top article

Εσύ ξέρεις ποια είναι τα δύο βασικά λάθη, που πολλές φορές κάνουμε, τόσο στη διατροφή όσο και την άσκηση; Δες παρακάτω την απάντηση αλλά και πώς θα τα διορθώσεις και θα βελτιώσεις κατά πολύ την ποιότητα της καθημερινότητας και της υγείας σου.

Διατροφή και άσκηση: Τα δύο βασικά λάθη που κάνουμε και πώς θα τα διορθώσεις:

Όσον αφορά τη διατροφή...

Λάθος Νο1: Αποκλείεις ολόκληρες ομάδες τροφών από το πρόγραμμά σου

Με γνώμονα τον σωστό τρόπο διατροφής θα εστιάσουμε στο γεγονός ότι ο ανθρώπινος οργανισμός, για να λειτουργεί σωστά, χρειάζεται πολλά διαφορετικά θρεπτικά συστατικά όπου μια συγκεκριμένη μερίδα τροφίμων δεν μπορεί να στα προσφέρει εξ ολοκλήρου.

Αλλαγή: Για την δημιουργία ενός ισορροπημένου και υγιούς διατροφικού καθημερινού πλάνου είναι σημαντικό τα τρόφιμα των γευμάτων σου να ποικίλουν:

Πολύς κόσμος για να χάσει βάρος αποκλείει από το διατροφολόγιο του, τους υδατάνθρακες. Μέγα λάθος. Η λέξη κλειδί είναι περιορισμός υδατανθράκων. Οι υδατάνθρακες διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην απόκτηση ενός υγιούς σώματος, καθώς αντιπροσωπεύουν την πιο σημαντική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό που είναι απαραίτητη για τη διάσπαση λίπους. Ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και η μειωμένη δοσολογία υδατανθράκων προκαλεί απελευθέρωση της ινσουλίνης η οποία κάνει δυσκολότερη τη διάσπαση λίπους.

Κατανάλωσε φρούτα και ωμά λαχανικά τα οποία ικανοποιούν την επιθυμία για φαγητό και αποτελούν ιδανική επιλογή καθώς έχουν χαμηλό θερμιδικό δείκτη. Περιέχουν υψηλό ποσοστό νερού (80-90% τα περισσότερα), είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βοηθούν στον κορεσμό. Το μαρούλι για παράδειγμα έχει πολύ νερό και καταλαμβάνει μεγάλο χώρο στο στομάχι, έτσι μένει λιγότερος ελεύθερος χώρος για λήπτες τροφές που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Ένταξε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες στην καθημερινότητα σου. Είναι πολύτιμες καθώς βοηθούν στην γρήγορη και εύκολη απώλεια βάρους, αυτό συμβαίνει επειδή μας χορταίνουν καλύτερα, έτσι μπορούμε να τρώμε μικρότερες ποσότητες φαγητού σε ένα γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Όσον αφορά την άσκηση...

Λάθος Νο2: Δεν γυμνάζεσαι τόσες φορές όσες θα έπρεπε και θεωρείς ότι είναι αρκετό. 

Αλλαγή: Ένταξε τη δραστηριότητα στην καθημερινότητα σου. Γυμνάσου σωστά, επιλέγοντας την δραστηριότητα που αρμόζει στη δίκη σου προσωπικότητα. Η τακτική δραστηριότητα είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάψεις περισσότερες θερμίδες.  3 με 4 φορές την εβδομάδα, διαρκείας 60 λεπτών είναι αρκετό ώστε να επιταχυνθεί ο μεταβολισμός σου και να κανείς περισσότερες καύσεις. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης ανακάλυψαν πως το να ασκείσαι για 30’ την ημέρα, σε βοηθάει να χάσεις 25% περισσότερο βάρος από ότι αν γυμνάζεσαι για μία ολόκληρη ώρα.

Συγκεκριμένα η αερόβια άσκηση είναι ο απόλυτος εχθρός του σπλαχνικού λίπους. Χιλιάδες έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μερικά από τα πολλά οφέλη της γυμναστικής είναι η βελτίωση της υγείας καθώς, βοηθάει στο χάσιμο λίπους και στην αύξηση μυϊκής μάζας.

Από την Λευκοθέα Καβρουλάκη, απόφοιτη ΤΕΦΑΑ, MSc στη Θεραπευτική Διατροφή.

Πηγή: Shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>
window.addEventListener('message', function(event){ console.log("Message received from the child: " + event); });