top article

Πολλή μουσική, θέατρο, αλλά και γνωριμία με νέους έλληνες σχεδιαστές προβλέπει η agenda για το Σαββατοκύριακο που ξεκινά.

Πόλη

Meet the designers

To showroom 10 μετά από επτά χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας εγκαινιάζει στο νέο του χώρο μια σειρά από events που ξεκινούν τον Ιανουάριο. Η αρχή γίνεται με το Meet the designers Part 1 - Accessories (12-31/1). Σε μια εποχή που οι εισαγωγές στον τομέα των αξεσουάρ έχουν εισβάλλει στην ελληνική αγορά, το showroom 10 επιμένει ελληνικά και επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν τα καταστήματα το αξεσουάρ.

Το showroom 10 είναι πόλος έλξης αλλά και meeting point πολλών σημαντικών ιδιοκτητών καταστημάτων, υπεύθυνων αγορών πολυκαταστημάτων, μουσείων, boutique hotels και greek concept stores. Χρόνια τώρα εστιάζει στην χονδρική αγορά ελλήνων σχεδιαστών, προτείνει και πρωτοτυπεί με μοναδικό στόχo οι designers να προωθούνται και να λαμβάνουν την αναγνωρισιμότητα που τους αρμόζει αλλά και να επικοινωνούν την δουλειά τους στα καταστήματα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Tα brand που φιλοξενεί στο επερχόμενο event είναι: Marivee, Leather Trinkets, Eleanna Katsira, Dora Haralambaki, Bet and Malfie, Matalou at home, Nika.

Showroom 10, Ασκληπιού 101 & Ισαύρων, Νεάπολη, 

Ωράριο: 12-13-14/1 και 26-27-28/1 10.00-20.00, 15/1-26/1  10.00-18.00

Μουσική

Έτος Σκαλκώτα

Το ΕΤΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑ ανοίγει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών που υποδέχεται για πρώτη φορά στο πόντιουμ της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης τον πολυσχιδή μαέστρο και ακαδημαϊκό δάσκαλο Leon Botstein [Λέον Μπότσταϊν], αυτή την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στις 8:30 το βράδυ.

Όλα όσα θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο στην πόλη

Στο μουσικό επίκεντρο της βραδιάς βρίσκονται πέντε από τους περίφημους 36 ελληνικούς χορούς του πρωτοπόρου Νίκου Σκαλκώτα (1904–1949), των οποίων προηγείται στο πρόγραμμα το εντυπωσιακό Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα του ελληνικής καταγωγής σύγχρονου συνθέτη Γιώργου Τσοντάκη με σολίστ τον Αντώνη Σουσάμογλου. Ο πολυβραβευμένος βιολονίστας, που είναι ένας από τους πιο ενεργούς καλλιτέχνες γενιάς του, ειδικεύεται στο ρεπερτόριο του 20ού αιώνα και έχει παρουσιάσει πολλά έργα δημιουργών του καιρού μας σε πρώτη εκτέλεση. 

Μαρίζα Ρίζου live

Μαρίζου Ρίζου

Η τελευταία Παρασκευή της Μαρίζα Ρίζου στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, κλείνει όπως ακριβώς ξεκίνησε: με κέφι. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από τη μέχρι τώρα δισκογραφία της, από τον 3ο της δίσκο, αλλά και αγαπημένες της διασκευές.

Θέατρο

Ο ήχος του όπλου

ο ήχος του όπλου

Το πιο γνωστό θεατρικό της Λούλας Αναγνωστάκη ανεβαίνει για τις τελευταίες του παραστάσεις στο Θέατρο Σταθμός. Παραμονές των εκλογών η Κάτια, Αθηναία δημότης, έρχεται στην Αθήνα από την επαρχία για να ψηφίσει, διαταράσσοντας την καθημερινότητα του δεκαεννιάχρονου γιού της Μιχάλη.

Από την παλιά της φίλη Μαρίκα μαθαίνει πως ο Μιχάλης έχει εγκαταλείψει τη σχολή, στην οποία φοιτά και πως ετοιμάζεται να φύγει για την Αμερική, αφήνοντας πίσω την έγκυο κοπέλα του Φανή.

Στην προσπάθεια της να μεταπείσει τον Μιχάλη η Κάτια έρχεται αντιμέτωπη μαζί του. Εκείνος την απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει με ένα παράνομο όπλο, που βρέθηκε στα χέρια του από μια μυστήρια ιστορία παρανομίας, στην οποία φέρεται να είναι μπλεγμένος ο δεκαεξάχρονος αδελφός της Φανής Γιαννούκος. Όλα θα συμβούν γρήγορα υπό την απειλή ενός όπλου που δε θα εκπυρσοκροτήσει ποτέ, αλλά θα αλλάξει τη ζωή των ηρώων για πάντα.

Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο)

Ιούλιος 2018

Από το Περιοδικό

>