top article

Κατά την περίοδο των γιορτών οι περισσότεροι από εμάς το παρακάνουμε όχι μόνο με το φαγητό αλλά και με το αλκοόλ. Έτσι, τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ο λεγόμενος "στεγνός Ιανουάριος” (dry January) η τάση δηλαδή που επιβάλλει πλήρη αποχή από το αλκοόλ για ένα μήνα. Ιδιαίτερα φέτος είναι ακόμα πιο σημαντικό να υιοθετήσουμε την τάση, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι εξαιτίας του στρες και της μοναξιάς που έφερε η πανδημία, η κατανάλωση αλκοόλ αυξήθηκε σημαντικά. Απόλαυσε, λοιπόν, ένα (τελευταίο) ποτήρι κρασί στο γεύμα της Πρωτοχρονιάς και πάρε την απόφαση να μην ξαναπιείς όλο τον Ιανουάριο. Ο οργανισμός σου θα σε ευγνωμονεί γιατί:

Η συνολική υγεία σου θα βελτιωθεί

Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση αλκοόλ σε μεγάλη ποσότητα και συχνότητα έχεις επιπτώσεις στην υγεία, αυξάνοντας μεταξύ άλλων τις πιθανότητες για υπέρταση και υπερχοληστερολαιμία αλλά και για εμφάνιση καρδιαγγειακών προβλημάτων, ακόμα και καρκίνου του μαστού. Παρόλο που η αποχή για ένα μήνα δεν μπορεί να αντισταθμίσει πλήρως προβλήματα που έχουν ενδεχομένως προκύψει από τη μακροχρόνια κατανάλωση, είναι βέβαιο ότι ακόμα κι αυτή η μικρή αποτοξίνωση ωφελεί συνολικά την υγεία.

Θα κοιμάσαι καλύτερα και θα έχεις περισσότερη ενέργεια

Η αποχή από το αλκοόλ βοηθάει στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου, με αποτέλεσμα να ξυπνάς κάθε μέρα ξεκούραστη, γεμάτη ενέργεια και καλύτερη διάθεση.

Δες κι εδώ 20 ρεαλιστικά resolutions που αξίζει να κάνεις για τη νέα χρονιά.

Θα ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σου

Το αλκοόλ εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα, κάνοντάς μας περισσότερο ευάλωτους σε ιούς και μικρόβια, ενώ η χρόνια κατανάλωση αυξάνει τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις στο σώμα. Ακόμα και μια βραδιά με πολλά ποτά μειώνει την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις για 24 ώρες -κι αυτό είναι κάτι που δεν θέλουμε καθόλου, ιδιαίτερα σήμερα.

Θα χάσεις βάρος

Εάν έχεις κάποια παραπανίσια κιλά που ευχαρίστως θα ξεφορτωνόσουν, η αποχή από το αλκοόλ θα σε βοηθήσει να πετύχεις το στόχο σου. Ακολουθώντας το Dry January θα καταφέρεις να μειώσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις,καθώς ένα ποτό έχει γύρω στις 150 θερμίδες οι οποίες μάλιστα είναι "κενές”, δεν έχουν δηλαδή κάποια θρεπτική αξία. Επιπλέον, το αλκοόλ συμβάλει στην αύξηση του βάρους γιατί μάς κάνει να πεινάμε περισσότερο, ενώ συχνά συνοδεύουμε το ποτό μας με σνακ που έχουν πολλές θερμίδες.

Το δέρμα σου θα γίνει πιο λαμπερό

Ο μεταβολισμός του αλκοόλ είναι μια διαδικασία που επιβαρύνει ιδιαίτερα το ήπαρ κι όταν καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα, το όργανο αυτό δυσκολεύεται να αποβάλει τις τοξίνες. Το αποτέλεσμα γίνεται άμεσα ορατό στο πρόσωπό μας, καθώς η επιδερμίδα γίνεται κόκκινη και μπορεί να γεμίσει σπυράκια και να χάσει τη λάμψη της. Η αποχή από το αλκοόλ κατά τη διάρκεια του Dry January θα σου δώσει τη δυνατότητα να δεις πώς επηρεάζεται η επιδερμίδα σου από αυτή τη συνήθεια αλλά και το κίνητρο να περιορίσεις την ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνεις και τον υπόλοιπο χρόνο. Διάβασε κι εδώ περισσότερα  για το πώς επηρεάζει το αλκοόλ στο δέρμα σου.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>
window.addEventListener('message', function(event){ console.log("Message received from the child: " + event); });