top article

Διαφορετικά ταξίδια περιμένουν τους εναπομείναντες σε αυτή την πόλη τις ήρεμες αυγουστιάτικες ημέρες. Εκθέσεις ζωγραφικής που κινούνται γύρω από το ελληνικό καλοκαίρι αλλά και προσωπικά βιώματα και ταξίδια επιχειρούν να σε ταξιδέψουν έστω και νοερά, ενώ τα roof gardens αυτής της πόλης αποτελούν πάντα την καλύτερη διέξοδο στον υδράργυρο που ανεβαίνει.

Τις ζωές τριών σημαντικών δημιουργών και στενών φίλων, του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα (1906-1994), του John Craxton (1922-2009) και του Patrick Leigh Fermor (1915-2011), από τα πρώτα χρόνια γνωριμίας τους, στα μέσα της δεκαετίας του ’40, έως το τέλος της ζωής τους, παρουσιάζει η έκθεση Γκίκας – Craxton – Leigh Fermor Η γοητεία της ζωής στην Ελλάδα που φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη έως και τις 10/9. 

Μέσα από έργα τέχνης, αποσπάσματα από κείμενα, φωτογραφίες, επιστολές, χειρόγραφα και εκδόσεις, παρακολουθούμε την προσωπική τους σχέση και την καλλιτεχνική τους πορεία, με κοινό πάντοτε παρονομαστή την αγάπη τους για την Ελλάδα.  Η έκθεση, εκτός από χρονολογική διαδρομή, διαρθρώνεται θεματικά με άξονα τους τόπους που τους ενέπνευσαν –την Ύδρα, την Καρδαμύλη, την Κρήτη και την Κέρκυρα–, φιλόξενοι τόποι όπου έζησαν και δημιούργησαν. 

Επιμέλεια έκθεσης: Εβίτα Αράπογλου, Sir Michael Llewellyn-Smith, Ian Collins, Ιωάννα Μωραΐτη.

Όλα όσα θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο στην πόλη

Το Vertigo Pool Club στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus είναι το τέλειο μέρος για να περάσεις τις ζεστές αυγουστιάτικες ημέρες. Βουτιές στην πισίνα, απολαυστικά κοκτέιλ αλλά και surf n turf επιλογές συνάδουν ώστε να νιώσεις σαν να βρίσκεσαι διακοπές. 

Κλεομένους 2, Αθήνα, τηλ: 210 7416000

Στο Bolivar Beach Bar θα βρεθεί αυτό το Σάββατο (12/10) ο διάσημος Dj και παραγωγός Betoko για ένα μοναδικό grooνy deep / tech house set. Ο Beto Cohen (aka Betoko) υπογράφει πρωτοποριακές παραγωγές, μιξάρει tech, minimal & house ήχους και οι ξεχωριστές παραγωγές του βρίσκονται στο play list των καλύτερων dj's του κόσμου, ενώ τα κομμάτια του "έντυσαν" τηλεοπτικές σειρές όπως το CSI, ενώ έχει κατορθώσει να συνεργαστεί και με τη Madonna στην περιοδεία της "Sticky & Sweet". 

Ακτή Ηλίου, Λεωφόρος Ποσειδώνος Αλιμος, 69703-67684, 69722-30500

kiriakosmitropoulos
Κυριάκος Μητρόπουλος

 

Στην έκθεση με τίτλο Juvenoia παρακολουθούμε 6 νέους καλλιτέχνες, τελειόφοιτους της ΑΣΚΤ, οι οποίοι επιχειρούν ν'  ανοίξουν ένα διάλογο διαφορετικών εκφραστικών μέσων με σκοπό να προσεγγίσουν και να ερμηνευόσουν το ζήτημα Juvenoia δίνοντας τις δικές τους "απαντήσεις".
Η έκθεση αποτελείται από εικαστικά έργα διαφορετικών medium όπως
ζωγραφική ,γλυπτική ,Video Art Performance, εγκαταστάσεις καθώς και  κατασκευές.

Juvenoia.  O φόβος, η εχθρότητα της παλιότερης γενιάς προς τη νεότερη.
Η σύνθεση της λέξης έγινε από τον David Finkelhor το 2010, ο οποίος ένωσε τη λέξη juvenile (νεότητα) και την paranoia (παράνοια). Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στον όρο Juvenoia είναι η διατύπωση του George Orwell ότι ”η κάθε γενιά φαντάζεται πως είναι πιο ευφυής από την προηγουμένη και σοφότερη από την επόμενη".

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:  Δήμητρα Ζερβού, Μαριλία Κολυμπίρη, Κυριάκος Μητρόπουλος, Αναστασία Παύλου, Γιώργος Σταματάκης, Ελένη Τσαμαδιά

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Είσοδος Ελεύθερη

Κεντρική φωτογραφία: GHIKA-CRAXTON-FERMOR-Exhibition-in-Cyprus

Ιούλιος 2018

Από το Περιοδικό

Γαστρονομία Δευτέρα 05.03.2018

Fusing Asia

Το ανανεωμένο Hama2.0 υποδέχεται τον ανατρεπτικό σεφ Alsi Sinanaj στην κουζίνα του και ορίζει εκ νέου την έννοια του fusion.

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

>