Ο ενθουσιασμός των διακοπών, κυρίως τις πρώτες μέρες, σε παρασύρει στη ζεστή αγκαλιά του ήλιου διώχνοντας μακριά όλες τις αρνητικές σκέψεις. Μην αφεθείς και ξαχάσεις την αντηλιακή προστασία. Ακολούθησε μερικές χρήσιμες συμβουλές, ώστε μετά τις διακοπές να έχεις μόνο καλές αναμνήσεις και όχι εγκαύματα.

1. Μην αμελείς να χρησιμοποιείς συστηματικά το αντηλιακό σου. Όχι μόνο στην παραλία αλλά και στις βόλτες.

2. Τις πρώτες μέρες των διακοπών επίλεξε ένα αντηλιακό για το σώμα με υψηλούς δείκτες. Σε προστατεύει από τα εγκαύματα χωρίς να εμποδίζει το μαύρισμά σου.

3. Βάλε το αντηλιακό μισή ώρα πριν βγεις στον ήλιο και ανανέωνέ το κάθε δίωρο και πάντοτε μετά από κάθε βουτιά στη θάλασσα ή στην πισίνα.

4. Για το πρόσωπο χρησιμοποίησε μια κρέμα αντηλιακής προστασίας με υψηλό δείκτη. Η επιδερμίδα του προσώπου είναι πολύ πιο ευαίσθητη από αυτή του σώματος.

5. Μετά από κάθε βουτιά, αν δεν αντέχεις το αλάτι που στεγνώνει στο πρόσωπό σου, χρησιμοποίησε μαντιλάκια καθαρισμού. Είναι πρακτικά και αφήνουν την επιδερμίδα καθαρή και ενυδατωμένη. Στη συνέχεια, βάλε πάλι αντηλιακή κρέμα.

6. Τα χείλη και τα μαλλιά είναι τα σημεία του σώματος που είναι πιο ευαίσθητα στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, αλλά συχνά ξεχνάμε να τα φροντίσουμε. Χρησιμοποίησε ένα σπρέι αντηλιακής προστασίας για τα μαλλιά, που τα βοηθάει να διατηρήσουν το χρώμα και τη λάμψη τους. Στα χείλη, χρησιμοποίησε ένα αντηλιακό γκλος ή στικ.

7. Είσαι από τις γυναίκες που δεν αποχωρίζονται τη μάσκαρα ακόμα και στην παραλία; Μια αδιάβροχη μάσκαρα είναι η ιδανική λύση.

8. Αν οι διακοπές σου διαρκούν ένα μήνα και βαριέσαι να ψάχνεις για κομμωτήριο, αλλά η διχρωμία των μαλλιών σου (λόγω ρίζας) κάνει τη φροντίδα τους επιτακτική ανάγκη, το χρωμο-στικ Coloriste της Schwarzkopf σου δίνει τη λύση. Καλύπτει τη ρίζα στα βαμμένα μαλλιά χωρίς να λερώνει και χωρίς να χρειάζεται ξέβγαλμα.

Ιούλιος 2018

>