top article

"Υπάρχει η πηγή της νιότης: Είναι το πνεύμα, τα ταλέντα και η δημιουργικότητά που θα φέρεις στη δική σου ζωή αλλά και στη ζωή όσων αγαπάς. Όταν μάθεις να χρησιμοποιείς την πηγή αυτή, θα έχεις σίγουρα νικήσει τον χρόνο", είχε πει κάποτε η σπουδαία Sophia Loren. Ο χρόνος και το πώς επιλέγει να τον διαχειριστεί ο καθένας από εμάς, είναι σχετικός. Άλλος τον δέχεται με στωικότητα, άλλος δεν τον αποδέχεται ποτέ και υπάρχει και η τρίτη κατηγορία η οποία επιλέγει να συμπορευτεί μαζί του. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και το μεγαλύτερο μέρος των γυναικών, οι οποίες πλέον, με όσα μέσα διαθέτουν, και είναι πολλά, προσπαθούν να συνδυάσουν τον χρόνο που αναπόφευκτα περνάει, με τη φρεσκάδα της επιδερμίδας και γενικά του προσώπου. Όχι από ματαιοδοξία, αλλά από αγάπη στον ίδιο τους τον εαυτό.

Δεν ήμουν ποτέ κατά των παρεμβατικών μεθόδων, είτε αυτές ήταν πλαστικές επεμβάσεις, είτε ενέσιμες θεραπείες. Οτιδήποτε μπορεί να κάνει μία γυναίκα να αισθανθεί καλύτερα και πιο άνετα στο πρόσωπο και το σώμα της, δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι κατακριτέο. Ωστόσο μπορώ να αντιληφθώ τον δισταγμό απέναντι στην ένεση. Είναι ο φόβος; Είναι το κόστος; Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνες, που ενώ επιθυμούν διακαώς να "φρεσκάρουν" το πρόσωπό τους, τελευταία στιγμή διστάζουν. Μία από αυτές είμαι κι εγώ!

Και επειδή ακριβώς η πρόληψη, και κατ’ επέκταση η αντιγήρανση είναι κάτι που με απασχολεί ιδιαίτερα, αναζήτησα εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσα να έχω τα αποτελέσματα της ένεσης… χωρίς την ένεση. "Δύσκολο αυτό που ζητάς" μου είπαν, αλλά με επιμονή και υπομονή – σπουδαίες αρετές και οι δύο – ανακάλυψα μία σειρά, η οποία όχι μόνο υπόσχεται τα αποτελέσματα που ζητώ, αλλά μου τα προσφέρει κιόλας (το είδα να συμβαίνει στην πράξη).

Η σειρά Fillerina λοιπόν, είναι το διαμάντι της Labo το οποίο αναπτύσσει από το 2007, και είναι η πρώτη μη ενέσιμη γενιά θεραπειών. Πήρε το όνομά του από το μηχανισμό γεμίσματος των ρυτίδων του προσώπου χάρη στη δράση του κύριου δραστικού συστατικού: Ειδικά υαλουρονικά οξέα σε διάφορες μορφές, για διαφορετικά επίπεδα πλήρωσης των γραμμών έκφρασης, των ρυτίδων, του ανάγλυφου, των περιοχών που  εμφανίζουν χαλάρωση όπως το περίγραμμα του προσώπου, των ζυγωματικών και των χειλιών. Πρόκειται  ουσιαστικά για τεχνολογία filler με υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται στην αισθητική ιατρική, χωρίς ωστόσο ένεση και χωρίς να χρειαστεί να βγεις από το σπίτι σου!

Δοκίμασα την 1η μη ενέσιμη αγωγή filler που γεμίζει τις ρυτίδες και αυξάνει τον όγκο στα ζυγωματικά και τα χείλη

Και επειδή όλα τα δέρματα δεν είναι ίδια, όπως ακριβώς και οι ανάγκες τους, η δερμοκαλλυντική αγωγή Fillerina, δημιούργησε 5 διαφορετικές διαβαθμίσεις ανάλογα με την ηλικία και τον τύπο του δέρματος. Οι διαβαθμίσεις είναι οι εξής:

Βαθμός 1: Πρώτες ρυτίδες και γραμμές έκφρασης και αύξηση του όγκου στα ζυγωματικά και τα χείλη.

Βαθμός 2: Εμφανείς ρυτίδες και γραμμές έκφρασης και αύξηση του όγκου στα ζυγωματικά και τα χείλη.

Βαθμός 3: Έντονες ρυτίδες με σχηματισμένο ανάγλυφο και χαλάρωση στην επιδερμίδα, αύξηση του όγκου στα ζυγωματικά και τα χείλη.

Βαθμός 4: Πολύ έντονο ανάγλυφο επιδερμίδας και χαλάρωση των ιστών. Ανάγκη: γέμισμα των έντονων ρυτίδων, αύξηση όγκου στα ζυγωματικά και τα χείλη, ανόρθωση των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Βαθμός 5: Εξαιρετικά έντονο ανάγλυφο της επιδερμίδας και σημαντική χαλάρωση των ιστών. Ανάγκη: γέμισμα των βαθύτερων ρυτίδων, αύξηση όγκου στα ζυγωματικά και τα χείλη, ανόρθωση των χαρακτηριστικών προσώπου.

Δοκιμάζοντας την αγωγή Fillerina

Fillerina

Επειδή όμως καλή η θεωρία, αλλά ως γνωστόν το αποτέλεσμα μετράει, αποφάσισα να δοκιμάσω τα καινοτόμα αυτά προϊόντα για να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι την αποτελεσματικότητά τους. Ξεκίνησα λοιπόν με την αγωγή για όλο το πρόσωπο η οποία συνιστάται για 14 ημέρες, κάθε βράδυ. Σε καθαρό δέρμα λοιπόν, και αφού είχα πιει 2 ποτήρια νερό μισή ώρα πριν την εφαρμογή, πίεσα επανειλημμένα με το ειδικό απλικατέρ στις προβληματικές περιοχές, ώστε να βγει από το άκρο μία ικανοποιητική ποσότητα τζελ (συνολικά 1,5 ml). Εάν έχεις περισσότερες ρυτίδες η αγωγή προτείνεται έως δύο ml για όλο το πρόσωπο.

Η διαδικασία: Χρειάζεται να κάνεις εκφράσεις προσώπου για να σχηματιστούν οι γραμμές έκφρασης εφόσον δεν έχεις εμφανείς ρυτίδες και εφαρμόζεις πάνω τους με το ειδικό απλικατέρ προκειμένου να δράσει προληπτικά και να μη σχηματιστούν οι ρυτίδες. Εφάρμοσα στο μέτωπο αντίστοιχα, στις ρινοπαρειακές γραμμές έκφρασης και στα ζυγωματικά.

 

Fillerina

Αφήνουμε το τζελ για 10 λεπτά να δράσει τοπικά σε όλα τα σημεία και μετά ταμπονάρουμε. Εγώ επέμεινα λίγο περισσότερο στην περιοχή γύρω από τα μάτια που με προβλημάτιζε πιο πολύ. Με τις ίδιες κινήσεις ταμπονάρουμε το τζελ σε όλα τα σημεία που το έχουμε εφαρμόσει στις υπόλοιπες ρυτίδες έκφρασης, την περιοχή των χειλιών αλλά και του λαιμού ενώ ταυτόχρονα το απλώνουμε και στο υπόλοιπο πρόσωπο.

Fillerina

Στη συνέχεια, μετά την απορρόφηση του τζελ, εφάρμοσα το φιλμ θρέψης με τον αριθμό 2 σε διάφορα σημεία του προσώπου και το άπλωσα με ανοδικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Αυτό το δεύτερο στάδιο της αγωγής είναι μια λεπτόρρευστη κρέμα που χαρίζει στο δέρμα μεταξένια υφή και "κλειδώνει" το αποτέλεσμα του τζελ υαλουρονικών.

Fillerina

Μπορεί λοιπόν τα μάτια και ο λαιμός να είναι οι πιο ευαίσθητες περιοχές, αλλά ως καπνίστρια, πάντα ανησυχούσα για τη διατήρηση της ελαστικότητας των χειλιών μου και να μη δημιουργηθούν ρυτίδες στη γύρω περιοχή, με την πάροδο του χρόνου. Η Fillerina φρόντισε και γι’ αυτό, με το προϊόν, Fillerina Lip Volume grade 3 το οποίο στοχεύει στην αύξηση του όγκου των χειλιών, ενώ παράλληλα τα ενυδατώνει και βελτιώνει το περίγραμμά τους. Σε στεγνά και καθαρά χείλη, εφάρμοσα το προϊόν, η εφαρμογή του είναι ιδιαιτέρως εύκολη με την τριπλή κεφαλή roll on του Fillerina Lip Volume, και επανέλαβα 4 ακόμη φορές μέσα στη μέρα. Αμέσως μετά την εφαρμογή, δημιουργήθηκε μία έντονη αίσθηση δροσιάς και "τραβήγματος", ενώ δεν παρέλειψα να πίνω και αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας – το οποίο ούτως ή άλλως συνίσταται.

Fillerina

Extra tip: Αμέσως μετά την εφαρμογή μπορείς να βάλεις το κραγιόν σου για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Δύο εβδομάδες μετά την εφαρμογή, και αφού ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες, το δέρμα μου έγινε πιο λείο και λαμπερό, οι ρυτίδες στο πόδι της χήνας και οι ρινοπαρειακές μειώθηκαν εντυπωσιακά και δεν έχω ξαναδεί τα χείλη πιο ζουμερά και γεμάτα – βοήθησε βέβαια και η συχνή απολέπιση για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων -. Το συμπέρασμά μου είναι, ότι μάλλον οι ενέσεις θα περιμένουν για πολύ καιρό ακόμα, μιας και η δερμοκαλλυντική αγωγή Fillerina μου προσέφερε αυτό ακριβώς που ονειρευόμουν: Φρέσκια, λαμπερή επιδερμίδα με ελάχιστο κόστος και όλα αυτά στο σπίτι μου!

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για την αγωγή και τα προϊόντα Fillerina στο labosuisse.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>