New style resolutions
Το ήξερες ότι κατά μέσο όρο οι Ιταλοί, που τόσο φημίζονται για τα νοστιμότατα, χειροποίητα ζυμαρικά τους, τρώνε pasta κάθε 3 ή 4 φορές μέσα στην εβδομάδα; Οι εν λόγω αριθμοί μοιάζουν τουλάχιστον απαγορευτικά ονειρικοί στην προσπάθεια σου να ακολουθήσεις μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, με λιγότερους υδατάνθρακες και αυτομάτως λιγότερες θερμίδες. Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική ματιά ίσως παρατηρήσεις πως παρά τις διατροφικές τους επιλογές διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα το βάρος τους. Πως άραγε συμβαίνει αυτό; Η Ιταλίδα food blogger, Elena Davis, έρχεται να λύσει το μυστήριο, αποκαλύπτοντας πέντε – καλούς – λόγους που τα spaghetti ίσως τελικά να μην είναι τόσο επιβλαβή για την σιλουέτα μας όπως συχνά νομίζουμε.
Έτσι θα τρως ζυμαρικά, όπως οι Ιταλοί και δεν θα παίρνεις βάρος:
Δώσε προσοχή στο μέγεθος της μερίδας: Όπως επισημαίνει η Davis οι μερίδες ζυμαρικών που σερβίρουν στα αυθεντικά ιταλικά εστιατόρια δεν ξεπερνούν συνήθως το ένα τρίτο της μερίδας φαγητού που σερβίρεται σε άλλου είδους εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Το κρέας, το ψάρι ή τα λαχανικά που έρχονται ως συνοδευτικό, σερβίρονται ανεξαρτήτως της μερίδας των ζυμαρικών.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr