top article

Η Αθήνα αγαπάει τα κόμικ, τα βιβλία, τη μουσική και το θέατρο. Αυτό το Σαββατοκύριακο, η πόλη αγκαλιάζει κάθε αγαπημένη τέχνη και ξεχειλίζει από δημιουργικότητα. Εσύ θα μείνεις μέσα;

COMICDOM CON ATHENS 2018

Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, το μοναδικό του είδους του με ελεύθερη είσοδο, ανοίγει τις πύλες του για 13η συνεχή χρονιά. Στις 20, 21 & 22 Απριλίου 2018, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, πλήθος εκδηλώσεων μετατρέπουν μια ολόκληρη γειτονιά της Νεάπολης σε πραγματική γιορτή των comics.

THE CITY READS 

Όλα όσα θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο στην πόλη

Ένα πρότζεκτ που 'ξεδιπλώνεται' στο κέντρο της πόλης. Περιλαμβάνει έργα εμπνευσμένα από βιβλία σε διάφορους χώρους της πόλης , μια ομαδική έκθεση στην γκαλερί του T.A.F / the art foundation και δράσεις όπως αναγνώσεις βιβλίων, περιπατητικές περφόρμανς, ξεναγήσεις, καθώς και εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες. Ο περιπατητής ‘διαβάζει’ την πόλη μέσα από τη διαδρομή του σε βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους, τυπογραφεία, ιστορικά στέκια, πολιτιστικά ιδρύματα, στοές, κήπους, γειτονιές.

Διάβασε επίσης: Η Αθήνα γίνεται Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Conundrum Project 

Conundrum Projec

Το Conundrum Project είναι ένα εγχείρημα, με κύριο στόχο μία σειρά ηχογραφήσεων ελεύθερου αυτοσχεδιασμού με συλλογικό χαρακτήρα και χωρίς σταθερή σύσταση μπάντας, αλλά με την προοπτική ενός ανοιχτού πλαισίου συμμετεχόντων.Η πρώτη ηχογράφηση έγινε τον Νοέμβριο του '17, μια μουσική συνάντηση με βασικό στοιχείο τον πειραματισμό ελεύθερης απόδοσης κειμένων σε συνδυασμό με την αυτοσχεδιαστική μουσική διαδικασία.

κείμενα, φωνή: Κλαίρη Δουκουμετζάκη
πιάνο: Μέμος Μουστάκας
σαξόφωνο/φλάουτο: Παναγιώτης Ράπτης
κιθάρα: Νίκος Κορδέλης
κοντραμπάσο: Γιώργος Κοκκινάρης
κρουστά, ηλεκτρονικά: Στέφανος Ψαραδάκης

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος: 8 ευρώ κανονικό / 5 ευρώ μειωμένο

Ιούλιος Καίσαρ

ιουλιος καισαρ

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης, πλαισιωμένος από τον εξαιρετικό κρουστό Πέτρο Κούρτη και τους μαθητές του Θεάτρου Τέχνης, εξιστορεί και ερμηνεύει την υπερβατική προσωπικότητα του Καίσαρα, τον δίκαιο Βρούτο, τη στρατιωτική πειθαρχία του Κάσσιου και την καρδιά του Αντώνιου, μέσα σε ένα πολυπληθές θέαμα γεμάτο κινηματογραφικές εικόνες που λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός του θεάτρου τέχνης, σαν σε θεατρικό "μονοπλάνο" που εξερευνά τα κίνητρα των πολλών στην ποιητική σκέψη του ενός.
 
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλέφωνο ταμείου: 2103222464


 
*Κεντρική Φωτογραφία: Roger Langridge, καταξιωμένος Νεοζηλανδός δημιουργός, υπεύθυνος για την αναβίωση σε comics των δημοφιλών ΤΗΕ MUPPET SHOW και POPEYE

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>