Η Θεοδώρα Χριστοπούλου δεν αγαπά τις ετικέτες και τα κλισέ και αυτό φαίνεται στη δουλειά της. Η δημιουργός του brand MEUF προσεγγίζει τη μόδα ως εικαστική τέχνη και σχεδιάζει ρούχα με ανατρεπτική διάθεση με στόχο να δημιουργήσει ένα ενιαίο και γοητευτικό όραμα για τη σύγχρονη γυναίκα.

Who is who

Μεγάλωσα στο Ναύπλιο. Έπειτα από δύο χρόνια αναζήτησης μετά το Λύκειο, μιας και δεν ήθελα να δώσω Πανελλήνιες, ήρθα στην Αθήνα όπου και σπούδασα στο μεταφραστικό τμήμα του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και μετά σχέδιο μόδας στη σχολή Βελουδάκη. Η μόδα απ' ότι φαίνεται ήταν ένα παιδικό όνειρο. Από μικρή ζωγράφιζα φορέματα πάνω στο θρανίο την ώρα του μαθήματος. Γνώρισα και συνεργάστηκα με τη Λουκία για δέκα χρόνια και μετά αποφάσισα να δημιουργήσω τη δική μου σειρά ρούχων με την επωνυμία MEUF.

Αυτό που θα έλεγα πως μου αρέσει στη δουλειά μου, είναι τελικά το γεγονός ότι επέλεξα να κάνω κάτι που μου αρέσει πραγματικά και πως παρά τις δυσκολίες που συναντάς και τους φόβους που μπορεί να έχεις, η ελευθερία που σου δίνεται όταν δημιουργεις κάτι δικό σου, γίνεται συγχρόνως και δύναμη.

Η γειτονιά μου

Μένω κέντρο (πάντα μου άρεσε) και πιο συγκεκριμένα στην Πλάκα. Είναι ωραία η αίσθηση της ησυχίας που υπάρχει εδώ και της γειτονιάς. Να βγαίνεις έξω, να λες και να σου λένε καλημέρα, να μπορείς να πας για τρέξιμο ή για περπάτημα στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, να κάνεις βόλτες στα Αναφιώτικα - ιδιαίτερα όταν είναι καθημερινή και έχεις χρόνο στη διάθεσή σου.

Το σπίτι μου

Αγαπημένη γωνιά είναι αυτή δίπλα στο παράθυρο όπου βρίσκεται μία παλιά καρέκλα μπαμπού που κάθομαι και διαβάζω. Ξεχωρίζω ένα κάδρο που έχω φτιάξει, από μία σελίδα που δεν θυμάμαι από που είχα βρει, με μία φράση.

Κοιμάμαι πολύ και ανάλογα με τη διάθεσή μου είτε μένω σπίτι με παρέα, φαγητό και μουσική, είτε βγαίνω έξω για χορό. Μου αρέσει επίσης πολύ να περπατάω στην Αθήνα με έναν καφέ στο χέρι και να πηγαίνω σινεμά.

Το στυλ μου

Δεν ξέρω. Θα έλεγα ουδέτερο, απλό και χύμα. Πιστεύω πως το στυλ δεν έχει να κάνει μόνο με τα ρούχα. Μου αρέσει πολύ να δανείζομαι και να φοράω ανδρικά ρούχα και να τα συνδυάζω με κάποια δικά μου.

Αγαπημένα κομμάτια:

Λευκό ανδρικό t-shirt ή πουκάμισο.


Μικρό μαύρο φόρεμα - το συγκεκριμένο μου το έχει χαρίσει η Λουκία.


Ένα μαντήλι για το λαιμό που μου έχει χαρίσει η μητέρα μου.

Around Town

Αυτό που ξεχωρίζω στην Αθήνα είναι η γοητεία που έχει τη νύχτα. Οι διαφορετικές εικόνες, οι βόλτες που μπορεί να κάνει κανείς στο λόφο της Πνύκας, τη θέα από το Λυκαβηττό, τη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, τις παλιές γειτονιές στον Πειραιά. Αυτό που δεν μου αρέσει στην πόλη είναι η κατάσταση των αστέγων, οι άνθρωποι στο δρόμο που δεν χαμογελούν και η αγένεια κάποιων οδηγών.