top article

Η WWF διοργανώνει μια υπέροχη βόλτα στην Αθήνα, με όμορφες εκπλήξεις και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος καθιερώνει τις κυριακάτικες δραστηριότητες, υπενθυμίζοντάς μας ότι η άνοιξη είναι εκεί έξω. Για όσους όμως θέλουν να δουν κάτι πραγματικά ιδιαίτερο, 100 χρόνια κεραμικής ξετυλίγονται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μέσα από μία φανταστική συλλογή. Αυτά είναι όσα θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο στην πόλη.

Τέχνη

Όλα όσα θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο στην πόλη

BEUYS

Η Γκαλερί CITRONNE – Αθήνα, σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen,
προβάλλει το ντοκιμαντέρ BEUYS αυτή την Παρασκευή 12 Απριλίου, στις 19.30. 

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει το έργο τού οραματιστή καλλιτέχνη Joseph Beuys (1921–1986) ο οποίος, τις δεκαετίες του 1960, 1970 και 1980, προσπάθησε υπομονετικά να εξηγήσει ότι "το χρήμα δεν θα έπρεπε να είναι αγαθό". Το έργο του αφορούσε μια νέα, διευρυμένη αντίληψη της τέχνης, η οποία περιλάμβανε και την πολιτική διαμόρφωση της κοινωνίας.

Θα προλογίσει η κυρία Ρέα Thönges-Στριγγάρη, Ιστορικός Τέχνης, συνοδοιπόρος του Beuys και συγγραφέας της μονογραφίας Joseph Beuys – Η επανάσταση είμαστε εμείς (εκδόσεις Πατάκη, 2010). Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο της έκθεσης Γιώργος Λάππας: "Εγκιβωτισμός – Mappemonde" και θα διεξαχθεί στον χώρο της γκαλερί, Πατριάρχου Ιωακείμ 19, Κολωνάκι, 4ος όροφος.

Έκθεση

κεραμικα

"100 χρόνια ελληνικής κεραμικής"

Στο πνεύμα των ημερών του Πάσχα και ενόψει της έκθεσης "Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός" που ξεκινά στις 20 Ιουνίου, το Cycladic Shop παρουσιάζει προς πώληση μοναδικά κεραμικά από την πλούσια συλλογή κεραμικών του Δημήτρη Ξανθούλη. Είναι η πρώτη φορά που το πωλητήριο ενός μουσείου παρουσιάζει προς πώληση σπάνια, μοναδικά κεραμικά μιας ιδιωτικής συλλογής. Μετά την παρουσίαση μέρους της συλλογής του κ. Ξανθούλη, το Cycladic Shop θα παρουσιάσει μια σειρά άλλων Ελλήνων νέων κεραμιστών.

Η συλλογή κεραμικών του Δημήτρη Ξανθούλη απαριθμεί πάρα πολλά αντικείμενα τα οποία συλλέγει και μελετάει από παλιά. Το κύριο σώμα της, περιλαμβάνει αντικείμενα κατασκευασμένα στην Αθήνα, στο Μαρούσι κυρίως, το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, και από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στο Cycladic Shop παρουσιάζεται μια επιλογή από κεραμικά του 20ου αιώνα του συλλέκτη. Για πρώτη φορά ο Δημήτρης Ξανθούλης διαθέτει τμήμα της συλλογής του προς πώληση και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει δείγματα της μεγάλης ελληνικής αγγειοπλαστικής παράδοσης: Μοναδικά κεραμικά από τον ελληνικό χώρο, τα οποία συνθέτουν νοσταλγικά την ατμόσφαιρα μιας εποχής που δεν υπάρχει πια, ξυπνώντας μνήμες και εικόνες της καθημερινής ζωής των 100 τελευταίων χρόνων.

Καθώς όλα τα αντικείμενα είναι μοναδικά, η παρουσίασή τους στο Cycladic Shop θα εξελίσσεται καθώς θα συμπληρώνονται διαρκώς νέα αντικείμενα ανάλογα με τις πωλήσεις.

Πόλη

Το πρώτο WWF Walk και ένα πορτρέτο από τη Ρούλα Ρέβη

wwf walk

Το WWF Ελλάς γιορτάζει τις δράσεις του για το 2018 και περιμένει μικρούς και μεγάλους αυτή την Κυριακή 14 Απριλίου (11.00- 16.00) να λάβουν μέρος στο WWF Walk, έναν πρωτότυπο, ανοιχτό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, ελεύθερης συμμετοχής για όλους.

Ο περίπατος περιέχει δέκα "στάσεις" σε κάποια από τα πιο εμβληματικά ή και λιγότερο γνωστά σημεία της πρωτεύουσας που, ειδικά για την ημέρα εκείνη, θα συνδέονται με το έργο του WWF, αλλά και με ορισμένες από τις πιο σημαντικές περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας, όπως για παράδειγμα, η σπατάλη τροφίμων, η ρύπανση από τα πλαστικά, η προστασία των θαλασσών μας, η κλιματική αλλαγή, κτλ.

Στην ιστορική Στοά Πραξιτέλους 33, θα στηθεί ένα πρωτότυπο studio φωτογράφισης, όπου εκεί θα βρίσκεται η φωτογράφος μόδας Ρούλα Ρέβη (από τη 13.00 έως τις 15.00) για να φωτογραφήσει όσους επισκέπτονται τον συγκεκριμένο σταθμό και αγοράζουν τα προϊόντα WWF που θα βρίσκονται προς πώληση στο "Καφέ Ανανά". Οι συμμετέχοντες θα λάβουν το πορτρέτο τους ηλεκτρονικά ως ενθύμιο του πρώτου WWF Walk.

Δήλωσε συμμετοχή για το WWF Walk

Κυριακές στο Πάρκο

Το ανθισμένο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος καθιερώνει τις Κυριακές στο Πάρκο, που προσφέρουν ποδηλατικές δράσεις, μαθήματα roller skates, περιβαλλοντικές, μουσικές και χορευτικές δραστηριότητες για παιδιά και για ενήλικες. Κάθε Κυριακή σε περιμένουν διαφορετικές δραστηριότητες. 

 

Κεντρική Φωτογραφία: 100 χρόνια ελληνικής κεραμικής

Ιούλιος 2018

>