Περιέχουν μικροθρεπτικά συστατικά και πληθώρα φυτοχημικών συστατικών.
Από τη Θεώνη Καπερώνη, διαιτολόγο - διατροφολόγο, MSc, Εξειδίκευση στη Διατροφογενετική - Διατροφική Επιγενετική (Facebook & Instagram: Theoni Kaperoni Dietitian).
Η υψηλή παρουσία ελεύθερων ριζών στον οργανισμό μας αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, όπως είναι ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, γνωστικές διαταραχές και προβλήματα όρασης. Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, έχει παρατηρηθεί ότι η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής αλέσεως παρέχει τις απαραίτητες ποσότητες αντιοξειδωτικών στον οργανισμό μας και συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με τη γήρανση. Επομένως, ο εμπλουτισμός του διαιτολογίου σου με όλα τα παρακάτω τρόφιμα αλλά και η αύξηση της ποικιλίας των τροφίμων φυτικής προέλευσης σε καθημερινή βάση θα βοηθήσει αποτελεσματικά στη μείωση του οξειδωτικού στρες και τη βελτιστοποίηση της υγείας σου.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr