Η σωστή διατροφή μπορεί να τα αντιστρέψει όλα!
Πέρα από την καθημερινή ή την εβδομαδιαία beauty ρουτίνα μας, υπάρχει ένας σημαντικός παράγοντας υπεύθυνος για την υγεία και τη λάμψη του δέρματός μας και αυτός δεν είναι άλλος από τη διατροφή μας.
Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, το άγχος, το καυσαέριο, οι ευθύνες και πολλά ακόμα είναι μόνο κάποιοι από τους παράγοντες που ευνοούν τη γρήγορη κόπωση, την εμφάνιση ρυτίδων και σαμποτάρουν τη λάμψη και την υγεία του δέρματός μας γενικότερα. Η σωστή διατροφή μπορεί να τα αντιστρέψει όλα!
Tο eat list
Οι καθημερινές καλές διατροφικές επιλογές συμβάλλουν στη διατήρηση της σφριγηλότητας του δέρματος, ενώ θρεπτικά συστατικά στις τροφές καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, που είναι υπεύθυνες για τη μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης και κατ’ επέκταση την εμφάνιση ρυτίδων. Παρακάτω θα δούμε τις υπερτροφές που βοηθούν το δέρμα μας στο μάξιμουμ.
• Αβοκάντο: Πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως το ελαϊκό οξύ, και αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες. Οι βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά που περιέχει βοηθούν στην αποκατάσταση πιθανών βλαβών που έχουν προηγηθεί. Πλούσιο, επίσης, σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως κάλιο, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, βιταμίνες A, του συμπλέγματος B, C και E, το αβοκάντο διαθέτει σημαντικές ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα.
• Λιναρόσπορος: Πλούσιος σε Ω3 λιπαρά οξέα, που καταπολεμούν τη φλεγμονή και βοηθούν το δέρμα σε περιόδους ακμής. Περιέχει σελήνιο, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και πρωτεΐνη.
• Σοκολάτα: Η υψηλή περιεκτικότητά της σε φλαβονοειδή κάνει το δέρμα πιο ελαστικό. Ας μην ξεχνάμε και τις διάφορες μάσκες προσώπου του εμπορίου με σοκολάτα, που, εκτός από την ευχάριστη μυρωδιά που έχουν, βοηθούν στην καταπολέμηση των σημαδιών της γήρανσης και παρέχουν προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Επιπλέον, η σοκολάτα δίνει στην επιδερμίδα λάμψη και αποτρέπει την εμφάνιση κηλίδων και δυσχρωμιών.
• Τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως όσπρια (φακές, αρακάς, μαυρομάτικα), φρούτα (κεράσι, μήλο, ακτινίδιο, αχλάδι), γάλα, γιαούρτι, μανιτάρια κ.ά. Αυτές οι τροφές επιβραδύνουν τη γλυκοζυλίωση, τη φυσική διαδικασία γήρανσης.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr