top article

"Μεγαλώνοντας σε μια χώρα όπως η Ελλάδα τα γυαλιά αποτελούν ίσως το πιο σημαντικό αξεσουάρ μιας γυναίκας ή ενός άντρα, άρα και δικό μας. Ποτέ λοιπόν δεν καταλάβαμε για ποιο λόγο ένα καλό ζευγάρι γυαλιά πρέπει να κοστίζει τόσα πολλά. Έτσι προέκυψε η ιδέα που μετά έγινε το όραμά μας: Να φτιάξουμε γυαλιά εξαιρετικής ποιότητας, σε τιμές που τα κάνουν προσιτά σε όλους" μου εξηγεί η ομάδα των ταλαντούχων νέων που βρίσκεται πίσω από το brand weareeyes και σχεδιάζει τα γυαλιά που θα φοράμε όλοι αυτό το καλοκαίρι. 

"Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στο design τους, στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και σε κάθε στάδιο της παραγωγής τους, ώστε να είμαστε σίγουροι για την υψηλή τους ποιότητα και τη χαμηλή τους τιμή. Tα weareeyes είναι ένα ελληνικό brand με στόχο κυρίως τις αγορές του εξωτερικού. Δημιουργήθηκε μέσω της συνεργασίας της εταιρίας JK Nikolaidis SA με την isobar, ένα από τα κορυφαία Digital Creative Consultancies στον κόσμο.  Η συνεργασία ξεκίνησε από τα πρώτα στάδια της παραγωγής των γυαλιών, δηλαδή το σχεδιασμό τους  (Product Design) μέχρι και την οπτική τους επικοινωνία (visual &brand identity) αλλά και την εμπορική τους τοποθέτηση".

Meet the designer: weareeyes

"Αν έχεις πάει ποτέ σε κατάστημα οπτικών, σίγουρα πριν αγοράσεις ένα καλό γυαλί ο πωλητής θα σου δώσει πάντα έκπτωση, και ας μην είναι περίοδος εκπτώσεων. Σε όλους μας έχει συμβεί αυτό. Ο λόγος είναι ότι παίζουν τεράστια περιθώρια κέρδους. Αυτό το κενό εντόπισε η ομάδα μας στον τομέα των γυαλιών, και αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Να φτιάξουμε δηλαδή ένα νέο brand που θα έχει όλα όσα έχουν τα "ακριβά" γυαλιά μόνο που δεν θα κοστίζουν μια περιουσία. Και γίνεται! Έτσι, δημιουργήσαμε τα weareeyes".

weareeyes1

"Πέρα από οτιδήποτε, θέλουμε να διαχωρίσουμε τον εαυτό μας από όλες τις διαθέσιμες επιλογές γυαλιών ως αυτή με την καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής. Πέραν αυτού όμως θεωρούμε ότι ένα weareeyes δεν είναι απλά ένα ζευγάρι γυαλιά. Θέλουμε να είναι ένα statement. Ένα statement που σηματοδοτεί μια επανάσταση στο απέναντι στο δήθεν, και στο χωρίς λόγο ακριβό. Και νομίζουμε ότι σήμερα είναι αρκετός ο κόσμος που είναι μαζί μας σε αυτό. Ή έτσι θέλουμε να ελπίζουμε".

"Αυτό που μας διαχωρίζει από όλα τα άλλα brands γυαλιών είναι η εξαιρετική τους ποιότητα. Επειδή θέλαμε να δώσουμε προσοχή στη λεπτομέρεια, κατά τη διάρκεια της παραγωγής, αναθέσαμε σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό να ελέγχει και να αξιολογεί το κάθε μοντέλο WEAREEYES. Αυτό το εγχείρημα ανατέθηκε στην SGS παγκόσμιο οργανισμό ποιοτικού ελέγχου και πιστοποιήσεων. Με αυτό τον τρόπο μόνο τα μοντέλα που πληρούν τις υψηλές προδιαγραφές του brand μας διατίθενται στην αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των γυαλιών που δεν περνούν στο επόμενο στάδιο ανακυκλώνονται και μετασχηματίζονται σε άλλα χρήσιμα αντικείμενα όπως μπρελόκ, που διατίθενται ένα με κάθε αγορά". 

weareeyes2

"Δεν θεωρούμε ότι έχουμε φτιάξει απλά γυαλιά. Τα weareeyes είναι μια συνολική εμπειρία που ξεκινάει από το ιδιαίτερο packaging όταν τα παραλάβεις και καταλήγει στον εξαιρετικό  για καθημερινή χρήση σκελετό και τους υψηλής ποιότητας φακούς τους. Νομίζουμε ότι καταφέραμε να διαχωρίσουμε την ποιότητα από το υψηλό κόστος. Δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια και μέσω της αφοσίωσης, της επιμονής και της σκληρής δουλειάς καταφέραμε το στόχο μας. Να παράξουμε υψηλής ποιότητας γυαλιά σε προσιτές τιμές".

"Για να το κάνουμε αυτό για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της παραγωγής, αναθέσαμε σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό να ελέγχει και να αξιολογεί το κάθε μοντέλο weareeyes, ένα προς ένα. Συγκεκριμένα αυτό το εγχείρημα ανατέθηκε στην SGS παγκόσμιο οργανισμό ποιοτικού ελέγχου και πιστοποιήσεων. Με αυτό τον τρόπο μόνο τα μοντέλα που πληρούν τις υψηλές προδιαγραφές του brand μας διατίθενται στην αγορά, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι ένα σημαντικό ποσοστό των γυαλιών δεν περνούν ποτέ αυτό τον έλεγχο και ανακυκλώνονται για να γίνουν κάτι άλλο". 

"Η ελληνική αγορά στον τομέα της μόδας προσαρμόζεται στα διεθνή πρότυπα και τάσεις. Οι καταναλωτές ψάχνουν προϊόντα υψηλής ποιότητας σε προσιτή τιμή. Παρόλες τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και την αστάθεια που επικρατεί υπάρχουν ελληνικά brands που διαπρέπουν όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Αυτό θέλουμε να γίνουμε και εμείς, μια ακόμα παράγραφος στην πολύ καλή ιστορία που χτίζουν τα τελευταία χρόνια ελληνικά brands και Έλληνες σχεδιαστές στο εξωτερικό. Τα σχέδιά μας είναι αρχικά η επέκταση του brand πέραν της ελληνικής αγοράς αλλά και ή ανάπτυξη νέων μοντέλων, τα οποία  ήδη σχεδιάζουμε. Τέλος θα υπάρξουν και limited edition σειρές και για αυτό θα σας έχουμε σύντομα νέα". 

info: weareeyes.co

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>