top article

Η εβδομάδα τελειώνει με τις καλύτερες προϋποθέσεις και την agenda να περιλαμβάνει τις καλύτερες επιλογές για το Σαββατοκύριακο. Brunch που δεν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι την Κυριακή για να το απολαύσεις, ένα event για πραγματικά party animals και ενδιαφέρουσες εκθέσεις μπαίνουν στην to do λίστα μας για τις επόμενες ημέρες. 

Brunch όλη την εβδομάδα στο Beauty Killed The Beast

Όλα όσα θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα


Ο Γαβριήλ Νικολαίδης επιστρέφει στο Beauty Killed Τhe Beast και αυτή τη σεζόν με ένα ανανεωμένο μενού που συνδυάζει ελληνικές παραδοσιακές συνταγές όπως ο τραχανάς και το σοφρίτο με το σύγχρονο comfort food. Για ακόμη μια χρονιά θα απολαύσεις συνταγές και συνδυασμούς υλικών μακριά από τις πεπατημένες.

Αξίζει να δοκιμάσεις τα αλμυρά pancakes από ζύμη κολοκύθας με φέτα, hollandaise sauce αυγό και απάκι κοτόπουλο αλλά και το τραχανότο μανιταριών με κοτοπουλο και μετσοβόνε που πανάρονται σε πάνκο. Δεν λείπουν και οι αλμυρές βάφλες από γλυκοπατάτα που συνδυάζονται με hollandaise sauce πατζαριού με καπνιστό ψαρονέφρι, σαγανάκι ταλαγάνι και αυγό. Ο σολομός ψήνεται σε βούτυρο και συνδυάζεται με scrambled eggs μέσα σε tacos και μια κρέμα από αρακά λεμονάτο. Το κερκυραικό Σοφρίτο μετατρέπεται σε burger ενώ θα βρεις και vegan επιλογή με ένα burger που μοιάζει με αληθινό κρέας. 

Δεν γίνεται να φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τη σοκολατόπιτα με κομμάτια oreo και αλμυρή καραμέλα και βέβαια τη lemon pie που στήνεται σε βάση σοκολατένιου μωσαικού. 

Παραμυθίας 14 Α, Κεραμεικός, Δευτέρα με Παρασκευή 11:00 με 16:00. Σάββατο και Κυριακή 12:00 με 18:00. Τηλ. Κρατήσεων: 21 0524 0117

 

Έκθεση

Every Name in History is an I

everyhistoryisani

Το 3 137 φιλοξενεί την έκθεση της Σελήνης Χαλβαδάκη Every Name in History is an I.  Η έκθεση πραγματεύεται τους τρόπους αφήγησης της ιστορίας της Ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Ιστορίες βαθιά συνυφασμένες με αναπαραστάσεις που συναντάμε στην ιστορία (της τέχνης), στα μουσεία, καθώς και στην αρχιτεκτονική και την αρχαιολογία. Με άλλα λόγια, πρόκειται για το ιστορικό υπόβαθρο και την μνημειακή εμπειρία μέσω των οποίων αντιλαμβανόμαστε το συλλογικό. 

Μέσω μιας προσωπικής σύνδεσης με δύο μέρη, την Ελλάδα και τη Δανία- την Αθήνα και την Κοπεγχάγη- αλλά και μέσα από πρωταγωνιστές διαφορετικών γενεών, η έκθεση Every Name in History is an I αντικατοπτρίζει το πώς η βιωμένη εμπειρία αλλά και η αφήγηση της βρίσκει χώρο σε σχέση ή σε αντίθεση με αυτό που αναγνωρίζουμε ως συλλογικότητες.

Διάρκεια έκθεσης: 3 137, Μαυρομιχάλη 137, Εξάρχεια. 14/11- 14/12, Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή και Σάββατο 18:00-21:00.

Party

Safari Disco Club

safari disco club

Ένα πάρτι με τρελά ζώα και πολύ χορό διοργανώνεται στο Meerkat Cocktail Safari. Το Safari Disco Party έρχεται για δεύτερη φορά με μουσική από τον DJ Ace κι ένα μικρό έξτρα μπαρ έξω για να απολαύσεις τα κοκτέιλ σου. 

Βυζαντίου 7, Κουκάκι, Τηλ.: 2130453390

Περιηγήσεις στο Μουσείο

Το χαμένο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου

Το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου

Το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί τους επισκέπτες του σε έναν περίπατο γνώσης για το άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου, ειδικότερα για τα υλικά και τις τεχνικές κατασκευής του, για τους μύθους και τις αλληγορίες του, για την ακτινοβολία του και τις περιπέτειές του.   

Κάθε Σάββατο έως και τις 14/12, στη 13:00 (στα ελληνικά).
Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου, μισή ώρα νωρίτερα από την ώρα έναρξης της παρουσίασης. Κόστος συμμετοχής: Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου (5 ευρώ).

Ιούλιος 2018

>