Δοκίμασε τις νέες υφές και συνθέσεις βαφής στο σπίτι και απόκτησε με ελάχιστα χρήματα άψογο χρώμα, που δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό που σου χαρίζουν οι επαγγελματικές βαφές κομμωτηρίου.

Όλο και περισσότερες γυναίκες βάφουν τα μαλλιά τους, αρχικά για να αλλάξουν το χρώμα και το στυλ τους και αργότερα για να καλύψουν τα λευκά. Η βαφή στο σπίτι όμως συχνά θεωρείται ρίσκο. Κάποιες από εμάς τη δοκιμάσαμε και απογοητευτήκαμε από το αποτέλεσμα, άλλες πάλι προτιμάμε λύσεις όπως οι ανταύγειες, που δύσκολα γίνονται στο σπίτι. Φέτος, όμως, είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάψουμε τα μαλλιά μας μόνες μας, γιατί από τη μια οι βαφές έχουν πιο εξελιγμένη σύνθεση και υφή που εγγυώνται ομοιόμορφο, λαμπερό αποτέλεσμα και εύκολη εφαρμογή, ενώ από την άλλη η μόδα προστάζει χρώμα όσο γίνεται πιο κοντά στο φυσικό μας.

Όποια και αν είναι η χρωματική σου επιλογή, δεν θα πρέπει να ξεχάσεις τη φροντίδα των μαλλιών, η οποία παίζει το σπουδαιότερο ρόλο στη διατήρηση του χρώματος αναλλοίωτου και φωτεινού μέχρι την επόμενη βαφή. Υπάρχουν πλέον, εκτός από τα γνωστά σαμπουάν και κοντίσιονερ, εξειδικευμένες κρέμες-μάσκες με ενισχυμένη δράση για να «κλειδώνουν» και να προστατεύουν το χρώμα.

Νέα δεδομένα

Υφή: Η νέα μόδα στη βαφή είναι η αφρώδης υφή. Τη βρίσκεις τόσο στη L' Oréal Paris όσο και στη Schwarzkopf. Εμπνευσμένες από προηγμένη ιαπωνική τεχνολογία, οι βαφές σε μορφή αφρού δεν στάζουν και απλώνονται πιο εύκολα και ομοιόμορφα.

Τεχνολογία: Όταν πρωτοκυκλοφόρησαν, οι βαφές στο σπίτι έδιναν μονότονο, flat χρώμα. Σήμερα οι εταιρείες καλλυντικών συνδυάζουν διαφορετικά μόρια στην ίδια σύνθεση, κι έτσι έχεις χρώμα με διαφορετικούς τόνους. Το αποτέλεσμα είναι πλούσιες αποχρώσεις που δείχνουν να έχουν βάθος.

Χρόνος: Ήδη εδώ και 3 χρόνια υπάρχουν στην αγορά βαφές που δεν απαιτούν πάνω από 10' για να δώσουν λάμψη, χρώμα και κάλυψη των λευκών.

Φροντίδα: Όλες οι βαφές έχουν κάποια κρέμα ή μάσκα για περιποίηση. Η Koleston όμως ενσωματώνει στο σετ της βαφής της την Κρέμα Αναζωογόνηση Χρώματος, που εναποθέτει επιπλέον χρωστικές στα μαλλιά, αναζωογονώντας το χρώμα και διατηρώντας το για περισσότερες ημέρες.

 

Color tips

Η σωστή επιλογή της βαφής εγγυάται και την επιτυχία του χρώματος. Ο Νικόλας Βιλλιώτης, color expert και μόνιμος συνεργάτης της Garnier, μας δίνει απαραίτητες συμβουλές για άψογο αποτέλεσμα:

  • Οι φυσικές αποχρώσεις των Ελληνίδων κυμαίνονται ανάμεσα στο ανοιχτό, στο μεσαίο και στο σκούρο καστανό. Γνωρίζοντας ποια είναι η δική σου βάση, επιλέγεις καλύτερα ποια θέλεις να αποκτήσεις.

  • Το κόκκινο: Είναι η απόχρωση που μπορείς να πετύχεις στο σπίτι πιο εύκολα από όλες. Επειδή οι περισσότερες Ελληνίδες έχουν φυσικούς κόκκινους τόνους στα μαλλιά τους, θεωρείται η πιο ασφαλής αλλά και trendy επιλογή, αφού το χάλκινο παραμένει στη μόδα.

  • Το ξανθό: Επίλεξέ το αν έχεις ως βάση το ανοικτό καστανό. Προτίμησε πάντα ψυχρές αποχρώσεις (οι οποίες επανέρχονται δυναμικά στη μόδα), όπως το σαντρέ, για να μην κοκκινίζει το χρώμα σου. Σε ήδη βαμμένα ξανθά μαλλιά που θέλεις να περάσεις μόνο τη ρίζα, εφάρμοσε κανονικά τη βαφή και 2'-3' πριν λουστείς άπλωσέ τη στα μήκη.

  • Το καστανό: Προτίμησε και εδώ τις ψυχρές αποχρώσεις που είναι η νέα τάση ή δοκίμασε ένα συνδυασμό ψυχρού και ζεστού τόνου. Όταν επαναλαμβάνεις τη βαφή, μην την αφήνεις στα μήκη των μαλλιών για πάνω από 10'. Διαφορετικά το χρώμα θα γίνει πολύ σκούρο και flat.

Επαγγελματικά μυστικά

O Christophe Robin, colorist των celebrities και σύμβουλος της L' Oréal Paris, μας αποκαλύπτει μυστικά για τέλειο χρώμα.

  • Για φυσικό ξανθό, μην ανοίγεις τα μαλλιά σου πάνω από 2 τόνους από τη βάση σου. Για να δείχνεις νεότερη, απόφυγε το πολύ ανοιχτό, ψυχρό ξανθό που τονίζει ατέλειες και μαύρους κύκλους.

  • Το πρόβλημα με το κόκκινο χρώμα είναι ότι ξεθωριάζει πιο γρήγορα από όλα, γι' αυτό και, αν μπορείς, θα πρέπει μετά τη βαφή να λούζεσαι όσο πιο αραιά γίνεται.

  • Οι καστανές γυναίκες έχουν την τάση να βλέπουν τα μαλλιά τους πιο σκούρα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Θα πρέπει λοιπόν να επιλέγουν μια βαφή 2 τόνους πιο ανοιχτή από την απόχρωση που θεωρούν φυσική τους, ώστε να είναι σίγουρες ότι θα πετύχουν το αποτέλεσμα που θέλουν.

Ιούλιος 2018

>