Summer feeling
Η βιταμίνη C, aka L- ασκορβικό οξύ, αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να λαμβάνει ο οργανισμός σε καθημερινή βάση, μέσω της διατροφής. Η συγκεκριμένη υδατοδιαλυτή βιταμίνη παρέχει μια σειρά ωφελειών, που σχετίζονται με διάφορες λειτουργίες του σώματος μας, όπως για παράδειγμα η παραγωγή κολλαγόνου, η υποστήριξη του υγιούς ανοσοποιητικού ή/και η αντιμετώπιση του οξειδωτικού στρες. Όταν γίνεται λόγος για τη βιταμίνη C είναι λογικό να έρχονται στο μυαλό σου τα πορτοκάλια, καθώς αποτελούν τη δημοφιλέστερη πηγή της. Όμως με βάση τα δεδομένα, υπάρχουν και άλλες φυσικές τροφές, οι οποίες περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα από τα καθιερωμένα εσπεριδοειδή.
Πόση βιταμίνη C έχει ένα πορτοκάλι;
Σύμφωνα με τα στοιχεία ανάλυσης θρεπτικών συστατικών από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), ένα μέτριο πορτοκάλι περιέχει περίπου 68 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ένα ποτήρι φρεσκοκομμένου χυμού διαθέτει μόλις λίγη περισσότερη ποσότητα από ότι το ολόκληρο φρούτο (δηλαδή 90 χιλιοστόγραμμα), χωρίς ωστόσο να προσφέρονται οι – πολύτιμες - φυτικές ίνες που βρίσκονται στο λευκό μέρος του πορτοκαλιού.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr