New season trends
Με τις διακοπές να αποτελούν πλέον μία γλυκιά ανάμνηση, χρειαζόμαστε περισσότερο ποιοτικό χρόνο για εμάς και τους αγαπημένους μας. Και το Σαββατοκύριακο που ξεκινά είναι η καλύτερη ευκαιρία.
Μουσική
Parklife: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών - Ταξίδι στον Νέο Κόσμο
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το ιστορικότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα, επιστρέφει για τρίτη χρονιά με ένα Ταξίδι στον Νέο Κόσμο και μας ξεναγεί στις χαρακτηριστικές μελωδίες της Βόρειας και της Νότιας Αμερικής.
Στο ταξίδι αυτό ξεναγούμαστε στις χαρακτηριστικές μελωδίες τόσο της Βόρειας, όσο και της Νότιας Αμερικής, και ανακαλύπτουμε ότι, παρόλη την ποικιλομορφία της, η μουσική παράδοση της αμερικανικής ηπείρου παραμένει πάντα σαγηνευτική.
Πιο συγκεκριμένα, εστιάζουμε σε τρεις εμβληματικές μορφές της μουσικής παραγωγής της Αμερικής, τον Αργεντίνο συνθέτη Astor Piazzolla, τον Αμερικανό θρύλο – τόσο της κλασικής όσο και της δημοφιλούς μουσικής - George Gershwin και τον ρηξικέλευθο Leonard Bernstein.
O βιρτουόζος του ακορντεόν και του μπαντονεόν, Klaudiusz Baran, συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετατρέποντας το μπαντονεόν του σε όχημα, ιδανικό-απαραίτητο για το ταξίδι αυτό. Τη μουσική διεύθυνση αναλαμβάνει ο διακεκριμένος Έλληνας μαέστρος Γεώργιος Βράνος.
Κυριακή 15/09 | 21.00, Ξέφωτο, είσοδος ελεύθερη
Έκθεση
Εν Αιθρία 10

H Comicdom Press και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση comics και εικονογράφησης "Εν Αιθρία 10". Στη δέκατη, επετειακή διοργάνωσή της, η "Εν Αιθρία" παρουσιάζει αδημοσίευτα έργα 77 Ελλήνων δημιουργών. Καλλιτεχνικός Διευθυντής της έκθεσης είναι ο Γαβριήλ Τομπαλίδης και επιμελητές της οι Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και Δημήτρης Σακαρίδης, με τη συμβολή του Μέλανδρου Γκανά.
Η σειρά εκθέσεων "Εν Αιθρία", μία πρωτοβουλία του ζωγράφου και δημιουργού comics, Γαβριήλ Τομπαλίδη, συνδυάζει σε έναν χώρο έργα γνωστών ονομάτων της εγχώριας σκηνής των comics και της εικονογράφησης, με εκείνα νέων, πρωτοεμφανιζόμενων ταλέντων. Πάντοτε με θέμα απόλυτα ελεύθερο, οι συμμετέχοντες εκπροσωπούν ευρύ φάσμα τεχνοτροπιών και "σχολών", στην προσπάθεια να αποτυπωθεί η δημιουργικότητα των Ελλήνων καλλιτεχνών και όσα τους κινητοποιούν στον παρόντα τόπο και χρόνο.
Γκαλερί Κέννεντυ, Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα), είσοδος ελεύθερη
Cinema
Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε / Angel Has Fallen
Ύστερα από μια συγκλονιστική απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού Προέδρου Άλαν Τράμπουλ (Μόργκαν Φρίμαν), ο έμπιστός του μυστικός πράκτορας Μάικ Μπάνινγκ (Τζέραρντ Μπάτλερ) κατηγορείται αδίκως και τίθεται υπό κράτηση. Αφού δραπετεύσει, σύντομα θα βρεθεί μόνος του και θα χρειαστεί να αποφύγει την υπηρεσία του και να ξεγελάσει το FBI ώστε να εντοπίσει ποιος απειλεί τον Πρόεδρο. Απεγνωσμένος να βρει την αλήθεια, ο Μπάνινγκ στρέφεται σε ξένους συμμάχους με σκοπό να διατηρήσουν το όνομά του καθαρό, να προστατεύσουν την οικογένειά του από το κακό και να σώσουν τη χώρα από τον επικείμενο κίνδυνο.
Η ταινία κυκλοφορεί από την Odeon.