Ανάδρομο Ερμή (!) έχουμε αυτές τις ημέρες και το πιθανότερο είναι να ξεκινάς την ημέρα σου με άγχος, αρνητισμό και τρέξιμο ώστε να τα προλάβεις όλα.

Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου αλλά και του budget ώστε να τα αφήσεις όλα πίσω σου και να κλειστείς σε ένα spa όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις την ημέρα σου καλύτερη μέσα από μικρά ρεαλιστικά βήματα.

 

Άκου την αγαπημένη σου μουσική

Η μουσική είναι ένα από τα βασικά εργαλεία που μπορούν να επιδράσουν θετικά στην ψυχολογία σου. Ποιο τραγούδι σου φτιάχνει τη διάθεση; Φτιάξε μία λίστα στο Spotify και πριν ξεκινήσεις την ημέρα σου πάτα το play!

 

Πάρε τηλέφωνο κάποιον που θέλεις να ακούσεις

Ξεκίνα την ημέρα σου μιλώντας με κάποιο από τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Μία πολύ απλή κίνηση ικανή όμως να σε κάνει να νιώσεις ευδιάθετη για όλη την υπόλοιπη ημέρα. 

 

Οργάνωσε μία εκδρομή

Μην περιμένεις μέχρι την επόμενη άδεια ώστε να κάνεις εκείνη την εκδρομή που όλο αναβάλλεις. Την επόμενη Κυριακή πάρε το αυτοκίνητο και πήγαινε μέχρι τη θάλασσα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μπορείς να απολαμβάνεις λίγο χρόνο στη φύση. 

 

Διαλογισμός

Μήπως ξεχνάς να αναπνεύσεις; Όταν το μυαλό μας γεμίζει με αρνητικές σκέψεις έχουμε την κακή συνήθεια να μην αναπνέουμε. Την επόμενη φορά που θα νιώσεις έτσι κλείσε το κινητό ή το laptop, βγες έξω στον καθαρό αέρα και εστίασε στο να πάρεις μία ανάσα. 

 

 

Γέλα!

Ως γνωστόν είναι ένα από τα καλύτερα φάρμακα όταν πρέπει να διώξεις την ένταση. Από ένα video στο Youtube μέχρι ένα αστείο που μοιράστηκες με τους συναδέλφους σου το γέλιο δεν προσφέρει μόνο μακροζωία αλλά μπορεί να σου αλλάξει όλη την ημέρα.