθεται. Οι εποχιακές θεραπείες ακολουθούν την κυκλικότητα αυτή και έχουν σκοπό να προετοιμάσουν το δέρμα μας ώστε να δεχτεί την αλλαγή παραμένοντας λειτουργικό, υγιές και με υψηλό μεταβολισμό. Το καλοκαίρι το δέρμα ταλαιπωρείται αρκετά από την έκθεση στον ήλιο αλλά αυτό δεν πρέπει να μας επηρεάζει. Το μόνο που χρειάζεται είναι αλλαγή στις beauty ρουτίνες μας για να το κρατάμε θωρακισμένο και υγιές. Το καλοκαίρι οι φλεγμονές κρύβονται, αν όμως τις αφήσεις να δημιουργηθούν τότε μετά το Σεπτέμβρη θα ξεσπάσουν και το δέρμα σου θα βγάλει την φθορά που δημιουργήθηκε από κάτω προς τις εξωτερικές στοιβάδες του προσώπου σου. Έγκαιρη ενίσχυση των συστατικών που θα μας λείψουν. Κάποια δέρματα χρειάζονται Βιταμίνη C, κάποια έξτρα ενυδάτωση, κάποια Β3. Ταΐστε το δέρμα σας με ότι του χρειάζεται όχι με ότι του δίνουν.

 

Από την εμπειρία σας, έχετε συγκεντρώσει ίσως ένα, δύο από τα πιο συχνά λάθη που σας έχουν αποκαλύψει ότι κάνουν οι γυναίκες που είναι επιζήμια στην επιδερμίδα τους;

Δεν λαμβάνουν υπόψιν τους το lifestyle τους και επηρεάζονται από την διαφημιστική υπερέκθεση. Η καθημερινότητα μας επηρεάζει το δέρμα μας άθελα μας. Κάθε μέρα εκθέτουμε το δέρμα μας σε μια σειρά από παράγοντες που το επηρεάζουν και εξαρτώνται από το περιβάλλον της δουλειάς μας, τα χόμπυ μας, το μέρος που ζούμε το ποσό active είναι η εβδομάδα μας. Διαφορετική καθημερινότητα σημαίνει διαφορετική ανάγκη για τη φροντίδα του δέρματος μας. Προσοχή όχι περισσότερη. Απλά διαφορετική. Πρέπει να θωρακίζεις κατάλληλα το δέρμα σου ώστε εσύ να ζεις όπως θέλεις και το δέρμα σου να μένει ανεπηρέαστο και υγιές. Και πάμε στο δεύτερο λάθος. Αυτό της διαφημιστικής υπερέκθεσης. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι έτσι οδηγείσαι σε λάθος επιλογές προϊόντων περιποίησης και φυσικά και θεραπειών ή σε υιοθέτηση trends που στην καλύτερη περίπτωση αφήνουν το δέρμα σου αθωράκιστο και στη χειρότερη το βλάπτουν σοβαρά.

 

Για την φροντίδα στο σπίτι, ποιες είναι οι συμβουλές που δίνετε στις φίλες σας;

Φτιάξε ρουτίνες που δεν θα τις βαριέσαι και ταυτόχρονα θα λειτουργούν. Το δέρμα σου έχει πολλές ανάγκες και εσύ συνήθως λίγο χρόνο. Ρώτα έναν skin coach, μίλα του για εσένα, το πρόγραμμά σου, το ωράριο σου, τι βαριέσαι περισσότερο και το πώς αισθάνεσαι καλά. Οι beauty ρουτίνες και τα προϊόντα θα πρέπει να ταιριάζουν όχι μόνο στο δέρμα σου και τις ανάγκες σου αλλά και στον τρόπο που ζεις τώρα. Αν φτιαχτούν πάνω σε εσένα και περιέχουν πολυλειτουργικά προϊόντα,τότε τελικά ο χρόνος που θα απαιτείται από εσένα θα είναι ελάχιστος και έτσι δεν θα βαριέσαι και δεν θα κλέβεις!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by assai Healthy Skin | Skin Spa (@assai_healthy_skin) on

Και τέλος και πιο σημαντικό. Πόσα λεφτά πρέπει να επενδύσει μία γυναίκα για να νιώσει καλά με την εικόνα της;

Αυτό εξαρτάται από το τι χρειάζεται κάθε γυναίκα για να αισθάνεται καλά με την εικόνα της και να μπορεί να το έχει σταθερά κάθε μέρα! Επίσης εξαρτάται και από τη φθορά του δέρματος και την κατάσταση που έχει σήμερα. Αν δηλαδή έχει κάποια σημαντική βλάβη ή κάποια έντονη φλεγμονή που πρέπει να αντιστραφεί. Σε γενικές γραμμές όμως ο κανόνας είναι ένας: Η διατήρηση ενός προγράμματος είναι ό,τι πιο έξυπνο και οικονομικό μπορεί να κάνει κάποιος για το δέρμα του. Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο το συντηρείς και δεν επιτρέπεις να κάνει ποτέ "κοιλιά”, οπότε αυτό δεν χρειάζεται πολύ απαιτητικές θεραπείες για να επανέλθει, που είναι και αυτές που κοστίζουν περισσότερο. Συνήθως αυτό που βλέπουμε να γίνεται είναι να εφαρμόζονται άσκοπες θεραπείες που κοστίζουν σε χρόνο και χρήμα και δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικά το πρόβλημα αλλά τις εκφάνσεις του, κυρίως αυτές που είναι ορατές με γυμνό μάτι. Απαιτήστε οι θεραπείες σας να είναι εξατομικευμένες και το κόστος τους το ίδιο. Το κάνουμε 12 χρόνια ξέρουμε ότι  αυτό σημαίνει έξτρα δουλειά από έναν skin coach, μόνο έτσι όμως φέρνεις μια όμορφη εικόνα που παραμένει φυσική και μπορεί να διαρκεί.

Υπάρχει κάποιο μυστικό για ένα πρόσωπο που λάμπει;

Ναι! Η αποκατάσταση της Δερματικής υγείας. Αυτό είναι ένα μυστικό που χρόνια τώρα συζητούσαν οι καλύτεροι skin coach και που θέλουμε να διαδώσουμε ως κουλτούρα γιατί πιστεύουμε ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να το ξέρουν. Η δερματική υγεία είναι η προϋπόθεση και ο πολλαπλασιαστής κάθε θεραπείας που δέχεται κάποιο δέρμα. Το να την κατακτήσεις είναι μηχανισμός που ξυπνάει με τη σειρά του τον μηχανισμό τους δέρματος και κάνει το μεταβολισμό του να δουλεύει υπέρ σου. Μόλις την κατακτήσεις θα το καταλάβεις. Το δέρμα σε ευγνωμονεί και λάμπει. Τότε, κάθε θεραπεία μπορεί να δώσει τα μέγιστα οφέλη της αφού το δέρμα σου θα είναι σε θέση να τα δεχτεί πραγματικά αλλά και να τα διατηρήσει. Θα δεις ότι τότε και οι ανάγκες σου θα είναι πολύ λιγότερες!

Πείτε μας κάτι που θα μας ξαφνιάσει;

Υπάρχουν μέρες που το δέρμα μας δεν είναι στις καλές του. Μέρες που αφυδατώνεται, που η όψη του είναι θαμπή, που δημιουργεί μικρούς ερεθισμούς, δυσχρωμίες ή μικροφλεγμονές. Ακόμα και η γήρανση να ξέρεις είναι απλά μια φλεγμονή. Υπάρχουν μέρες που δεν ελέγχουμε το άγχος μας, επηρεαζόμαστε από πράγματα και το δέρμα μας το μαρτυρά. Μέρες που δεν είναι κατάλληλες για να το φροντίσουμε σωστά. Συμβαίνει σε όλους. Και δεν πειράζει. Να το αγκαλιάζεις και να μην "φρικάρεις”. Έτσι θα έρχονται όλο και λιγότερο αυτές οι μέρες.

Τι είναι για εσάς η ομορφιά;

Να εκπέμπεις φως. Να φτάσεις να εκφράζεις κάθε μέρα ακόμα και με την κάθε αδιόρατη κίνηση σου αυτό που πραγματικά είσαι. Και αυτό να είναι αυθεντικό. Λένε πως μια γυναίκα πρέπει να είναι όμορφη. Σοβαρά; Αυτό είναι το πιο εύκολο. Τώρα διάλεξε το πραγματικά δύσκολο μείγμα! Διάλεξε να είσαι έξυπνη, να παραμένεις αστεία ακόμα και στα δύσκολα, να σου επιτρέπεις να θυμώσεις, να έχεις υπομονή για ό,τι αγαπάς, να μαθαίνεις από τους γύρω σου και από όσους έζησαν πριν από εσένα ή σε άλλους τόπους από ότι εσύ, να έχεις τρυφερό άγγιγμα, να θες να κάνεις τα πράγματα γύρω σου πιο όμορφα, να γίνεσαι περιπετειώδης και να αφήνεις το comfort zone σου, να αναπτύσσεις τα ταλέντα σου και να τα αφήνεις να σε οδηγούν, διάλεξε να ενισχύεις τη ζωή και να είσαι χαρά. Ομορφιά είναι η ισορροπία στο μείγμα σου.

Έχετε πρότυπα ομορφιάς;
 

Έχουμε ανθρώπους που μας εμπνέουν να προχωράμε. Ανθρώπους που είναι στο χώρο του beauty αλλά πολύ περισσότερους ανθρώπους που ξεχωρίζουν σε άλλους τομείς. Μάλιστα κάποιους από αυτούς έχουμε τη χαρά να τους βλέπουμε και εδώ!

 

assai Healthy Skin, Μυκηνών 3, Χαλάνδρι, assai.gr

 

Ιούλιος 2018

>