top article

Με το στήθος να αποτελεί διαχρονικά το απόλυτο σύμβολο θηλυκότητας, δεν εντυπωσιάζει και ιδιαίτερα το γεγονός πως η αυξητική μαστού είναι διαχρονικά μία από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα όμως τα ζητούμενα έχουν αλλάξει σημαντικά με τις παγκόσμιες τάσεις να απαιτούν απόλυτα φυσικά αποτελέσματα τόσο στην εικόνα όσο και στην αφή. Οι πιο εξελιγμένες χειρουργικές τεχνικές δίνουν τις λύσεις, ελαχιστοποιώντας τις τομές και την αποθεραπεία, μεγιστοποιώντας την ασφάλεια και χαρίζοντας ένα στήθος που ταιριάζει ιδανικά στο συγκεκριμένο σωματότυπο της κάθε ξεχωριστής γυναίκας. Παράλληλα η εξελιγμένη ψηφιακή τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα να "δει" με τα ίδια της μάτια το καινούριο της στήθος, πριν καν δει το νυστέρι.

Τεχνική Dual Plane

Η αυξητική μαστού έχει γνωρίσει πολλές τεχνικές μέσα στο χρόνο, καθώς πάντα το ζητούμενο ήταν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία για τη γυναίκα. Σήμερα, τα ηνία κρατά η τεχνική Dual Plane Ελάχιστης Τομής, καθώς συγκεντρώνει σημαντικά πλεονεκτήματα από τις προηγούμενες τεχνικές, χωρίς κανένα από τα μειονεκτήματά τους. Η Dual Plane αποτελεί ουσιαστικά το συνδυασμό δύο παλαιότερων τεχνικών, της Submascular, όπου το ένθεμα τοποθετείται κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ, και της Subfascial, όπου το ένθεμα τοποθετείται κάτω από την περιτονία, δηλαδή τη λεπτή μεμβράνη που καλύπτει το θωρακικό μυ. Έτσι, κατά την Dual Plane το ένθεμα τοποθετείται μισό κάτω από τον μυ και την περιτονία του και μισό κάτω από τον μαζικό αδένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αφενός την αυξημένη ασφάλεια, αφού έτσι σχεδόν εκμηδενίζεται η πιθανότητα σχηματισμού ρικνωτικής κάψας (ίσως η πιο σημαντική επιπλοκή ενός χειρουργείου αυξητικής μαστού), και αφετέρου την τεράστια φυσικότητα του αποτελέσματος, αφού το ένθεμα παραμένει σταθερό, δεν μπορεί να ψηλαφηθεί και δεν είναι ορατό σε καμία στάση. Ο τύπος του ενθέματος καθορίζεται από το συγκεκριμένο κάθε φορά σωματότυπο και από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η τομή πραγματοποιείται στην υπομάστια πτυχή και δεν ξεπερνά τα 4 εκατοστά, ενώ η αποθεραπεία είναι ελάχιστη σε σχέση με το παρελθόν με την επιστροφή στο σπίτι να γίνεται αυθημερόν και την επιστροφή στην εργασία εξαιρετικά σύντομα.

Η καινοτομία Crisalix

Η τεχνολογία Crisalix κάνει το αδύνατον δυνατόν, αφού μας επιτρέπει να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια το αποτέλεσμα του χειρουργείου πριν αυτό πραγματοποιηθεί. Με τη χρήση ειδικής τρισδιάστατης ψηφιακής κάμερας, ο γιατρός "σαρώνει" το στήθος και μεταφέρει την τρισδιάστατη εικόνα στον υπολογιστή. Ο υπολογιστής επιβεβαιώνει τις διαστάσεις του υπάρχοντος μαστού, βάσει των μετρήσεων του πλαστικού χειρουργού, και δίνει τις σωστές επιλογές ενθέματος για κάθε σωματότυπο. Εν συνεχεία, και χρησιμοποιώντας την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, η γυναίκα μπορεί να δει τρισδιάστατα το αποτέλεσμα της επέμβασης, χάρη στην ειδική μάσκα προσομοίωσης, ενώ χρησιμοποιώντας την τηλεόραση σαν καθρέπτη μπορεί να δει και να μελετήσει το νέο της στήθος σε πραγματικό χρόνο.

Ευχαριστούμε τον Πέτρο Βλασταράκο, Πλαστικό Χειρουργό (www.artofthepossible.gr)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>
window.addEventListener('message', function(event){ console.log("Message received from the child: " + event); });